Ann98 Ann98 komentáře u knih

Skryté bouře Skryté bouře Tami Fischer

Bylo to dobré. Dobré = za tři.
Autorka prvními dvěma díly nasadila laťku hodně vysoko. Těšila jsem se na tuto dvojici hlavně kvůli Creedovi, protože jsem si ho v předchozích dílech opravdu oblíbila. Ale byla jsem upřímně zklamaná.
K Lenny jsem si nějak nemohla najít přístup, absolutně mi ta holka nesedí. Neměla lehké dětství a dospívání a to se na ní také podepsalo a já si k ní díky tomu nemůžu najít cestu. Je samotářská, uzavřená, výbušná, drží si odstup, často k lidem necitelná. Nebyla mi prostě sympatická. Zato Creed byl stejné zlatíčko jak ho známe. Sympaťák a skvělý kamarád pro všechny.
Romantická linka.. no.. bylo to uff. Všichni okolo věděli, že jsou do sebe zamilovaní jen oni dva to nevidí? Byli kamarádi a najednou na posledních stránkách bum a jsou spolu. Neviděla jsem mezi nimi žádnou chemii, žádné jiskření, nic. Přišlo mi to trošku líto, vzhledem k tomu, jak perfektně to autorka dokázala vystihnout v předchozích dílech. Chápu, že to měl být vztah přátelství = láska, ale za mě se to moc nepovedlo.
Ale na co se těším, tak je další díl. Na tuto dvojici nemám zatím žádný názor, takže bych bez jakýchkoliv očekávání mohla být příjemně překvapená.

08.01.2024 3 z 5

Deníky psané v korzetu Deníky psané v korzetu Katie MacAlister

Fajn oddechovka. Doporučuji si přečíst. Humor, plno vtipných situací, možná trošku, co mi tam vadilo, tak bylo větší množství intimních scén. Ne že by byly nějak detailně popsány, spíš mi v takovém množství neseděly do celého toho příběhu.
Ale jinak jsem se u čtení náramně bavila. Smála jsem se od začátku do konce a poměrně často. Na vyčištění hlavy ideální kniha.
Tessa je správně praštěná. A ostatní postavy jakbysmet. Musíte si je oblíbit i když nechcete.

17.10.2023 5 z 5

Poslední tango v Paříži Poslední tango v Paříži Robert Alley

Tentokrát je pravdou to, že film předčí knihu. Bohužel. Hlavně skvělý herecký výkon v podání Marlona Branda.
Téma je skvělé, bohužel ve filmu mnohem lépe zpracované než v knize. Erotika a existenciální krize hlavního hrdiny je skvělý nápad. Ale nějak mi to na těch pár stránkách nešlo dohromady. Ve filmu to prostě všechno bylo zpracováno mnohem lépe. Nemluvě o tom, že bych to ani za jako kdovíjakou erotiku neoznačila. Že tam je pár scén.. to je dnes v každé druhé knize.
Říkám si, jestli by pomohlo, kdyby kniha měla o nějaké stránky navíc. Vztah mezi mužem a ženou, která se nechá ponižovat byl fajn.. ale prostě tam tomu chybí to celé kouzlo. Jako jednotlivé komponenty je všechno v pořádku, ale jako celek už to nefunguje tak dobře jako ve filmu.

02.10.2023 3 z 5

Řeka času Řeka času Bianca Iosivoni

Poslední dva díly byly slabší než ty dva první. Kniha je čtivá, děj rychle utíká. Co mi trošku chybí oproti předchozím dílům, tak zde nebylo tolik akce a tolik bojů.
Moje oblíbená dvojice je stále Cain a Warden z druhého dílu. Naopak Ella a Wayn .. no nevím, nepřišlo mi, že by mezi sebou měli kdovíjakou chemii. Naopak v kapitolách z minulosti toho mezi nimi bylo plno a jiskřilo to mezi nimi neskutečně, takže nevím, kde se stala chyba. Ella byla silná žena, nezávislá žena, ale dokázala s pokorou přijmout pomoc i od někoho jiného. Wayne byl takový ten typ chlapa, kterého chcete mít doma, protože by vás na rukou nosil.
Co velmi oceňuji, že se děj odehrává v Praze, přece jen si to čtenář dokáže lépe představit, když ty místa zná. A glosář postav na konci, který byl doplněn o staronové lovce.
Časově se vracíme do období, ve kterém se odehrával předchozí díl, ale vůbec mi to nepřišlo zvláštní, tím že jsem to četla z pohledu jiné osoby, bylo to jakoby to bylo poprvé.

