Anna195 Anna195 komentáře u knih

Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda Meghan Quinn

Tak túto knihu som čítala už dávnejšie, ale znova som sa k nej vrátila. Je to proste skvelá oddychovka plná humoru pri ktorej sa zabavíte, ale aj zamilujete. Od knihy sa nebudete vedieť odtrhnúť. Hlavná mužská postava Bram bol milý, vtipný a veľmi sa mi páčilo ako sa snažil získať si Jules. Bram bol úžasný a myslím, že každá žena by chcela takéhoto Brama v živote. Samozrejme ani Julia nezaostávala .. múdra, cieľavedomá žena a zároveň majiteľka veľmi zaujímavej firmy, aj keď vás môže miestami hnevať. V knihe sa mi veľmi páčili aj časti z minulosti, kde bol viac vykreslený vzťah, aký mali postavy medzi sebou v minulosti. A pobavilo ma, keď Bram vyplňoval test a dosť som mu fandila, no mal to troška ťažšie získať si Juliu. Veľmi sa mi páčilo kamarátstvo, aké mali medzi sebou Bram so svjimi dvoma kamarátmi (Roark,Rath). Reakcia Julinho brata Ratha bola skvelá, a to som čakala niečo úplne iné. Ale ku koncu ma Julia troška štvala. Epilóg bol veľmi krásne napísaný.

21.12.2020 4 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Tak tento príbeh ma úplne pohltil a veľmi zasiahol. Najviac ma dostala Revova minulosť a všetko, čo musel prežiť.. nazvala by som to výrazom emocionálna bomba. Príbeh vo mne vyvolal veľa neopísateľných pocitov a množstvo otázok typu...Prečo? Postava Reva sa mi páčila už v Dopisoch Ztraceným. Bol silný, dobrosrdečný, odvážny, milý, aj keď mal v sebe veľa pochybností s ktorými bojoval. Emma bola pre mňa zaujímavá hrdinka, ktorá mala skvelú záľubu, ale čo sa mi na nej nepáčilo, ako sa správala k svojim blízkym. K Emme som sa musela viac prepracovať a začať ju chápať a som rada, že pochopila svoje chyby. Vedľajšia postava Matthew si ma získal a v duchu som si hovorila, že aj on by mohol mať svoj vlastný príbeh. V knihe sa mi páčila romantická linka, ktorú autorka skvelo spracovala. Postupné zbližovanie a zdôverovanie sa hlavných postáv bolo úžasné. Jediné, čo mi chýbalo v knihe bolo, ako to dopadlo s rodinou hlavnej hrdinky, pretože táto časť nebola úplne doriešená, čo ma troška zamrzelo. V tomto príbehu som si oveľa viac uvedomila, aká veľká dokáže byť sila internetu, a že toto miesto môže byť oveľa viac klamlivé než sa nám môže zdať. A tiež, že zničené detstvo môže zanechať veľa rán s ktorými človek každý deň bojuje. Tento príbeh ma emočne vyšťavil a dokonca spadlo niekoľko sĺz.

15.12.2020 5 z 5

Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Tak tento príbeh sa veľmi podaril. Čítalo sa to v podstate samo a kniha sa proste nedala odložiť. Hlavné postavy Elodie a Hollis mi sadli, ale aj Hailey. Hailey bola skvelá a jej poznámky... Autorky spracovali veľmi krásny príbeh. Elodie a Hollis boli pre mňa zaujímavé postavy, a s každou ďalšou kapitolou som sa chcela dozvedieť o nich viac. Obaja boli úžasní...ich dialógy, podpichovanie a nakoniec ich nevinná hra, ktorá vlastne až tak nevinná nebola. V príbehu sa objavia aj postavy z jedného z ich predošlých diel, čo mňa veľmi potešilo. Zvrat v príbehu som odhalila omnoho skôr, ako nám ho autorky prezradili. Ale v duchu som si hovorila... možno sa mýlim...no ukázalo sa, že som mala správny odhad. Ale vôbec mi to neprekážalo, pretože som skôr chcela vedieť, ako sa s danou informáciou jednotlivé postavy popasujú, a tiež, ako celý príbeh dopadne. Tento príbeh ma fakt chytil za srdce a vyvolal vo mne mnohé emócie... smútok, hnev, lásku ... A veľmi sa mi páčil daný zvrat v príbehu, pretože donúti čitateľa sa viac zamyslieť nad určitou situáciou z iného pohľadu. Opäť skvelý epilóg.

09.12.2020 5 z 5

Maddox Maddox Melanie Moreland

Príbehy od Melanie Moreland si vždy rada prečítam a na Maddoxa som sa veľmi tešila a bola som zvedavá, aký príbeh nás čaká. Maddox sa mi zatiaľ páčil najviac z tejto série. Hneď na začiatku ste vtiahnutý do deja, keďže Maddoxa a Dee poznáme z predchádzajúcich dvoch častí. Dee má s Maddoxom dohodu, ktorá je pre ňu dôležitá. Oboch mi bolo ľúto, za to, čím si museli prejsť v minulosti. Bolo pekné sledovať, ako sa Maddox snaží pomalými krokmi meniť pravidlá. Dee neverí na lásku, hlavne kvôli svojej minulosti. Dee aj Maddox chcú kontrolu, ale Dee sa jej v určitej časti svojho súkromia vzdáva. Do príbehu prichádza aj Maddoxova minulosť, o ktorej si myselel, že už je dávno preč a jeho minulosť tento príbeh zamotá. Krásne bolo ako sa Dee starala o Maddoxa. V príbehu sa dozvedáme tiež, ako si nažívajú ich priatelia z predošlých príbehov. Veľmi zaujímavý krok mi príde, že autorka zapojila do príbehu postavu z jej ďalšej knihy, protože táto postava pomôže Maddoxovi. Takéto spojenie postáv veľmi oceňujem. Epilóg, tak ten bol krásne spracovaný, až mi bolo ľúto, že je koniec. Celá séria je skvelá. A musím poznamenať že sa mi páči priateľstvo, ktoré autorka vytvorila medzi postavami.

