Ann98 Ann98 komentáře u knih

V říši Skalních bytostí V říši Skalních bytostí Věra Řeháčková

Už jsem to zmiňovala u předchozího dílu, nejsem si jistá, zda měla autorka psát další pokračování. První díl dobrý, pak už mi to přijde jen a jen horší. Připadá mi, že všechnu inspiraci pro tuto tetralogii vyčerpala už v prvním díle (stále se svým způsobem opakuje). Jelikož jsem tuto knihu četla až v pozdějším věku, musela jsem ji brát hodně s nadhledem.

27.01.2019 4 z 5

Síla měsíčního náhrdelníku Síla měsíčního náhrdelníku Věra Řeháčková

Ani po tolika letech od přečtení této knihy nevím, co si mám o ní myslet. Jedná se o velmi netypický žánr této autorky. Nicméně nemůžu říct, že by kniha byla napsaná špatně. Pro děti od deseti let je to asi dobrá volba. Nicméně nejsem si úplně jistá, jestli měla mít zrovna tato kniha pokračování.

26.01.2019 5 z 5

Léto plné kotrmelců Léto plné kotrmelců Věra Řeháčková

Poutavě napsaný příběh prázdninového dobrodružství hlavní hrdinky Nely a jejího prastrýce se odehrává ve zchátralém domě na venkově. Kniha se četla poměrně rychle, je zábavná, plná různých dobrodružství a příhod. Naprosto ideální kniha pro čtenáře od 9 let. Mohu s klidným svědomím doporučit ostatním.

24.01.2019 4 z 5

Cesty z rodinného kruhu Cesty z rodinného kruhu Věra Řeháčková

Podobně laděný (jako první díl) psychologický román pro ženy pokračuje v líčení osudových zkoušek, které prostupují život matky tří dospělých dětí. Nejvíc mi bylo líto Kristýny. Pro své děti by se rozdala, ony ji však odmítají. Jediná Blanka, která s ní zůstala, tak ji citově vydírá. Ondřej se definitivně ocitl na šikmé ploše, tím co udělal si zkazil život úplně. A Aneta? Škoda slov. Za mě byl první díl mnohem lepší, nicméně tento díl docela hezky uzavřel jednotlivé osudy.

23.01.2019 4 z 5

Žít na vlastní pěst Žít na vlastní pěst Věra Řeháčková

Velmi smutný, negativně napsaný román pro starší, který popisuje rozpad dosud bezproblémově fungující rodiny matky tří dětí. Celá rodina byla svým způsobem velmi naivní. Jen Aneta svojí naivitou předčila všechny. Musela být opravdu tak zamilovaná nebo jednoduše naivní, že Davida neprokoukla hned. Chování nejmladší Blanky jsem docela chápala. Myslím, že každého člena za své rozhodnutí stihl spravedlivý trest. Jsem zvědavá, jaké bude pokračování.

22.01.2019 5 z 5

S tajemnem a láskou se nežertuje S tajemnem a láskou se nežertuje Věra Řeháčková

Po přečtení prvního dílu jsem byla zvědavá na pokračování a musím říct, že rozhodně nezklamalo. První díl se mi líbil o malinko víc, ale přečtení určitě nelituji. Na to, že byla Dita "mimořádnou" dívkou, tak se s ní život zrovna nemazlil. Neustále jí do cesty stavil těžko zdolatelné překážky. Nicméně i tento díl se četl poměrně svižně a jedním dechem, za mě doporučuji přečíst určitě oba dva díly.

21.01.2019 4 z 5

Stejně ho klofnu já Stejně ho klofnu já Věra Řeháčková

Hezký příběh o přátelství dvou dívek, prvních láskách a zradě. Pořád platí staré pravidlo, že protiklady se přitahují. Markéta a Petra byly naprosto rozdílné, jako den a noc. I přes to, že Petra byla pohodová a milá a Markéta byla sebevědomý a rozmazlený jedináček, si k sobě tyto dívky našly cestu. Vše se zdálo v nejlepším pořádku. Jenže pak nastalo to pověstné ale .. bohužel když jde o lásku, nezná bratr bratra, natož kamarádka kamarádku.

19.01.2019 5 z 5

Ten frajer bude můj Ten frajer bude můj Věra Řeháčková

Typické čtení pro starší dívky o hlavní hrdince Míše, jejích problémech s první láskou, i o její náklonnosti ke zvířatům. Taková ta klasika, kdy se hlavní hrdinka musí rozhodnout čemu dá přednost: přátelství nebo lásce? Nenadchne, ani neurazí.
PS. Citlivé duše by se měli čtení vyvarovat, jinak uroní nejednu slzičku.

18.01.2019 5 z 5

Jen neskončit v děcáku Jen neskončit v děcáku Věra Řeháčková

Vcelku hezky popsaný život dívky, která se musí vyrovnat se ztrátou rodinného zázemí. I když měla Laura nač si vzpomněla a rodiče na ni neměli věčně čas, přece jen na nich byla závislá víc než si myslela. Když člověka zklame jeden z rodičů, život jde od 10 k 5, ale když zklame i druhý z rodičů, to se pak člověk propadne až na samé dno. Myslím si, že kniha za přečtení stojí.

17.01.2019 5 z 5

Každá láska něco stojí Každá láska něco stojí Věra Řeháčková

Výborná kniha. Je až neuvěřitelné, že někdo dokáže napsat takto emotivní příběh. I když nevím, proč se divím, ne na každého v životě prší štěstí - to je hold sám život. Jitka si toho jako malá musela vytrpět dost a není divu, že ji to poznamenalo hluboko do dospělosti a narušilo to její partnerské vztahy. Nejhezčí na té knížce bylo, že i přes to všechno Jitka neztratila víru. Knížku bych doporučila přečíst všem, aby si každý uvědomil, že některé jeho problémy jsou vyloženě malicherné.

