Anavi8912 komentáře u knih
Zpočátku jsem se do knihy nemohla začít, ale v druhé polovině mě pohltila . Doporučuji k přečtení.
Laskavé vyprávění o životě v oblasti Provence ve Francii. Poslechnuto na Českém rozhlase v podání Lukáše Hlavici.
Zajímavá kniha, poslechnuto na Českém rozhlase v podání Dany Černé. Kniha popisuje krásu africké přírody a líčí život v Africe v minulém století.
Poslechnuto na Českém rozhlase. Slavný román anglické spisovatelky Emily Brontëové. Příběh nenaplněné, nešťastné lásky .
Oddychová knížka, pohádka pro dospělé. Trošku překombinovaný děj. Po přečtení knihy Heřmánkové údolí jsem očekávala trochu něco jiného.
Kniha mě zaujala svou obálkou a úžasným námětem. Propojují se v ní příběh ze současnosti s příběhem z doby Vikingů. Mladá archeoložka Mia spolu s místním archeologem Haakonem pátrají na pozemku, který Mia zdědila po své babičce, po historických artefaktech z vikingské doby. V druhé časové linii, v 9.století, sledujeme příběh keltské ženy Ceridwen, unesené z její vesnice, viginským mužem Haukrem. V závěru knihy do sebe všechno krásně zapadne. Určitě moc doporučuji.
Knížku jsem si vybrala kvůli letošní Čtenářské výzvě. Při čtení mi stále naskakovaly záběry z filmu, jednotlivé postavy a jejich hlášky. Většinou dávám přednost knize před filmem, ale v tomhle případě vyhrává jednoznačně film.
Krásná a dojemná kniha o životních osudech jedné rodiny, hlavné babičky a její vnučky. Příběh o velké lásce, oddanosti, statečnosti a přátelstvi se odehrává ve dvou časových rovinách. Na jedné straně líčí životní osudy babičky Aliny Dziakové a jejiho milého Tomasze Slaskiho v okupovaném Polsku za 2.světové války a v druhé části líčí příběh vnučky Alice, která se stará o svoji rodinu a hlavně o svého autistického syna a snaží se splnit přání své milované umírající babičky.
Velice čtivá kniha, která čtenáře chytne za srdce a nepustí. V závěru ukaply i slzičky. Určitě doporučuji si knihu přečíst.
Zajímavé a poutavé vyprávění o životě v krásné a divoké přírodě na Špicberkách. Posloucháno jako audiokniha na Českém rozhlase v podání Kláry Suché. Autorka líčí formou deníku krásy arktické panenské přírody, ale na druhé straně i drsné a těžké životní podmínky na norském souostroví v Severním ledovém oceánu. Doporučuji.
Poslouchaná jako audiokniha, kterou skvěle přečetl svým typickým hlasem a výrazným přednesem herec Pavel Soukup. Líčí dramatický příběh obchodníka Ervina Sommera, který díky závislosti na alkoholu, padá na samé dno. Přichází o všechno - manželku, obchod i o svobodu.
Krásný a napínavý román, který Vás vtáhne do děje a nutí stále pokračovat ve čtení. Líčí ne zrovna lehké životní osudy tří mladých lidí, s kterými se život nemazlil a kteří si jdou za svým snem. Kniha určitě stojí za přečtení.
Pohodové čtení, historický příběh s detektivni zápletkou. Pan Vlastimil Vondruška patři mezi mé oblíbené autory.
Zajímavá detektivka s neotřelým námětem. Určitě si od autorky ještě něco přečtu.
Detektivka z ostravského kraje, dobře vykreslené postavy a prostředí, v němž se příběh odehrává. Poslechnuto na Českém rozhlase.
Přečteno na Českém rozhlase v podání herce J.Tomka. Při poslechu se mi vybavovaly nezapomenutelné scény z filmu s vynikajícími herci Libuškou Šafránkovou a Josefem Abrahámem.
Audiokniha v profesionálním zpracování na Českém rozhlase. Skvěle načtená kniha p.Helenou Dvořákovou. Řeší nelehké vztahy mezi dcerou a její matkou a jejími partnery.
Poslechnuto skvělé zpracování na Českém rozhlase - četba s hvězdičkou. Zajímavý pohled na život chudých ďívek a žen a na fungování čínské společnosti - sexualni zneužívání mladých dívek,, potraty a sterilizace žen. Hrůza, zaplať pánbůh za život v naší zemi.
Krásná kniha plná lásky, porozumění a citu. Lili a Atlase jsem si velmi oblíbila. Určitě doporučuji.