Andynka Andynka komentáře u knih

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Nemám moc ráda knihy od českých autorů. Ale tahle kniha byla skvělá! Bavila mě už od začátku, libilo se mi jak hlavní postava Eliška byla sarkastická ve svých myšlenkách. Jak se prala se svým životem, než našla alespoň kus sebe samý. Příběh byl zábavný, místy depresivní, ale hlavně milý a docela i reálný, což se mi moc líbilo. Nejvíc jsem asi byla nadšená, že se příběh odehrává na Moravě a ty lidi, tak ořáchle mluví ( myslím to v dobrém). ????

12.01.2019 5 z 5

Černooká Černooká Anna Musilová

Tohle byla pecka. Většinou jsem u young adult knih připravená na to, že je to opravdu pro mladší, ale tohle si myslím, že je pro kohokoli ! Podle mě je to moc dobře popsaný život s depresemi, smutkem a bojem sám se sebou. Rozhodně zajímavý pohled na svět, když ztratíte někoho blízkého. Kniha mě dostala a to jsem vážně nečekala.

17.07.2018 5 z 5

Fantom Opery Fantom Opery Gaston Leroux

Pecka ! Miluji muzikál Fantom opery, tak jsem se konečně pustila do knihy. A mohu napsat, že kniha opravdu nezklamala. Muzikál je přesně podle knížky, až na pár detailů ( které , ale nemají vliv na příběh, který známe z muzikálu ). Naopak bylo fajn, že jsem se dozvěděla něco nového a doplnila si celý příběh.
Jediné , co bych asi mohla vytknout je, že mi po celou dobu strádala písně a ty skvělé hlasy. Ale moje pamět a fantazie fungují dobře, tak jsem si to v pozadí představovala. :)

16.03.2018 5 z 5

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Ač mám knihy od Kinga ráda, tahle pro me byla boj. Z 600 stranek, bylo 400 zbytečných, zdlouhavých, plných nových jmen a matoucích. Ale těch posledních 200 stranek me moc bavilo a kvůli tomu dávám 2 hvězdičky.

06.12.2017 2 z 5

Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

filmy o zombie moc nemusím, ale uvědomila jsem si, že jsem nikdy o nich nečetla knížku. A jsem docela mile překvapena. Možná je to tím, že se spisovatelka nezabývá hlavně zombiky, ale naopak se zaměřuje na vztahy mezi lidmi v tísnivé situaci. Ale i tak mě knížka zaujala a jsem ráda, že ji mohu mít v knihovně. :)

19.03.2016 5 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Příběh celkem o ničem, ale velmi čtivé a mě to strhlo do příběhu k účastníkům pochodu. :)

15.06.2013 5 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Zatmění je strhující knížka, od které se těžko odpoutává...Je to napínavé a naprosto nereálné a nejspíš proto se mi líbí, že lidé se dostanou do světa, který si můžou zcela vyfantazírovat. Já osobně nemám co knížce vytknout.

04.04.2011 4 z 5

Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Já už si ani nepamatuji, kdy naposled jsem četla takhle příjemnou oddechovou romantiku.
Moje mysl je naprsto vyrelaxovana. A moje srdíčko potěšené dávkou romantiky.
Abych nebyla jen tak pozitivní. Tak jedna věc té knize chyběla. A to je ten nádech zemí, které procestovali. Trochu jsem doufala, že budu cestovat s nimi. A užívat si to. Místo toho je příběh hodně zaměřený na hlavní hrdinku a urovnání jejich pocitů.
Každopádně se moc těším na další knihy z téhle série.

25.10.2024 4 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Tahle série mě dost baví, i když občas se ztrácím v příběhu a chvíli mi trvá než se chytnu.
Není to plné zvratů a překvapení, ale je to napsané tak, že musím číst dál. A vždy se těším na další díl. Je to i po dlouhe době série, kde mě baví všechny postavy. A Geralda mám samozřejmě nejraději. Cítíte z něj plno tajemství a chcete se o něm dozvědět, co nejvíc.

12.10.2024 4 z 5

Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Jak moc jsem se na tenhle třetí díl těšila. A nakonec se mi četl nejhůř a nedokázal si udržet moji plnou pozornost.
Telekineze, ovládání mysli... všechno to znělo fakt fajn. Ale pak se v knize stalo něco, co mě prostě přišlo zbytečne a už moc. A narušilo mi to celý příběh. A postupně jsem ztrácela pozornost a chuť číst.
Takže za mě bohužel lehké zklamání.
Ale mám obrovskou radost, že bude vycházet kniha o Holly !

