Amneris Amneris komentáře u knih

Pověsti hradů a zámků - po stopách Bílé paní Pověsti hradů a zámků - po stopách Bílé paní Eva Martínková

Knihy o pověstech mám moc ráda a tato mě zaujala jak svým pojetím, tak také méně známými příběhy.

02.12.2019 5 z 5

Co jíst, když ... Co jíst, když ... Jarmila Mandžuková

Zajímavě podaná kniha o různých zdravotních potížích a jak se jim vyhnout nebo je alespoň minimalizovat pomocí jídla a pití. Za mě skvělá kniha.

02.12.2019 5 z 5

Báje a pověsti z Čech a Moravy. Jižní Čechy Báje a pověsti z Čech a Moravy. Jižní Čechy Vladimír Hulpach

Pověsti byly zajímavé, ale neseděl mi styl vyprávění.

02.12.2019 3 z 5

Od babictví k porodnictví Od babictví k porodnictví Antonín Doležal

Knihu jsem si půjčila z důvodu, že moje 4x prateta byla porodní bába a za svoji "kariéru" přivedla na svět přes 200 dětí. Takže mě zajímalo, jak se k tomuto řemeslu žena mohla dostat a jaké měla postavení ve společnosti. Kniha velmi zajímavě mapuje historii porodnictví i vývoj od domácích porodů až po první porody v nemocnicích. Chvílemi se text čte dost těžce, neboť autor používá hodně cizích názvů, kterým laik úplně nerozumí. Ale rozhodně hodnotím velmi dobře a jako zajímavou knihu :-)

25.11.2019 4 z 5

Tři na lásku Tři na lásku Lenka Lanczová

Kniha mě velmi rychle vtáhla do děje, přečteno za dva dny.

25.11.2019 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Skvěle napsaná kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Paní Mornštajnová umí člověka vtáhnout do děje a nepustí ho, dokud nedočte poslední stránku. Rozhodně doporučuji přečíst.

20.11.2019 5 z 5

Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

První knihu jsem od autorky přečetla jedním dechem, ale u tohoto pokračování už mi to tak nešlo. Najdou se zde opět vtipné momenty, ale tentokrát se v knize vyskytují slova, která se úplně nehodí do kontextu. Kolikrát jsem si daný úsek textu musela přečíst znovu, abych pochopila, co tím autorka myslela.

19.11.2019 3 z 5

Malý kompas víry Malý kompas víry Max Kašparů (p)

Kniha je zajímavým zamyšlením pro lidi, kteří svou víru hledají i pro ty, kteří ji už našli. Autor nepíše o žádném vnucování víry, jen sepsal základy velmi čtivou a vtipnou formou.

19.11.2019 5 z 5

Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Kniha se četla velmi dobře, vybavovala jsem si scény z filmu. Možná proto, že jsem film viděla jako první se mi líbil o něco více než kniha.

24.10.2019 4 z 5

Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Žaneta mi byla od začátku velmi sympatická a hlavně se mi líbilo, že nepodlehla tlaku okolí, co se týče jejího přesvědčení o životě a vztazích. Jsem ráda, že s Robinem nic neměla a potkala Petra. Doporučuji přečíst :-)

01.10.2019 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Předchozí tři díly jsem přečetla jedním dechem, ale u čtvrtého jsem měla problémy se začíst. Postavit knihu na vedlejších postavách mi v tomto případě přišlo jako špatně zvolené. Ale i tak se těším na film.

18.09.2019 3 z 5

Mokrá louka Mokrá louka Lenka Lanczová

Knihu jsem přečetla za jeden den a dost se u ní nasmála. Hlavně "bábiny" a pan Mrkvička byli boží :-)

24.07.2019 5 z 5

Půlnoční sny Půlnoční sny Lenka Lanczová

S Martinou jsem se od začátku velmi ztotožnila, na střední škole jsem měla také problémy se spolužáky. Rik mi byl sympatický od začátku, i když to byl trochu průšvihář, ale líbil se mi jeho charakter. Přečteno za den.

18.07.2019 5 z 5

Most do Země lásky Most do Země lásky Lenka Lanczová

Příběh o dvou dívkách, které si byly podobné a přesto jiné... Konec mě opravdu dostal, čekala jsem, že to dopadne lépe. Zajimalo by mě, jak to dopadlo s Hankou a Markem. Určitě doporučuji k přečtení.

18.07.2019 5 z 5

Santiago de Compostela Santiago de Compostela Ondřej Šebesta

Knihu jsem si přečetla, protože se v létě chystám vydat na pouť do Santiaga právě portugalskou cestou. Uvítala jsem tipy pro poutníky, určitě je využiji :-)

14.04.2019 4 z 5

Pouť do Santiaga de Compostela Pouť do Santiaga de Compostela Ondřej Šebesta

Knihu jsem si přečetla, protože se v létě chystám vydat na pouť do Santiaga. Deníková část knihy mohla být více rozepsaná, ale i tak jsem si čtení užívala. Uvítala jsem tipy pro poutníky, určitě je využiji :-)

13.04.2019 4 z 5

Srdcový kluk Srdcový kluk Lenka Lanczová

Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Úplně se mi vybavily prázdniny, letní pohoda u vody a romantika na hradě. Prostě super letní román.

13.04.2019 5 z 5

Past na kočku Past na kočku Lenka Lanczová

Příběh je zajímavý a poučný, ale ten konec byl dost nedotažený. Bylo mi líto všech sourozenců kvůli věčně opilému tátovi a nezájmu jejich matky. Docela by mě zajímalo, jak to se všemi dopadlo. Rozhodně doporučuji přečíst.

13.04.2019 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Kniha se mi líbila, ale bylo v ní hodně postav a občas jsem se musela zamyslet, co už bylo řečené, abych si spojila jednotlivé střípky do zbývající mozaiky. Příběhově velmi zajímavé, ale Hana se mi líbila o něco víc.

08.04.2019 4 z 5

Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Kniha mě přesunula do letních dnů pohody. Hrozně jsem Katce bydlení na zámku záviděla. Musím přiznat, že film se mi líbil o něco víc než kniha, ale i tak jsem se ke čtení o holkách krásně praštěných po letech ráda vrátila.

01.04.2019 5 z 5