Andrea864 komentáře u knih
Skvělý a čtivý příběh o počátcích řemesel, životě chudých i bohatých, chodu církve, právu i bezpráví, ale i o lásce a přátelství. Výborný vypravěč Follett opět nezklamal. Vřele doporučuji.
Další skvělá detektivka od mé oblíbené autorky. Tentokrát jsem poznala kdo je vrah docela brzy, ale důvod proč vraždil byl opět na slečně Marplové.
Agatha Christie je vždy zárukou kvality. Velmi zajímavý příběh a rozuzlení také. Skvěle vykreslená záporná postava. Lehkost, čtivost, spád.
Agatha Christie nezklame. Detektivka, která má spád, lehkost a vtip. Příjemné čtení.
Milé čtení. Tato kniha je ukázkou toho, že se dá napsat o obyčejných lidech a obyčejném životě neobyčejný příběh.
Tuhle knížku prostě miluji. Četla jsem několikrát a pokaždé mě pohladí po duši svojí atmosférou a vtipem. Autor díky svému osobitému popisu věcí, jídla, oblečení, chodu domácnosti, společnosti a míst staré Prahy dokáže čtenáře přímo vtáhnout do neuspěchané doby 19. st. ... Vřele doporučuji.
Musím říct, že jsem se bavila. Satira, jak má být. Skvělá čeština, postřehy hodící se i na dnešní dobu, barvité popisy věcí i okolí a samozřejmě i příběh samotný.
Hledání sama sebe, místa v životě a touha po svobodě. Kniha mě bavila.
Skvělá kniha. Stejně jako Temná hmota dává dobrou zábavu i prostor k zamyšlení...
Vtipná, milá klasika, která neomrzí ani při opakovaném přečtení. Tuhle knihu miluji.
Skvělá kniha. Napínavý a čtivý příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Určitě stojí za přečtení.
Čtivé a zajímavé vyprávění o životě v divočině Špicberek. Na takovém místě si člověk uvědomí, jak mocná a krásná příroda je. Prožít tam rok je náročné i s dnešními vymoženostmi, natož s výbavou před téměř sto lety. Stojí za přečtení.
Fajn kniha, která má zajímavé zápletky. Příběh má spád, mírné napětí a je velmi čtivý.
Zajímavé, napínavé a čtivé. Vždy se těším na setkání s Armandem Gamachem, jeho přáteli a vesničkou Three Pines s její poklidnou atmosférou. Skvělé.
Kniha se mi líbila. Sci-fi mám ráda a tento román, i když byl napsán už v roce 1969 má pořád co říct.
Kniha mě moc bavila. Hlavní hrdina je sympatický a ukazuje, že cestování časem není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Dějová linka v minulosti i budoucnosti byla moc hezky popisována, zejména budoucnost byla realistická, což v jiných knihách o cestování časem není tolik běžné.
Moc hezká knížka. Lehce psaný příběh o nelehkých životních situacích. Skvělá čeština. Těším se na další knihu od této autorky.
Velmi zajímavá a poutavě psaná kniha, která je opravdu plná informací. Jen mě tam trochu chyběly fotografie, nicméně si myslím, že by tuto knihu měl číst každý. Všem vřele doporučuji.
Čtivý příběh života básníka Francoise Villona, který je plný zvratů. Jeho smutný život je koloběh šťastných i smolných okolností, beznaděje i naděje, přátelství, lásky i nenávisti. Villonovy trefné a nadčasové verše dodávají románu tu správnou atmosféru a autentičnost.
Příběh prodchnutý nostalgií a atmosférou dvacátých let minulého století v jedné časové linii a ve druhé realitou let padesátých. Zajímavé a čtivé vyprávění s překvapivým koncem.