14.08.2023 4 z 5

Výkřik do ticha Výkřik do ticha Amo Jones

Bylo to žhavé, bylo to erotické, bylo to zvrácené, bylo to něco, na co rozhodně nezapomenete.
Kniha navazuje na předchozí dva díly. Ne že by mě tento díl zklamal, ale předchozí díly se mi líbily mnohem víc. Trošku mi vadila ta trojka. Nevím, proč tam autorka zatáhla i elitní klub. Navíc, jak jsem měla Eliho vždycky ráda, tady mi přišel jako jiná osoba. Nevím no.. Na druhou stranu o to víc jsem teď napnutá, co bude dál.
Moc se těším na další díl, protože každý díl je tvrdší, krutější, erotičtější, zvrácenější. Keaton je můj oblíbenec, tak doufám, že má pro nás autorka přichystanou nějakou pecku.

24.07.2023 3 z 5

Potopené lodě Potopené lodě Tami Fischer

Druhý díl série a naprosto diametrálně odlišný. Přečteno jedním dechem, stejně jako předchozí díl. Nechybí láska, vášeň, přátelství, tajemství, trauma, strach, ..
Vše je komplikované až do poslední kapitoly.
Vždycky mě víc přitahovali bad boy kluci, ale Mitchell... Mmm. Takový hodný slušňáček. Carla byla neuvěřitelná holka, měla toho k zodpovědnosti víc než by kdejaká holka v jejím věku měla mít, navíc si v sobě nesla trauma. Nedivím se, že si vystavěla obranné zdi. Na druhou stranu se mi líbilo, že i přesto byla ve společnosti oblíbená. Mezi Carlou a Mitchem byla neskutečná chemie.
Líbilo se mi, že autorka hrdiny zasadila do rozdílného sociálního prostředí. Opravdu nemohli být víc rozdílní.
Pokud někdo hledá vyloženě romantiku, ještě ke všemu slow-burn, tak rozhodně tuto knihu. Já osobně jsem si více užila příběh Elly a Thoržíše. Nicméně už se těším na další díl o Lenny a Creedovi.

20.06.2023 4 z 5

Zbořené zámky Zbořené zámky Amo Jones

Na závěr série jsem se těšila neskutečně moc. Ale byla jsem hodně zklamaná. Asi jsem čekala něco jiného. Nevím proč, ale přišlo mi, že jsem se vlastně nedozvěděla nic nového ohledně toho, co se stalo mezi Madison a Bishopem. Prakticky jsem se dozvěděla to samé, co v druhém a třetím dílu, jen to bylo napsáno trošku jinými slovy. Autorka se spíš zaměřila na city hlavních hrdinů. Pokud se dva milují a důvěřují si, dá se zvládnout vše.
Víc mě bavila druhá část z pohledu Bishopa a samozřejmě posledních pár stránek. Porod, svatba a hlavně epilog (i když to bylo takové klaciské klišé).
Ale přečtení rozhodně nelituju. Kniha je útlá, takže přečteno během pár hodinek. Série mi bude chybět. Určitě se k ní jednou vrátím nebo se třeba dočkám pokračování o jejich dětech.