16.04.2024 3 z 5

S Gretou si nic nezačínej S Gretou si nic nezačínej Susanne Abel

Kniha po které bych sama nesáhla. Ale dostala jsem ji od švagrové. A jsem jí opravdu vděčná, že měla odvahu mi vybrat knihu. Na tož takovou knihu!
Po hodně dlouhé době se mi stalo, že jsem knihu nedokázala odložit. Dokonce jsem kvůli ní zmeskala i pár hovorů, které jsem potřebovala vyřídit. Ale vždy mě tak vtahla do děje, že jsem prostě nevnímala čas.
Vyprávění o tom, jak to probíhalo v Německu za druhé světové války. Upřímně... nikdy jsem nad tím, tak moc nepřemýšlela. Jak moc to poznamenalo Německé občany... o to víc jsem ráda, že se ke mě tahle kniha dostala.
Příběh je vypraven v přítomnosti a prolíná se do něj vyprávění v minulosti. Obě dvě linky jsou tak dobře napsané. Poutavě, zajímavě.
I když by se o téhle knize mohlo říct, že je hodně natahovaná. Mě to vůbec nevadilo. Alespoň jsem měla čas nějaké události vstřebat.
Jedině, z čeho jsem trochu rozpolcená.... je ten konec, ktery naznačuje pokračování. A ja si myslím, že je to škoda. Tenhle příběh je dostacujici sam o sobě. A bojim se , aby to pokračování trochu nezastinilo. Protože očekávání budou veliká. A nějak si neumím představit, že se dá z toho vytáhnout ještě víc, aby to nebylo prestrelene. No... nechme se překvapit.
Každopádně je tohle kniha, kterou budu doporučovat všude!

26.01.2024 5 z 5

Pláč zavržených předků Pláč zavržených předků Angela Slatter

Z knihy jsem po dočtení docela rozpolcená. Je tak jiná, než na jaké knihy jsem zvyklá. Příběh celkem drsný, ale drží se pohádek.
Originalitu to rozhodně má. Ale nevím, jestli je to spíš takovy hrrr příběh s divným koncem. A nebo mě ten příběh vlastně oslovil tak, jako žádný jiný. Ale spíše se nakláním k tomu, že byl příběh tak divný, že knihu neodložíte... ale zase si z toho ani moc neodnesete.
Myslim, že z mých myšlenek jde cítit, jak jsem z knihy rozpolcena. ale to je vše, co o knize dokáži napsat.

09.03.2023 3 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Ja tuhle sérii prostě zbožňuji. Tenhle díl byl taaak roztomilý. Líbí se mi, že se autorka snaží do každého dílu zakomponovat něco nového, co příběh oživí. A ta romantika... Tohle snad musí uznat i člověk, co romantický není. :-D No a teď už nám zbývá poslední nezadaný Bridgeron.

29.10.2022 5 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Další super příběh od B.A.Paris.
Perfektně zamotany. Čtivě napsaný. A i když se dá uhádnout dopředu, kdo je vrah. Tak vam to stejnak bude srotovat hlavou celou knihu, jestli se náhodou nepletete.
Nejvíc mě asi na příběhu baví ta realita, že to není extra přitažené za hlavu. Vše je vysvětleno, vše do sebe krásně zapadá. Takže za mě celkem vydařený thriller.

26.07.2022 4 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Konečně se dostávám k napínavému dílu téhle nudné série.
Ten to díl mě opravdu bavil. Bylo to zamotané, napínavé, dramatické.
Nemohu ho hodnotit více než 3 hvězdičkami, protože znám mnohem lepší detektivky. Ale když porovnám s předchozími díly , je rozhodně nejlepší.
Každopádně se i zde pořád motáme kolem Strikovi minulosti. Bože! A že to je už ohrané ! Ale dejme tomu, že v tomhle díle je to celkem potřeba.
Jako jsou úseky, které bych mohla snad i recitovat nazpaměť, jak se opakují stále dokola, v každé knize.

