andrejci komentáře u knih
Člověk se prostě musí hned pustit do dalšího dílu. Pokud to jde tak příběh Charlieho a Nicka miluji ještě víc.
Od knihy jsem neměla nějaká velká očekávání. A musím říct, že jsem se po pár kapitolách zamilovala.
Krásně vymyšlený svět, kde má velkou váhu příroda a květiny se mi moc líbil. Za mě to autorka moc hezky vymyslela. Začátek na mě působil jako kdyby byl příběh inspirovaný řeckou mytologií. Potom se, ale dostal do popředí aztécká kultura a mytologie a to bylo skvělé. Trošku mě mrzí, že jí tam nebylo více a doufám, že v dalším díle se jí dočkáme.
Co se týče postav tak nemůžu nic vytknout. Hlavní dvojici jsem si oblíbila. Krásně se doplňovali. Líbilo se mi, že vše začalo přátelstvím a bylo tam i pár romantických náznaků. Což doufám, že v dalším díle se to více rozvine.
V knížce se objevuje i téma ekologie což je skvělé a autorka ho moc hezky zpracovala. Moc pěkně ho přidala do příběhu takže to opravdu působí přirozeně.
Ze začátku jsem byla celkem skeptická. Potom se to, ale otočilo o 100 stupňů a já si to zamilovala. Hodnotila bych na 4,5 hvězdičky
Hodnotila bych to tak na 3,5 hvězdy.
Zajímavý děj, který mě nalákal, ale něco mi tam chybělo. Nevadilo by mi se trošku víc ponořit do světa ve kterém se děj odehrává. Trošku víc ho představit. Stejně tak bych uvítala i mapu.
Postavy za mě byli takové nemastné, neslané a i když nám autorka pár věcí o jejich minulosti řekla, klidně bych toho uvítala i více. Žádnou jsem si pořádně neoblíbila.
Děj taky nic moc. Trošku se táhl a konec byl na mě naopak moc rychlý.
Musím teda pochválit obálku, která se za mě povedla. Díky ní jsem se přiklonila ke 4 hvězdám. Je to moje první setkání s autoku takže ještě uvidím jestli se do její předchozí knížky pustím.
Na Atlasovu šestku jsem byla poměrně zvědavá. Nejdřív musím vynáchválit kásnu obálku, ořízku i ilustrace uvnitř knihy. Toto bylo za mě skvělé a moc se mi líbilo, že si s tím nakladatelství tak vyhrálo.
Co se týče světa magie tak se mi líbilo jeho zpracování a to jak se na samotnou magii v knížce nahlíží. Magický svět je tady opravdu promyšlený, až mě trošku mrzí, že jsme se o něm nedozvěděli více. Klidně bych uvítala jen nějaký zkrácený popis jak to s magií funguje.
Co se týče postav se mi líbilo, že autorka jich dokázala vytvořit tolik a každý měl svůj charakter, svoje silné i slabé stránky. Samozřejmě, že jsem si někoho oblíbila více (Nico) a někoho vůbec (Callum).
Dějově se nic moc nestalo a přitom kniha mile plynula. Troška akce se objevila na konci a musím říct, že mi to trošku tu chybějící akci v průběhu děje krásně vynahradilo.
Důvod proč jsem snížila hodnocení je ten, že mi vadilo poměrně velké množství odborných názvů z fyziky, chemie atd. U knížky si kvůli tomu moc neodpočinete a musíte pořád dávat pozor.
První díl jinak hodnotím kladně a jsem zvědavá čeho se dočkám v dalším díle.
Na příběh Hyacinth jsem se moc těšila. V knížkách patří mezi mé oblíbené postavy takže jsem se moc těšila až bude mít svůj příběh. Navíc jsem doufala, že po minulém díle si trošku zlepším náladu.