11.04.2023 2 z 5

Víkend plný viny Víkend plný viny Sandie Jones

Příběh plný lží, tajemství, přetvářky, manipulací, intrik a vydírání. Nicméně vcelku předvídatelný, kdy už po pár stránkách bylo jasné naprosto všechno ... kdo, s kým, jak a proč. Ale jinak příběh ubíhal velmi rychle a velmi dobře se to četlo.
Velký problém jsem měla s formou. Příběh je vyprávěn er-formou, mnohem lepší by bylo, kdyby příběh vyprávěla Rachel, která zde stejně měla největší prostor. Pak by ani tolik nevadily skoky do minulosti, které od přítomnosti nebyly nijak odděleny. Prostě jeden dlouhý text. Tady začne a tady skončí, že uprostřed je zakomponovaná minulost, to nikoho nezajímá. Ale postupně jsem si na to zvykla, no budiž odpuštěno.
Co teda musím říct, tak konec překvapí, to rozhodně. Všechno obrátí vzhůru nohama a myslím, že takový závěr nečekal ani jeden čtenář. Mám v hlavě plno otázek, hlavně co bylo dál. Jestli si tím autorka nechala zadní vrátka pro pokračování... kdoví.

20.03.2023 5 z 5

FadeAway FadeAway Anabelle Stehl

Pěkný díl. Ne tak dobrý jako díl první, Lia a Noah u mě pořád vedou. Ale jinak je příběh velmi povedený. Krásně se to četlo, to rozhodně.
Kniha v sobě nese další poselství, autorka se zabývá dalším důležitým tématem. Já čekala, že to bude zpracováno trošku víc do hloubky. A trošku mě to zklamalo, nebudu lhát. Proto na první místě zůstává pro mě první díl.
Milana jsem si oblíbila, byl to sympaťák. Líbily se mi scény s jeho kamarády, škoda, že jich nebylo víc. Chtěla bych kluky lépe poznat. Kyra byla milá, sympatická a přátelská dívka, která za sebou bohužel měla nepěkný zážitek. Naopak měla vedle sebe dva naprosto úžasné bratry a kamarádky. A to je mnohdy nejvíc, co člověk může mít.
Co musím vyzdvihnout, tak je obálka. Ta je naprosto fantastická a jsem ráda, že se autorka u všech dílů drží v podobném duchu. Je to skvost.
Epilog mě teda dostal, čekala jsem cokoliv, ale toto rozhodně ne. Těším se na další díl.

16.02.2023 4 z 5

Jax Jax Kristen Callihan

Po smršti kladných komentářů a vysokému hodnocení uvažuju, jestli vůbec mám psát komentář. Mě kniha zase tolik neoslovila. Nevím čím to je, Jaxe jsem si zamilovala už v prvním dílu. Navíc oceňuji, že se autorka pustila do rozebíraní tak citlivého tématu jako jsou deprese.
Začátek byl skvělý, bavilo mě popichování mezi Stellou a Jaxem (hlavně scéna v obchodu). Ale pak najednou kniha jako mávnutím kouzelného proutku ztratila "to" kouzlo a byla defacto o ničem, nicméně ke konci už mě to zase chytlo.
Co teda musím vyzdvihnout, tak jsou Jaxovy pocity, které autorka perfektně vystihla. A Stellu, kterou jsem si ze všech hrdinek oblíbila zatím nejvíce. Asi za to hodně mohl její osud a síla, kterou přes to všechno neztratila.
Styl psaní je pořád stejný jako jsme u autorky zvyklí, pořád stejně vysoký. O to víc nechápu a mrzí mě, proč mi tento díl nesednul a vzhledem k tématu mě to mrzí o to víc.
Těším se na další díl o Brenně a Ryeovi. Brennu miluji díky její proříznuté puse, takže věřím, že se bude na co těšit.

31.03.2022 3 z 5

Verum Verum Courtney Cole

Podobně jako první díl má kniha nádhernou obálku, možná zde se mi líbí dokonce více. Nicméně od knihy jsem měla asi vyšší očekávání.
Nelíbila se mi tolik jako předchozí díl. Čtivá je pořád stejně, stránky ubíhají, skvěle autorka vykreslila šílenství postav.
Největší problém jsem měla s koncem. Jak jinak, na konci je všechno úplně jinak než se zprvu zdálo. To jsem upřímně čekala, ale zklamalo mě, co se autorka snažila na konci naznačit. Upřímně doufám, že to nebude pravda.
Plus ani prostředí mi nesedlo tak jako v prvním díle. Co oceňuji je to, jak autorka ve finále dokázala všechny postavy propojit a vysvětlit kdo je kdo.
Za mě 3,5*/5*