15.01.2019 5 z 5

Zůstaň taková, jaká jsi Zůstaň taková, jaká jsi Věra Řeháčková

Hezký příběh dvou sourozenců, kteří se musí vyrovnat s rozchodem rodičů a ztrátou rodinného zázemí. Srdce mi trnulo nad osudem malé Gabky. Nejen že strádala citově, ale Gábina trpěla na rozdíl od Artura i nedostatkem peněz. Konec byl velmi dojemný, kdy Gabča zjistila kdo je a kam vlastně patří, a že hudba je lék na její duši.

12.01.2019 5 z 5

S čím Katka nepočítala S čím Katka nepočítala Věra Řeháčková

Další skvělé příhody odvážné Katky, jejíž život se změní od základů, splnění velkého snu se konečně blíží. Je pěkné, že se celá trilogie takto hezky uzavřela. Katčin sen z prvního dílu byl splněn, navíc získala i něco mnohem cennějšího. Jedná se asi o moji nejoblíbenější dětskou trilogii.

09.01.2019 3 z 5

To všechno spískala Katka To všechno spískala Katka Věra Řeháčková

Vcelku hezky napsaná humorná kniha plná veselých příhod, ale také malérů a trapasů. V knize se neustále něco dělo, takže člověk se ani na zlomek sekundy u čtení nebude učit.

08.01.2019 4 z 5

Katčin potřeštěný nápad Katčin potřeštěný nápad Věra Řeháčková

Pěkné, velmi jsem se u čtení pobavila. Katka byla naprosto obyčejná holka, která měla svoji milující maminku a plno zvířecích kamarádů, ale i hodného strýčka Zdeňka a staršího, závistivého kamaráda Káju. Neumím najít vhodná slova, ale tak nějak na mě z knížky vyzařovala upřímná dětskost.

07.01.2019 5 z 5

Dvě puberťačky na krku Dvě puberťačky na krku Věra Řeháčková

Velmi pěkný příběh dvou dospívajících sester, které se od sebe liší povahou i koníčky, ale obě prožívají pubertu, první lásky i zklamání. Mít pouze jednoho rodiče, protože druhý vám tragicky zahynul, není asi nic příjemného. Holky byly v nevýhodě, že k němu vzhlížely až s přehnanou úctou. Zjištění, že život a smrt jejich otce je opředen tajemstvím, pro ně muselo být velkým šokem. Pro náctileté holky vhodná volba. Vřele doporučuji.

06.01.2019 5 z 5

Mnoho lásky škodí Mnoho lásky škodí Věra Řeháčková

Myslím si, že je kniha určená především dospívající mládeži, ale jelikož se zde vyskytují všechny tři generace, může po ní sáhnout teoreticky kdokoliv. Michal je typický rozmazlený jedináček, který je zahrnován veškerou péčí a láskou jak ze strany matky, tak i ze strany babičky, nemusí hnout ani prstem a žije si jako to pověstné prase v žitě. Konec mě upřímně docela zklamal. Michal se po tom všem chce vrátit zpět domů, ale co hůř, matka i babička se na něj po tom všem těší...!

05.01.2019 5 z 5

Sbalit kluka za každou cenu Sbalit kluka za každou cenu Věra Řeháčková

Pěkný příběh o citovém strádání třináctileté Michaely a její sestry Nikoly, jejichž rodiče svůj život věnují jen své kariéře. Dívky jsou tak nuceny hledat svou vlastní cestu, byť to mnohdy není vůbec jednoduché. Přesně takto si představuji rozmazleného fracka bohatých rodičů (Michaela je zvyklá utrácet peníze za to, že jí spolužáci napíší domácí úkol nebo nesou domů těžký batoh - jak stupidní). Michaela odpovídala přesně mým představám.

05.01.2019 5 z 5

Trojka správných kamarádů Trojka správných kamarádů Věra Řeháčková

Podobně jako předchozí díl je i tento plný humorných momentů, které prožívá Martina se svými kamarády o prázdninách po svém návratu z lázní. Je až k nevíře, co ti tři spolu zažijí. Nicméně musím připustit, že první díl se mi líbil o něco více než tento.

02.01.2019 4 z 5

Pětka povedených pacientů Pětka povedených pacientů Věra Řeháčková

Jedna z oblíbených knih mého dětství. Je to kniha určená spíše pro mladší čtenáře (cca 10 let), ale bavit by mohla i ty starší. Kniha ve mně vzbuzovala protichůdné pocity. Na jednu stranu je vtipná, na druhou stranu dojemná. Hlavní hrdinka Martina je správná holka se srdcem na pravém místě. Na svůj věk se statečně pere se svým handicapem a dělá pro své uzdravení maximum. Řekla bych, že kniha se povedla.

15.10.2018 5 z 5

Moniko, umíš se smát? Moniko, umíš se smát? Věra Řeháčková

Kniha je napsaná tak, aby jí porozuměl úplně každý. Příběh vypráví o šestnáctileté dívce, jejíž život komplikuje nelehká situace v rodině i první milostné poblouznění. Katka byla zvláštní případ. Nevím, zda byla tak dětsky bezprostřední nebo tak hloupá. Na druhou stranu chápu, že byla prostě nešťastná. Ono mít za matku ochlastu není žádná výhra.

07.04.2018 5 z 5