anishta anishta komentáře u knih

Inferno Inferno Dan Brown

Nejsem nijak extra Brownův fanoušek, ale jak jsem nedávno zjistila (dřív jsem se po tom nepídila), že Langdon zde zase něco hledá a tentokrát podle Danteho Božské komedie, tak jsem si říkala, že to zkusím a chytlo mě to.

07.08.2014 4 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Moc jsem neocekavala, zklamaná nejsem a jdu se vrhnout na další díl. Oddechove čtení. A Jace chci mít doma. :-D Číst tohle kolem tech patnácti, tak me to vzalo asi víc. Ale je to fajn.

23.01.2014 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Naprosto uzasne. Sice mi to trvalo dele nez jsem to docetla, ale ne kvuli toho, ze by kniha nebyla ctiva. Je skvela, inspirace klasickymi pohadkami je kouzelna. Geralta jsem si samozrejme zamilovala. Celkove jsem nadsena.

12.12.2013 5 z 5

Anděl se špatnou pověstí Anděl se špatnou pověstí Jennifer Blake (p)

Další pěkný romantický příběh... Jennifer Blake opět nezklamala... Na začátku knihy píše, že je to pro ni nejlepší kniha a musím říct, že mě se taky líbila, hodně... Prvních 150 stran jsem zhltla jak malinu během pár hodin... Historické události, do kterých je příbeh zasazen a prostředí je skvělé a napínavé... A strašně se mi líbilo opětovné zasazení reálních historických postav do fiktivního příběhu.. Skvělé...

06.10.2013 5 z 5

Královský svůdce Královský svůdce Jennifer Blake (p)

Odpočinkové čtení... Už dááávno je tomu, co mi ji strašně doporučovala moje mamka, tak jsem po ní snad po 4 letech chňapla... Kniha mě nezklamala. Sice konec byl předvídatelný, což se u červené knihovny stává, :D ale tento konec oddalovalo ho hodně zápletek, které dodaly romantickému příběhu šmrnc a spád...

15.09.2013 4 z 5

Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

Četla jsem komentáře, které jsou tady napsané a měla jsem z toho trošku strach.. Ale autorka prostě nasadila Annou krví oděnou laťku moc vysoko... První díl zde sice nepřekonala, ale i tak je kniha skvělá... Někdo se tady zmínil, že neměl husinu během čtení, ale asi jste jen studení čumáci, protože kapitola v Lese sebevrahů mě málem zvedla ze židle, ale možná to jen moc prožívám... :D Shrnutí nakonec - kniha putuje do oblíbených a dostává 5* protože pro mě je naprosto skvělá...:)

28.08.2013 5 z 5

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Tak jo, zaprvé musím upozornit, že jsem ovlivněná, Honza je náš (s manželem) dlouholetý kamarád, a i když se už skoro nevidíme, tak prostě je v našich srdíčkách zakořeněný.
Zadruhé normálně cestopisy nečtu, takže vůbec netuším jak má takový cestopis vypadat. Dokonce jsem slyšela názor, že když podobnou literaturu nečtu nebo není pro mě cílená, tak vlastně můj názor je zbytečný, ale já Vám ho tady stejně napíšu. :D
Mně se to líbilo. Honza píše tak jak mu pusa narostla, píše tak jako by vyprávěl kamarádům, takže mně to nepřišlo nijak rušivé a divné, protože jsem si ho úplně představovala, jak nám to vypráví. Na druhou stranu chápu, že jeho osobitý styl někoho může pohoršovat, ale banán.
Řádky odsýpají a mnohem rychleji než kilometry, které musel Honza nachodit, ale bavilo mě to od začátku do konce, i když jsem to četla neskutečně dlouho (mimino). Dneska jsem však zfoukla dvě třetiny knihy a šup, je dočteno.
Takže Honzo, jak jsem slíbila, do vydání druhé knihy jsem to dočetla a moc se těším na druhou část tvého putování.

14.09.2021 5 z 5

Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

(SPOILER) V dnešní době, kdy je trh zahlcen obrovským množstvím YA fantasy, je těžké vymyslet něco originálního a jedinečného. Zde je to nové asi schopnost hlavní hrdinky, ale jinak bohužel nic nového zde nebylo. Tajně jsem doufala ve vývoji hlavní postavy na tu temnější stranu. Opět bohužel. Bylo to fajn, ale za sebe to řadím mezi průměrné YA.

Radši si označuji jako Spoiler

23.03.2021 3 z 5

Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Roztomilost...

11.02.2021 5 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Už jsem se bála, že to nedočtu. Ta prostřední část mě vůbec nebavila. Ale začátek a konec byl dobrý. Sice bych měla výhrady k některým časovým posloupnostem, ale do hloubky jsem se v tom nehnípala a trochu mě zklamaly milostné scény, byly takové.. suché ????

20.07.2020 4 z 5

Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Asi se mi to líbilo, ale bylo to takové jenom nakouknutí. Každopádně se těším na další díly a budu pokračovat.

19.03.2020 4 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Ani mě to nezklamalo ani nenadchlo. Pěkný příběh, ale takový moc růžový. Asi by se mi tam líbilo nějaké větší drama, stalker nebo tak něco.

16.03.2020 4 z 5

Miluji tě, nenávidím tě Miluji tě, nenávidím tě Christina Lauren

Ehm, trošku jsem se trápila... Nějak mě to nechytlo... Nejlepší pasáže byly ty, kdy si dělali naschvály, ale jinak to byl průměr... Škoda...

20.02.2020 3 z 5

Dívka ve věži Dívka ve věži Katherine Arden

Srdcovka... Vasja je prostě skvělá hrdinka a její dobrodružství mě bude bavit snad vždy... Opět jsem se ocitla v ruských pohádkách a miluju to... Nádhera...

12.02.2020 5 z 5

Jarní skandál Jarní skandál Lisa Kleypas

Bylo to fajn, ale předchozí díly to nepřekonalo. Místy to bylo opět dost vtipné, protože Bowmanovy holky jsou prostě prďácký.

13.11.2019 4 z 5

Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Michal Široký

Hodně se mi líbí to jak je to ilustrováno. Samotný příběh byl jednoduchý, ale malou to bavilo a dá se to přečíst za jedno předspací čtení. Za mě super.

27.09.2019 5 z 5

Zmije Zmije Bex Hogan

Průměrná YA fantasy s celkem dobrým koncem, který mě z celé knihy nejvíce zaujal. Nedokážu si představit co bude dál v příběhu, ale uvidíme...

12.09.2019 3 z 5

Spolek nemrtvých holek Spolek nemrtvých holek Lily Anderson

Kniha plná sarkasmu, černého humoru, ale také silného přátelství a magie. Myslím, že kniha se bude líbit všem, kteří mají rádi filmy typu Čarodějky, Hokus Pokus a Magická posedlost.

25.06.2019 5 z 5

Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

Zbožňuji knihy, kde sledujeme hlavní postavu od dětství. I když se toho tady zas tolik nestane, tak autor velice poutavě vypráví příběh, který vás jen tak nepustí. Těším se na další díl a co bude s Kvothem dál.

24.06.2019 5 z 5

Jako ve filmu Jako ve filmu Kelly Oram

Aaaaw, to bylo tak milé. Všechna ta hudba a filmy. ♥ Bohužel musím srovnávat s autorčinou první knihou, která u nás vyšla (Cinder & Ella, první díl) a tady mi chybělo nějaké to závažnější téma. I když náznak tam byl, myslím, že to bylo méně silné než příběh Elly. Každopádně bylo to krásné a miloučké.

07.06.2019 4 z 5