27.03.2022 4 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Sandie Jones

Sandie Jones jakožto autorku naprosto miluju. Začátek knihy má pomalý start. Teprve zhruba od poloviny knihy děj nabírá na tempu. Autorka má vše naprosto promyšlené a skvěle si se čtenářem pohraje. Když už jsem si myslela, že vím, tak se ukázalo, že nevím absolutně nic. V knize není nouze o zvraty, překvapení a samozřejmě tajemství.
Kniha je fajn, ale je pravda, že v porovnání s ostatními autorčinými tituly si stojí nejníže. Velkým plusem, který to všechno zachraňuje, je čtivost.
4,5/5*

24.02.2022 5 z 5

Před námi Před námi Anna Todd

Původně jsem tento poslední díl ani číst nechtěla. Za prvé jsem četla samé smíšené recenze a za druhé, knihy z pohledu druhého hrdiny většinou nestojí za nic. Ani tahle kniha nebyla výjimkou. Za mě absolutní propadák, tento dodatek ani nemusel být napsán. Oproti předchozím dílům je tento díl extrémně krátký, tudíž obsahuje z Hardinova pohledu jen nejdůležitější okamžiky prvního dílu. Tak jak slibuje anotace, že tato kniha změní pohled na Hardina, tak to se teda absolutně nestalo. Jedinou hvězdičku dávám za bonus v podobě vedlejších postav, kdyby kniha byla založena jen na minulosti a budoucnosti všech vedlejších postav a nebyla by jim věnována jen jedna ubohá kapitola, měla by tato kniha mnohem větší smysl.
Takto knihu považuji za propadák a zbytečnou ztrátu času.

22.12.2021 1 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Všichni jsou z autorky nadšení. Nemůžu zatím říci, zda je opravdu tak skvělá, protože toto je jediná série, kterou jsou prozatím četla. Musím nicméně připustit, že její knihy jsou dobře napsané, jsou čtivé a originální.
Chvíli mi trvalo se zorientovat kdo je kdo a co se vlastně v minulém dílu stalo. Ale pochvíli jsem se do děje dostala a stránky mi ubíhaly pod rukama. Celá kniha se nese v podobném duchu jako díl první. Hlavní hrdinové se dávají znovu dohromady, aby nakonec přišla další zrada.
Zásadní problém mám s "hlavními postavami". Autorka až moc řešila problémy hned několika vedlejších postav, čímž se z nich také staly postavy hlavní. Přijde mi to absolutně zbytečné, jakoby tím pouze chtěla natáhnout děj. Bez toho by mohla být kniha o pár stránek kratší. Je to čistě můj problém, jinak se kniha čte opravdu hezky.
PS. Upřímně se bojím, že závěrečný díl bude jako přes kopírák.

20.11.2021 4 z 5

Pevné pouto Pevné pouto Alice Sebold

Opravdu nádherná knížka. Tentokrát jsem udělala výjimku a jako první zhlédla film. Musím připustit, že na mě udělal velmi dobrý dojem, na první pohled je kvalitně zpracovaný. Kniha je za mě ale o chlup lepší.
Kniha působí tak trochu "chaoticky", ale to jen díky autorčinu stylu vyprávění. Film je v tomto případě "učesanější". Na druhou stranu ve filmu jsou vynechány některé zásadní momenty knižní předlohy, které pokud by byly do filmu zakomponovány, dávalo by vše větší smysl. Za mě je tudíž kniha mnohem lepší, hlavně jsou zde lépe zachyceny pocity. To se Jacksonovi ve filmu tolik nepovedlo.
Pokud bych neměla srovnání film - kniha. Tak film je za mě jednoznačně bomba. V tomto případě se víc přikláním ke knize.
Tímto uzavírám otázku film nebo kniha. Kdo shlédne film, bude se mu líbit, kdo ještě navíc přečte i knihu, bude více nadšenější z knihy.
Samotný příběh je velmi silný a dojemný. Není jen o ztrátě dítěte, ale hlavně o lásce a znovuhledání smyslu života.

