Anavi8912 komentáře u knih
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání herce Zdeňka Maryšky. Kniha líčí nelehké osudy obyvatel zaniklé dřevorubecké vesničky na Šumavě.
Pan Vondruška mě opět nezklamal. Zajímavý příběh ze staré Prahy, který se dobře četl. Autor nás nechal nahlédnout i do života vyšetrovatele, královského písaře, Jiřího Adama z Dobronína. Mrzí mě jen zavěr vztahu s paní Sabinou a jejím synem.
Klasická česká detektivka, luxusně načtená p. Tomášem Jirmusem . Elegantni kapitán pražské policie, Michal Exner, opět vyšetřuje vraždu v archeologickém prostředí.
Poslechnuto jako audiokniha na českém rozhlasu. Nebyl to zrovna můj šálek kávy.
Zvláštní kniha , moc jsem nepochopila autorův záměr. Zaujaly mě krásné ilustrace.
Dojemný příběh malé nevylečitelně nemocné holčičky a její rodiny, která se nakonec zázrakem uzdraví a prožívá svůj další život jako ostatní zdravé děti.
Poutavá kniha z lékařského prostředí. Líčí obětavou práci lékařů různého zaměření v Zdravotnickém centru v Berlíně.
Zajímavý příběh s nečekaným koncem. Přečteno jedním dechem. Za mě super.
Skvěle napsaná detektivka z pera Roberta Bryndzy. Napínavý příběh, ostatně jako vždy. Už se těším na další příběh ze série Inspektorka Erika Fosterová.
Posloucháno na Českém rozhlase v podání herečky Zuzany Slavíkové. Zajímavý pohled na život v rodině herce Pavla Landovského.
Kniha o silném přátelství mezi panem spisovatelem Bohumilem Hrabalem a jeho kamarády, malířem a grafikem Vladimírem Boudníkem a filosofem Egonem Boundy. Poslechnuto na Českém rozhlase v podání Igora Bareše.
Poslechnuto na Českém rozhlase. Velice kladně hodnotím přednes v podání herce Petra Stacha .
Příběh o velké lásce. Příběh muže, kterému se splnil jeho sen stát se slavným spisovatelem, ale málem kvůli svému sobectví a podlehnutí slávě, přišel o to nejcennější, co ho v životě potkalo. Po knize jsem se vlastně sáhla omylem. Díky Čtenářské výzvě, téma Kniha autora zemřelého v roce 2022, což byl Nicholas Evans.
Poutavý příběh mladé tatarské ženy Zulejky se odehrává na pozadí historických událostí v Rusku - vyvlastnění, deportace, gulag, těžký život v pracovním táboře. Poslechnuto jako audiokniha.
První kniha od Jodi Picoultové, která mě nijak zvlášť nenadchnula. Zajímavý je popis života slonů v rezervaci.
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání Kláry Suché. Milé, odpočinkové čtení. Příběh stárnoucí, osamělého, mrzoutského muže a malé neodbytné holčičky, sršící neustále velkou energií. Příběh vzdáleně připomíná knihu Muž jménem Ove.