13.07.2022 3 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Ani druhý díl mě tolik neoslovil. Mám prostě problém s Cormoranem. Jako hlavní postava mi naprosto nesedí.
Ale musím uznat, že případ, který musí Cormoran řešit , je v druhém díle už lepší a napínavější, než v díle předchozím. Řeší se zde případ zatoulaného spisovatele. A tohle prostředí, ve kterém se děj odehrává mi sedlo. Za to velký plus. To mě totiž nutilo číst dál !
Bohužel i tak je to za mě je to prostě hrozně natahovaný příběh s opakujícími se informace o Cormoranovi. Díky tomu je mi vlastně víc a víc nesympatický.
Tak uvidím ještě co třetí díl.

24.05.2022 3 z 5

Falešná manželka Falešná manželka Julia Quinn

Ježiši jo! A jsme zpátky na koni !
Po předchozích Bridgertonech jsem se začala u knižek od autorky nudit.
Ale tahle kniha mě zase nakopla a ukázala mi proč jsem si její knihy tak zamilovala.
Změna prostředí knize velmi pomohla. Za mě jedno velké ano ! Tohle mi přesně sedlo. A namotivovalo na další knihy.

11.03.2022 5 z 5

Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

Wow, tohle je prvná setkání s autorem... A pááání rozhodně není poslední.
Začala bych asi obálkou knihy, protože to je lákadlo jako blázen. Ta obálka je totálně boží a já jsem se díky ní, konečně rozhodla zakoupit nějakou knihu od autora ( v merku už ho mám opravdu dlouho ) .
Samozřejmě jsem se do ní musela ihned pustit, abych zjistila, zda jsem se nenechala tou krásnou obálkou napálit.
A nenechala ! Ten příběh byl jízda! Žrala jsem ho od prvních stránek a opravdu až na konci jsem napětím vydechla.
Příběh se odehrává z pohledu dvou osob. A nemá to chybu, skvěle to do sebe zapadá.
Skvělý děj... všechny dějové linky se do sebe navzájem proplétají. Je to opravdu napínavě napsané. A můj mozek jel při čtení na plné obrátky, aby zjistili proč tomu tak je. Kdo za tím vším ještě stojí, co mají některé osoby společného a podobně. A upřímně, nepřišla jsem na to. A jsem za to vděčná ! Většinou vše prokouknu velmi brzo. A tady jsem prostě nemohla odložit knihu a musela se dozvědět, jak to celé skončí.
Už jdu pomalu pokukovat, jaká další kniha od toho to autora mi přibude v knihovně.

20.02.2022 5 z 5

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Po přečtení knihy jsem si musela dát oddych , abych se zamyslela nad knihou.
Protože při čtení knihy jsem si říkala, že to není až zas taková bomba, na to jak je kniha vychválená.
Příběh je velmi originální, ale za mě není napsaný moc poutavě.
Na druhou stranu mě vlastně svoji originalitou nutil číst dál.
Moc se mi líbilo i proplétaní časové linie, která na sebe vlastně pěkně navazuje.
Každopádně, když jsem si dala pár dní a přemýšlela nad tou knihou. Zjistila jsem, že jsem z ní vlastně nadšená. Už jen to, že nad ní musím přemýšlet znamená, že na ten příběh jen tak nezapomenu. Nechci nic prozrazovat z děje, protože mě samotnou moc bavilo objevovat o čem kniha vlastně je. A mrzelo by mě, to vědět dopředu.
Jako asi to nebude má nejlepší kniha roku, jako tomu je u většiny čtenářů této knihy.
Ale rozhodně se zařadí do knih, které nezapomenu a jednou se k ní i velmi ráda vrátím.

16.01.2022 4 z 5

Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Vůbec jsem se nemohla rozhodnout, jak mám knihu hodnotit.
Ten příběh je tak jiný, než jsem doposud četla. A zároveň, tak známý- pohádkový.
Kniha je velmi poutavě napsaná... s trochou ironie, humoru a zároveň je docela vážná.
Chvílemi se mi kniha četla s těžkým srdcem a pak ale nastoupila ta krásná fantazie a já jsem se uklidnila.
Takže nakonec knihu hodnotím velmi dobře, i když jsem z ní trochu zmatená, co se týče pocitů, které ve mě vyvolala,
Líbí se mi ta originalita příběhu, ty hluboké myšlenky. Určitě si myslím, že by si jí měl člověk přečíst a vypořádat se s knihou po svém. :)

05.01.2022 4 z 5