anickalysano anickalysano komentáře u knih

Zavřená truhla Zavřená truhla Sophie Hannah

Určitě lepší než první díl, který byl zbytečně překomplikovaný na konci. Tady začal Hercule vysvětlovat přesně akorát. Postupně hezky roste napětí a odhaluje se o každém více a více. Styl psaní je rozhodně Agathe Christe velice blázký. Stále se ale nemůžu rozhodnout, jestli byl motiv výborný, neovyklý, nečekaný, nebo vařený z vody.

03.01.2017 4 z 5

Nepřirozená smrt Nepřirozená smrt Dorothy L. Sayers

Skvělá Sayersová! Její styl psaní detektivek (hlavně detektivní JAK) mi hrozně vyhovuje a její hlavní hrdinové jsou skvěle napsaní. Navíc jsou často její knížky spíše společenským románem s detektivní zápletkou, než detektivkou samotnou. Nepřirozená smrt je moc dobrá, bez hluchých míst, jako třeba Mrtvola nutná. Smyčka kolem vraha se postupně utahuje a stopy a dedukce se vrší.

23.08.2016 5 z 5

Oxfordský anonym Oxfordský anonym Dorothy L. Sayers

Sper čert detektivní zápletku - tohle je tak krásnej společenskej román! A jak napsali pode mnou Harriet a Wimsey jsou tak nádherné literární postavy! No... budu to trávit ještě hodně dlouho.

23.06.2016 5 z 5

Mami, kdy už konečně umřeš? Mami, kdy už konečně umřeš? Martina Rosenberg

Zadny literarni skvost to samozrejme neni - je to dost narychlo spichnute amaterem. Ale tematicky je to dost unikatni a rozhodne dulezite. Zvlast kdyz se s podobnou situaci dokazete ztotoznit, respektive vite, ze podobnym osudem prochazi nekdo take a ze je to vlastne nakonec bezne a "normalni", jen je to proste tabu a nemluvi se o tom!

11.04.2016 4 z 5

Poirot a já Poirot a já David Suchet

Jako jedinou výtku bych měla teatrální formu, jakou David Suchet celá ta léta popisuje - holt divadelní herec se nezapře. Na druhou stranu obsah je moc fajn - líbí se mi, jak popsal měnící se koncept dílů i práci na postavě a všechny body, které chtěl do "Poirota" zahrnout.

28.12.2015 4 z 5

Mrtvola nutná Mrtvola nutná Dorothy L. Sayers

Kdyby to bylo kratší, prospělo by to případu více. Zajímavé postavy, příjemná pointa, ale těch peripetií je zkrátka moc!

07.11.2015 4 z 5

Zpěv v rahnoví Zpěv v rahnoví Ngaio Marsh

Opět krásně napsáno, Nájou zkrátka umí. Nicméně jedna hvězda dolů za to, že SPOILER sériový vrah je skutečně sériovým vrahem a hlubší zápletka chybí.

11.10.2015 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Analfabetka se mi líbila ještě o trochu víc než stařík, je trochu méně zběsilá, Nombeko je mi trochu bližší než Alan a ke konci děj tak moc nezhasíná. Jonassonův humor je skvělý, dost neokoukaný a strašně mě baví!

07.09.2015 5 z 5

Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Pardon, to je tak hloupoucke, naproto me mijeji motivace postav (postava ma cekat v kancelari a misto toho behem tri stranek uplne bez duvodu skonci zranena nekde jinde, kdo vi, vi) , jsem na strane 108 a nevim, jestli zvladnu vic. Cekam nez mi dorazi sesty dil Maasove Trunu, tak jsem zatim sahla po tomto a tezce sem narazila. Edit - nedočteno, strašné.

18.02.2024 1 z 5

Prenatální komunikace Prenatální komunikace Gertrud Teusen

Úplně zbytečný miniaturní spisek bez užitečnějších informací, posloužilo by spíše jako úvod ke kapitole o tomto tématu. Přečteno asi za 20 minut.

09.09.2019 2 z 5

Smrt a tančící sluha Smrt a tančící sluha Ngaio Marsh

Pekne napsano, pripomina mi atmosferou Deset malych cernousku. Faktem ivsem.je, ze sem vraha odhalila o pul strany driv, nez se vubec stala vrazda. Bylo to napsano hrozne pruhledne a stop bylo prehrsel.

16.08.2019 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Skoda, slabota. Nahodne vtipky, ktere by se s klidem uplatnily v jakekoli estrade Petra (nebo Pavla? ) Novotneho a s aristokratkou nemaji vlastne nic moc do cineni. Lhala bych, kdybych tvrdila, ze se sem ani jednou nezasmala, ale z vyborneho humoristickeho napadu uz je jen takovej ridkej prizrak.

29.10.2018 2 z 5

Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

Za tri a pul, obcas mi to prislo zmatene. Ale jinak pekna mozaika ruznych osudu. Romanticka linka se mi tu az tak moc nelibila. Pojizdny kramek snu je lepsi.

29.10.2018 3 z 5

Láska v knihkupectví Láska v knihkupectví Annie Darling

Nejsem pravidelnou ctenarkou zenskych romanu, chtela jsem jen skrznaskrz oddechovku na vikend. Docela me prekvapilo, ze kniha vubec nebyla hloupa a uvzdychana, jak mnohdy od podobne literatury vetsina lidi, vcetne me, ocekava. No, koneckoncu, jak se uvadi v knize, na cteni milostnych romanu vazne neni nic spatneho.

20.10.2018 4 z 5

Boží tajemství Boží tajemství Marcel Pagnol

Jedna se pise o bibliofilii, nez o obsahove hodnotitelnou knihu.

25.07.2018

Královské vraždění Královské vraždění S. S. Van Dine

Knihu mi doporucil kolega, podlektereho je Van Dine nejlepsi detektivkar. No, nevim, zustanu asi u jinych. Nic bombastickeho se nekonalo, ackoliv to postavy v knize stale proklamovaly.

19.03.2017 3 z 5

Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Přijde mi to stále odfláknutějši a jednodušší. Je to škoda, protože tohle je moje moc oblíbená série.

18.02.2017 4 z 5

Ďábel v zrcadle Ďábel v zrcadle Juraj Červenák

Za mě bohužel zatím nejslabší. Dost plochý děj bez nějakého zásadního zvratu, dvě tři akční scény, Jaroš se ani moc nedostal k akci, pokud nepočítám plížení sledování plížení sledování, předpokládané spiknutí se opravdu ukázalo být jako spiknutí, takže překvapení se nekonalo, žádný velký konflikt mezi notářem a kapitánem - prostě dost nuda. Navíc bulvární jazykové obraty jako "hříšně upnuté hrabenčiny šaty" začínají být každý díl čím dál častější.

24.01.2017 3 z 5

Anča a Pepík 1 - komiks Anča a Pepík 1 - komiks Lucie Lomová

Tak tohle je vážně paráda! Jeden z nejkvalitnějších komiksů čtyřlístku a vedle Dobrodružství Sherlocka Holmese můj nejoblíbenější. Vydání je skvělé, moc oceňuju doslov, res. genezi příběhu, myšáků a autorky. Už se těšim až se mi do rukou dostane druhý díl.

03.01.2017 5 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Pro mě trochu moc Dan Brown - trošku mě mrzí, že Vondruška neodolal se na téhle vlně svézt. Děj je už dost překombinovaný a tak nějak tušim, že za měsíc si ho pamatovat nebudu. Ale jinak je fajn, vidět postavy zase v jiném prostředí.

23.08.2016 3 z 5