AndreaP. komentáře u knih
Kniha se čte dobře, navíc když miluju knihy z lékařského prostředí, ale mě osobně nijak zvlášť nenadchla. Není špatná, to rozhodně ne, ale mezi mé topky se určitě nezařadila.
Je to takový jednoduchý, docela milý příběh, ale co je na útlé knížečce nejkrásnější, jsou ilustrace. Ty jsou prostě wauuu.
Todle je tak strhující a nesmírně silný příběh z válečného období, že si jí já osobně řadím mezi jednu z nejlepších knih, které jsem kdy četla, a kterou musím po přečtení vydýchat, zpracovat. Osušit slzy. Příběh o lidských osudech ve válce, ale z jiného úhlu. O tom, jak válku prožívaly (doslova přežívaly) ženy s dětmi, a jaké hrdinské činy musely dnes a denně prokazovat. Jak musely čelit násilí, ústrkům, strachu, mučení, ponižování, nástrahám, lidské zlobě, hladu, chladu, smrti a to s jediným cílem, zůstat naživu a ochránit své děti. Příběh dvou, na první pohled naprosto odlišných sester, které ve skutečnosti odlišné nebyly. Obě byly hrdinky a přispěly k záchraně životů. Smekám před autorkou.
Nejvíce se mi na této knize líbil ani ne tak samotný příběh, kdy se jedná o klasický romantický příběh, který nijak neurazí, ale ani nenadchne a už na začátku je jasné, jak dopadne, ale popis pobřeží čarokrásné Bretaně. Celou dobu jsem si při čtení představovala, jaké by to tam mohlo být. A pointa knihy .... " za přílivu se rodí děti, odliv s sebou bere zpátky do moře duše umírajících ...." Být paní na majáku a všude kolem vlny moře - nádhera.
Absolutně brilantní rodinná sága z konce 19.století, která je zasazená do do oblasti vinic. První díl mě nadchl a tento druhý doslova očaroval. Nechybí zde láska, intriky, bohatství i chudoba. Skvělý styl autorčina psaní nenechá nikoho na pochybách, že opravdu umí. Kdyby bylo možno dát více hvězdiček než pět, neváhám. A už se nemůžu dočkat třetího dílu.
Silná kniha, která vzbuzuje emoce. Zanechá stopy, zamyšlení. Lidský příběh o tom, jak těžký dokáže život být, a přesto se člověk nemá vzdát a hledat na všem vždy to krásné. Kniha, která na jedné straně ukazuje strádání v těžké poválečné době a na straně druhé dává naději, že mnoho se dá zvládnout.
Romantický a velmi zajímavě propletený příběh Alžběty a Andrého z 19. století. Lehce se čte, krásný jazyk, autorka prostě opravdu umí. Je to už několikátá kniha, kterou jsem od ní četla, a vždy je to sázka na jistotu.
Tohleto že je prvotina autorky? Geniální kniha, úchvatný román o tom, jak se zde žilo. Smekám a hluboce se klaním a děkuji.
Dojemný příběh ze současnosti od české autorky, což byl takový bonus navíc. Začetla jsem se hned na první stránce a hltala slovo za slovem. Hlavní hrdinka mi přirostla ihned k srdci, stejně jako malá Violka, se kterou se život opravdu nemazlil. A okamžik, kdy poprvé své tetě řekla "mami" byl ten nejkrásnější. Hodnotím plným počtem a dekuji autorce za krásné chvíle u knihy.
Je to vlastně taková pohádka, ve skutečnosti příběh značně nereálný, ale docela dobře se četl. Teda až na to skutečnost, že ke konci nemuselo být na každé stránce slovní spojení "ach jo", to mě docela dost rozčilovalo.
Tato kniha je vlastně spojením dvou dříve vyšlých románů, a sice Stanice odložených lásek a Dokud se budeš smát. Laděna, Kamila, Ilona - tři životní příběhy z doby, kdy se žilo ještě tak nějak jinak až po dobu už po revoluci. Je to doba, kterou jsem už zažívala i já, a proto je mi toto vyprávění velice blízké. Krásné příběhy plné bolesti, naděje, zklamání, lásky, karambolů, vzletů i pádů. Kniha je prostě popisem života samého. I přes to, jak je to objemná bichle, se četla úplně sama. Plný počet hvězdiček si zaslouží.
Láska v těžké době za nejtěžších podmínek. I tak se dá charakterizovat první díl této ságy. Hlavní hrdiny Irenu a Franze jsem si zamilovala a jejich těžký osud prožívala s nimi. Jen popisu války tam mohlo být méně. Jsem zvědavá na pokračování.
I další díl prostě nezklamal. Je to kniha, která hladí po duši,
Krásné zakončení pětidílné série. Autorka píše velmi poutavě, vtáhne do děje a už nepustí. Bude se mi po Hermíně a Stefanii stýskat.
Předposlední kniha pětidílné série se mi asi zatím líbila nejméně. Bylo to zejména pro mě nepochopitelným chováním Hermíny, kterou jsem první tři díly měla za rozumnou, a v tomto díle jsem na ní byla chvílemi až alergická, ale také dějem celkově, kdy strávit knihu ve vězení a při popravách, to asi není úplně to pravé pro mě. Celé se to jakoby táhlo, zato konec pak byl naopak velice rychlý. Proto poprvé v této jinak fantastické sérii dávám jen 4 hvězdy. Jsem zvědavá na závěrečný díl, jdu na něj.
Neskutečně nádherná životní sága z 18.století. Ač se jedná už o třetí díl (z pěti), nechybí napětí ani romantika. Životní osudy hlavních postav Hermíny a Stefanie berou za srdce a člověk se nemůže odtrhnout. Hned jdu na další díl, a autorce hluboká poklona za tak skvělé dílo.
Nádherný románový příběh z konce 18.století. Už první díl mě přesvědčil, že si musím přečíst celou sérii, neb osud Hermíny a její sestry mi přirostl k srdci. I tento druhý díl, kdy se jejich osudy dále rozplétají a naopak i nově zaplétají, mě nezklamal a hned se pouštím do třetího.
Krásný příběh šlechtického rodu z konce 18.století. Hlavní hrdinka Hermína mi byla od první stránky velmi sympatická a velmi ráda budu její další osudy sledovat v pokračujících dílech.
Během této knihy si člověk zákonitě musel klást otázku, kolik toho tato mladá dívka musela zvládnout. Dojem z celé knihy mi ale nakonec mírně pokazil doslov autora, proto dávám jen tři hvězdy.
Jako máma dvou "pubertousarů" jsem se bavila. Je to čtení ze života pubertálního období z pozice rodičů psáno s nadhledem a vtipem.