Musím říct, že jsem si čtení moc užila. Hyacinth je za mě skvělá hlavní hrdinka, která si nebojí jít za svým. Navíc v kombinaci s lady Danburyovou, to byla děsivá dvojka, která mě moc bavila. Moc se mi líbil i její vztah s Garethem. Nejen, že se skvěle doplňovali, ale jejich přestřelky taky nebyly špatné. Klidně bych uvítala i více setkání se sourozenci Hyacinth, aby se mohla předvést v celé kráse.
Co se týče děje tak se mi moc líbila tajemná zápletka s deníkem i šperky. Závěr nebyl špatný. Na jednu stranu se mi moc líbil. Na druhou stranu bych si ráda přečetla jak Hyacinth objevila šperky (nebo spíš jak je objevila Isabella).
Knížka je za mě skvělá. Trošku tajemná, vtipná, sarkastická a je zde příjemná romantická linka.
První díl, který budde mou premiérou ze světa Bridgertonových.
Já se moc tešila, protože Benedict patří v seriálu mezi mé oblíbené postavy. No a nemůžu si pomoc, ale tady se mi moc nelíbil.
Začátek byl skvělý. Převyprávění Popelky se mi líbilo a říkala, jsem si, že když to tak půjde dál tak si knížku opravdz užiji. Jenže potom přišel B s ,,milenkou". Tento nevhodný návrh mi vadilo poměrně dost. Takže jsem musella snížit hodnocení.
Co se týče Sophie tak ta byla skvělá. Jako hlavní hrdinka byla skvělá.
Co se týče konce tak ten byl moc hezký a Violet byla geniální. Benedict svoje chování taky napravil, ale Violet vyhrála konec na plné čáře.
Jsem zvědavá na další díl. Poslední zpracovaný takže jsem zvědavá co přinese.
Zatím u mě vede příběh Anthonyho a Kate.
Já se moc těšila a musím popravdě napsat, že jsem i možná trošku zklamaná.
Cestování časem je podlě mě skvělý nápad, ale uvítala bych kdybych se o samotném cestování dozvěděla víc. Nějaka pravidla atd. Nápad to je skvělý, ale chtělo by to trošku rozvinout. Stejně tak jako o nestvůrách a rodinách. Líp popsat a bylo to skvělé. Toto byl pro mě hlavní kámen úrazu.
Co se týče postav tak nemůžu nic vytknout. Joan mě bavila. Stejně tak Aaron, kterého jsem si moc oblíbila. Nick naopak pro mě nic moc.
Konec byl šílený a já se moc těším na další díl. Zajímá mě co tam autorka vymyslí. Hlavně teda doufám, že se dozvím více o cestování časem a o nějakých pravidlech, kterým jsou cestovatelé svázáni.
Musím říct, že předchozí díl se mi zdál lepší. Nějak mě víc bavil než tady ten. I tak nebyl 3.díl vůbec špatný. Za mě to je toto zatím nejslabší díl celé série.
Rozhodně mě moc bavila konverzace mezi Brexley a Warwickem. U když spolu spali celkem často to se to dalo a pro mě to pořád bylo dobré a nebylo to už za hranou tak jako v jiných knížkách.
Byla tam akce, byly tam i ostatní postavy a já jsem si Ashe, Opie i Mrňousku moc užívala. Klidně bych uvítala kdyby tam byly častěji a bylo tam i víc vtipných scén. Hlavně v podání Opie a Mrňousky.
Líbilo se mi, že se část knihy odehrávala i v Praze a Kutné Hoře. Trošku jsme se přesunuli a nebyli jenom v Budapešti.
Hodnotila bych to na 4,5* ale za tu nádhernou obálku dávám 5*. Je prostě krásná a hodí se k sérii. Doufám, že další díl vyjde brzy.
Tak mám za sebou poslední díl. A musím přiznat, že i když to bylo skvělé tak jsem si našla pár věcí co se mi moc nesedly.