09.11.2021 5 z 5

Druhá tvář Kaie Druhá tvář Kaie Estelle Maskame

Po knize jsem sáhla jakožto po novince a musím připustit, že je vcelku povedená. Na rozdíl od jiných autorčiných knih je tento příběh daleko vážnější. Samotná témata v knize jsou poučná a leccos člověku předají. Vanessu a Kaie jsem si oblíbila mnohem víc než pár z DIMILY. Je pravda, že děj se dá celkem předvídat a není zde žádná pořádná charakteristika postav, ale i přesto bych se nezlobila, kdyby měla kniha mnohem více stránek. Jako středoškolská romance naprosto super čtení.

24.09.2020 5 z 5

Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Rozjezd děje pro mě byl vyloženě utrpením, nedokázala jsem se do knihy začíst. Přibližně na začátku druhé třetiny se vše obrátilo, kniha získala spád a já se nedokázala odtrhnout. Celkově na mě kniha působí dost depresivně a ponuře, což mi vůbec nevadilo. Všechny tři postavy mi byly neskutečně sympatické. Co mě ale namíchlo je otevřený konec. Všechno se vyvíjelo dobře a najednou tečka/konec. To nee! Samotný příběh je skvělý, dojemný a plný naděje. Není to autorčin must have, ale komu vyhovuje její styl psaní, tak ani tato kniha ho nezklame.

26.06.2020 5 z 5

Potemnělý ráj Potemnělý ráj Markéta Harasimová

I tentokrát se čtenáři dostane velká dávka napětí, emotivních okamžiků, ale také erotického jiskření. Tato kniha mi přišla oproti ostatním autorčiným knihám více tajemnější a napínavější. Musím vyzdvihnout charakteristiku postav, která je propracovaná do nejmenšího detailu. Hlavní hrdince Lauře jsem fandila, protože si dokázala jít za svým snem a nenechala se nikým a ničím odradit. Čtení jsem si užívala od první stránky a neomrzelo mě do té doby, než jsem dočetla stránku poslední. Knihu mohu s klidným svědomím doporučit všem milovníkům detektivek odlehčených trochou té erotiky.

05.06.2020 5 z 5

Jen jeden rok Jen jeden rok Gayle Forman

Kniha se skvěle četla. Není to klasická romanťárna, příběh je dost silný, místy i dost překvapivý. Willem je postavou, která mi byla od začátku sympatická. Líbila se mi jeho životní volnost a nespoutanost. Samotný příběh mi přišel poměrně reálný, skoro bych si přála něco podobného zažít. Dozvěděla jsem se, jak to vlastně bylo z pohledu Willema. Bála jsem se, že to bude převyprávění prvního dílu z jeho pohledu, ale mýlila jsem se. Za to musím dát jednu hvězdičku navíc. Skvělé odreagování, zvlášť v této nelehké době.

30.04.2020 4 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Kniha je nádherná, četla se mi dobře i přesto, že hlavní hrdinka je tak mlaďoučká a já sama už dávno do této kategorie nespadám. Co se týče dějové linky, ta je naprosto úžasná - Mia je osobnost, má nádherný dar, na druhou stranu se jí stane ta nejstrašnější věc, která může člověka potkat. Z "možnosti", že se duše ocitne mimo tělo mě celou dobu mrazilo. Na začátku příběhu jsem se zhluboka nadechla a pustila se do čtení, během toho mi ukápla nějaká ta slza, až po posledním slově jsem mohla teprve vydechnout. Neuvěřitelně silný příběh plný ztráty, smutku a naděje. A ten konec? Na jednu stranu chci ihned sáhnout po druhém dílu, na druhou stranu se děsím, co mě bude čekat a že budu zklamaná.

PS. Alespoň si každý čtenář uvědomí, jak je život pomíjivý a jak je jednoduché vše na čem nám záleželo ztratit.

29.03.2020 5 z 5