Akce napětí a vtipné scény byly skvělé. Knížka rychle ubíhala a já jsem si to užívala se vším všudy. Navíc se mi opět líbila Sara a Nikolas a ta chemie mezi nimi. I když v malé míře tak tam byly i ostatní postavy. To je první věc co mi vadila. Klidně bych uvítala kdyby tam Roland, Peter, Nate a další byli více. Hlavně kombinace Roland a Sara je děsivá (a vtipná).
Co mi přišlo trošku zvláštní bylo nalezní Sařiny matky. Asi jsem čekala, že se dozvíme více.
Finále jinak bylo skvělé a já nejsem vůbec zklamaná. Moc se teším na další díly. Doufám, že i když tam budou jiné hlavní postavy tak se tam Sara i Nikolas objeví.
Já jsem tak ráda, že si Útočiště udrželo laťku Nezdolné a musím říct, že to bylo skvělý.
Máme tady nová místa a nové postavy a to bylo skvělé. Moc jsem si užívala setkání a jejich poznávání. Možná mi chyběly i některé staré postavy, ale ty se tam objevily aspoň na chvilku a bylo to svkělé. Moc jsem si jejich návrat užívala. Navíc se k tomu přidali ještě jiná mýtická stvoření a démoni a bylo to díky nim ještě lepší.
Líbilo se mi čím vším si Sara prošla a kam se posunula. Navíc už tady byla trošku i romantika, která za mě byla skvělá. Netlačilo to na pilu a bylo to hodně příjemné. Jordan jsem si oblíbila a myslím, že se k ostatním skvěle hodí a doufám, že bude i v dalším díle.
I když musím říct, že některé situace mi připomínají pár scén z jiných knih tak jsem si to i tak moc užívala a moc mě to baví. Jsem zvědavá na poslední díl této série a moc se na něho těším.
Všude jsem viděla nadšené komentáře a ohlasy takže jsem byla celkem zvědavá co mě čeká. No a musím říct, že jsem byla hodně mile překvapená.
Postavy ať už lidské nebo nelidské mi byly všeschny sympatické. Je to prostě takový příběh, kde není nic wow z čeho si sednete na zadek. Hodně mi to připomínalo mix. Nástroje smrti a Twilight ságy, ale vůbec mi to nevadilo. Bylo fajn se vrátit trošku zpátky do miniulosti. Sera mi jako hlavní postava byla sympatická. Nikolas je prostě láska a co se týče zbytky postav tak se u jejich dialogů prostě musíte culit od ucha k uchu. Ty dialogy byly prostě skvělé.
Co ale tady vyhrálo a to bez debat, je to jak to bylo napsané (a tedy i skvěle přeložené). Já se prostě zamilovala. A to doslova. Je to krásně napsané a v podstatě se od knížky nemůžete odtrhnout, protože vás to vtáhne do děje a nepustí. Já jsem knížku doslova zhltla. Šíleně se těším na další díl, protože toto vás nutí to prostě číst dál a dál. Hlavně se tedy pořád něco děje, takže nenastala žádná hluchá místa a všude je nějaká akce.
Rozhodně tento díl doporučuji a jsem zvědavá na další díl a jenom doufám, že to bude stejně skvělé a že nebudu zklamaná.
Další díl je za mnou a i když mě to pořád baví tak jsem našla pár věcí, které se opakují z minulých dílů a za ty teda strhávám 1*.
Je nám představený opět nový svět, pravidla i pár postav. Zároveň jsou zde i staré postavy. Já osobně bych uvítala i stará známá místa a tím i postavy. Za mě to na plné čáře opět vyhrál Harari. Co se týče popisu města tak jsem se trošku ztrácela, ale díky tomu, že je na obálce jsem se zase našla.
Na další díl se těším. Doufám, že mě příjemně překvapí.
Sice se mi předchozí díl líbil trošku víc, ale i tak jsem byla příjemně překvapená. Máme tady nový svět, kde byc klidně uvítala více představení kultury. Máme i tady pár nových postav které jsem si oblíbila.
S Arilou to tentokrát bylo trošku horší než v minulém díle, ale i tak jsem si ji oblíbila i v tomto díle. Co mi trošku vadillo bylo opět její váhání a nejistota. Líbilo se mi jak byla v 2. díle sebejistěší. Chyběl mi tam Laraem. Toho jsem si moc oblíbila v minulém díle a chybí mi. Stejně to nakonec vyhrál Harari a musím říct, že mě i příjemně překvapila Dola.
Hodnotila bych to tak na 4,5*. Trošku slabší než předchozí díl, ale lepší než první. Jsem zvědavá na 4. díl. Musím říct, že i tak mě tato série příjemně překvapuje.
Já se začetla a najednou byl konec. Strašně moc mě to bavilo a rozhodně to za mě bylo lepší jak první díl. V knížce se pořád něco dělo tak že mi děj krásně utíkal. Žádní hluchá místa a skoro pořád akce.
Arila mě v tomto díle přišla jako úplně jiná postava. Byla jsem překvapena jak moc jsem si jí oblíbila. Z nových postav jsem si hodně oblíbila Laraema. Stejně to na plné čáře vyhrál Harari. Byla tam i dojemná chvilka, která tam sice krásně sedla do děje, ale nemusela to odnést moje oblíbená postava :(.
V tomto díle, je spousta nových postav, zvyků a kultury což za mě bylo skvělé. Je to nádherně propracovaný svět ve kterém už nejsem tak ztracená jak v 1. díle. Sem tam se v knížce objeví místa, která bych potřebovala líp vysvětlin, ale i tak mě to moc bavilo.
Nutně potřebuji další díl. Autor rozhodně ví jak zaujmout a jak nalíkat na další díl. Prostě najednou je konec s několika novými otazníky nakonci. Dala bych 4,5* a doufám, že další díl si laťku udrží.
Pane jo. Toto bylo naprosto úžasné. Do knížky jsem šla s 0 očekáváním a čekala jsem, že to bude něco slabšího. Hlavně když jsem viděla hodnocení.
A nemohla jsem se víc mýlit. Ať už tím, jak to bylo napsané nebo tím úžasným světem, který nám byl předsatven.
Hned jak se Avery a Twain (kteří jsou mimochodem oba dva naprosto skvělí) dostali do knížky tak jsem se nemohla odrthnout. Strašně moc mě to bavilo. Byla jsem rovnou hozena do děje a bylo to prostě skvělé. ,,Knižní postavy" se mi taky moc líbily. Navíc tam bylo i víc dějových linek což se mi moc líbilo.
Hlavně na konci zůstalo hned několik otázek na které NUTNĚ potřebuji odpovědi. Strašně moc dozfám, že se dočkáme dalšího dílu. Když k tomu navíc přidáme i krásnou obálku nemůžu dát jinak než 5*.
Já to můžu jenom doporučit. Trošku jsem se toho bála, ale bylo to prostě úžasné a já jsem opravdu nadšená.
Já jsem nadšená. Přede mnou byl poslední díl na který jsem se moc těšila a já jsem ráda, že mě nezklamal.
Nové prostředí navíc v Americe, ale stará dobrá dedukce, vtipy, narážky a romantika. Já si New York i Chicago zamilovala. Mělo to uplně jinou atmosféru. Bylo to krásně děsivé a moc se mi to líbilo. Nové technologie a technika mě uchvátili a autorka nám díky tomu představila úplně jiný svět.
Audrey Rose a Thomas byly opět skvělí. Jejich romatická linka mě moc bavila a skvěle to sedělo ke knize i k ději. Opravdu jsem si to užívala a to do poslední schvíle. Klidně bych uvítala víc vtipkování mezi nimi. Navíc se zde objevili nové postavy a i ty staré což bylo skvělé.
Samotný vrah a jeho oběti jsou hodně zajímavým nápadem. Autorka tady nastínila hodně zajímavý příběh o kterém bych se ráda dozvěděla víc. Navíc zde dochází k propojení i se staršími případy a tím pádem se napětí ještě víc stupňuje.
Já miluji jak tady v této sérii autorka propojila realitu a fikci a nabídla nám něco nového a nečekaného. Když jsem chytla po první knize nenapadlo mě, že z této série budu tak moc nadšená a stane se jednou z mých oblíbených. Mrzí mě, že už je konec. Teď můžu jen doufat, že se někdy v budoucnu dočkám dalšího příběhu.
Tak poslední díl je za mnou a mě s tejně jako u předchozího mrzí to, že jsem se k němu nedosatala dřív a čtení se mi tak natahovalo skrz školní povinnosti. Posledení díl byl za mě hodně povedený a já si ho moc užívala. V knížce se pořád něco dělo a neměla moc hluchých míst. A když se tam tedy nějaké objevilo tak zase rychle zmizelo.
Co teda musím říct, tak Eragona jsem si pořád moc neoblíbila, ale naopak se těším nad alší setkání s Murtagem, který mi teda přijde dospělější a lepší pro úkol, kterého se ujal Eragon.
Poslední bitva za mě nebyla vubec špatné. Za mě to splnilo všechna očekávání, které jsem měla a nebyla jsem tedy vůbec zklamaná.
Ale úplný konec knihy mě popraavdě dostal. Na jednu stranu musím říct, že to ke knížce a celé sérii hezky sedlo. Z mého osobního hlediska bych to celé lehce popravila. Rozhodně mě teda mrzí, že nevyšlo víc knih z tohoto světa a vlastně musíme čekat až vyjde Murthag což je naštětstí brzo.
Celou sérii hodnotím kladně. Moc se mi líbila a hlavně je to pořídná fantasy s draky.
Já tuto sérii mám ráda, ale toto mi už přišlo trošku moc. Líbilo se mi, že tam byla zmíněna minulost. U této série mám jistotu, že mě vždy vytáhne ze čtěcí krize, ale už to není to co to bývalo. Tento díl mě trošičku zklamal. Dávám proto 3,5 * a tu 0,5* dávám z nostalgie.
Já se na pokračování moc těšila a jsem ráda, že mě to nezklamalo. Moc jsem se těšila až se vrátím do světa s královskou rodinou. Po tom jak skončil minulý díl bylo to čekání opravdu napínavé.
Moc se mi líbio, že jsme se dostali trošku blíž k hlavním postavám. Líbilo se mi, že se v tomto díle trošku víc objevují intriky a postavy se konečně začnou otloukávat a už nenechávají na ostatních.
Co mě možná trošku mrzí, je to, že hlavní zvraty a odhalení na které jsem čekala se začaly objevovat až později a to 100 stran před koncem. Čekala jsem , že by to mohlo být zajímavější, kdyby se něco objevilo třeba už v půlce knihy.
Co se mi, ale hodně líbilo byl konec. Za ten opravdu smekám a neskutečně moc se teším na 3. díl. Jsem hodně zvědavá jak to dopadne.
Toto bylo v porovnání se Zaslíbenou 100x lepší. Od knížky jsem neměla naprosto žádná očekávání a celkem jsem se bála, protože po minulých knížkách jsem se opravdu bála. Naneštěstí se autorka překonala a knížka byla celkem dobrá.
Strašně mi vadily krátké kapitoly. Ze začátku to bylo hodně divné a vůbec mi to nesedlo. Postavy pro mě bylo naprosto oybčejné a ničím zajímavé. Čekala jsem, že nám je třeba autorka trošku víc představí. Hodně jsem byla zvědavá na romantickou linku. Čekala jsem, že bude zajímavější. Toto mě tedy zklamalo.
Knížka jako taková není špatné. Nic náročného a ani překvapivého. Takže na odpočinek dobrý. Hodnotila bych tak na 3,5 hvězdy. Co se mi, ale moc líbí je obálka. Ty jsou pokaždné velmi povedené.