11.11.2020 5 z 5

Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

Vicious (Baron) typický zlý chalan, ktorého budete nenávidieť za to, ako sa správal k Millie, ale neskôr aj milovať. Vicious...vždy drzý, arogantný, sebecký, ktorý dosiahne to, čo chce. Emilia milá, dobrá a krehká duša, ktorá je úplný opak Viciousa. V knihe sa nachádzajú aj kapitoly z minulosti, kde sa dozvedáme viac o oboch postavách, ale najmä o rodine Viciousa. Neskôr aj zistíme, prečo Vicious tak nenávidel Emiliu. Bude vám ho aj ľúto, čo všetko musel prežiť a v sebe dusiť. Ale aj zlý chalan nakoniec dokáže milovať. Príbeh plný emócií a zvratov, ktoré vyplávajú na povrch.

Príbeh jednoznačne odporúčam. Autorkin štýl sa mi veľmi páči a jej príbehy sú fakt silné.

22.10.2020 4 z 5

Láska mého života Láska mého života Penelope Ward

Tento príbeh je rozdelený do dvoch častí. Prvá časť sa venuje ich minulosti a druhá časť je o 10 rokov neskôr. Gavin prvýkrát v živote stretne dievča, ktoré je úplne iné než bohaté dievčatá, ktoré sa doteraz okolo neho motali. Ich rozhovory boli skvelé aj improvizované divadlo. Obľúbila som si Marni-úžasná kamarátka. Medzi hlavnými postavami bola cítiť príťažlivosť a zamilovanosť. Gavin a Raven zažili veľkú lásku. No do ich osudu zasiahne ktosi iný. Tak a túto zápornú postavu budete nenávidieť už od začiatku. Tušila som, že im čosi vyvedie ale toto, aj keď Gavin nemusel všetkému uveriť...O desať rokov sa Gavin a Raven opäť stretnú. Medzi oboma visia ich city aj minulosť. V duchu som si stále hovorila aby mu Raven už konečne povedala pravdu. V tejto časti dostane viac priestoru aj Gavinov brat Weldon, ktorý im svojimi činmi v podstate pomôže a pravda vyjde na povrch. Pomocou pravdy Raven získa šťastie, ktoré si zaslúži. Krásne napísaný epilóg.

19.10.2020 4 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

(SPOILER) Elle Kennedy je skvelá autorka a milujem jej knihy z prostredia hokeja. Jedna noc s ním je taká malá jednohubka prečítaná za pár hodín. Príbeh začína, keď Maggie má prísť na dohodnutú schôdzku s milencom, ale namiesto toho skončí v hotelovej posteli s Benom . Maggie je vyťažená žena pracuje, študuje a robí dobrovoľníčku pre deti, takže na vzťahy nemá čas a Ben je slávny herec, ktorého novinári nenechajú nikdy napokoji. Bena a Maggie som si hneď obľúbila. Páčili sa mi dialógy medzi nimi a doťahovanie. Veľmi sa mi páčila povaha Bena, ktorá bola odlišná od Maggie a tým sa skvele dopĺňali. Ale prijala by som viac strán aby nebol dej ku koncu taký uponáhľaný a hneď všetko vyriešené. Čakla som o čosi viac.

01.09.2020 4 z 5

Kontrakt 2 Kontrakt 2 Melanie Moreland

(SPOILER) Autorka sa stala mojou srdcovkou po prečítaní Kontraktu a Bentleyho. Takže som bola zvedavá ako bude pokračovať príbeh Richarda a Katy. Tento príbeh je naplnení emóciami.Na začiatku knihy je ich príbeh plný lásky, dozvedáme sa ako si nažívajú spolu so svojimi dvoma deťmi. Všetko sa zdá byť v poriadku až kým sa nestane Richardovi nehoda a stane sa z neho ten starý Richard. Obaja stoja pred ťažkou skúškou. Richarda mi bolo veľmi ľúto a každý sa s niečím takým vyrovnáva po svojom. Aj keď som mala pri čítaní chuť s ním zatriasť aby sa "zobudil".Katy sa stala v tomto príbehu pre mňa veľmi silnou ženou aby všetko zvládla. Veľmi ma potešilo, keď autorka zapojila do príbehu aj chlapcov z BAM veľmi dobré prepojenie. Táto knižka bola pre mňa dosť emocionálna a sem tam som mala aj slzičku. Ale veľmi dobre sa mi čítala ani neviem a bola som na konci knižky. Krásne napísaný epilóg. Musím povedať pre mňa veľmi krásny príbeh.

01.09.2020 5 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Tak toto bola nádherná jednohubka. Nečakala som, že ma to až tak chytí, ale chytilo a veľmi. Ak hľadáte romantiku s množstvom hokeja, tak tu je hokeja a romantiky dostatok. Zároveň naše postavy vôbec nemajú ľahký život.

Hneď prvé stretnutie drzej Andie a večne zamračeného Mitcha bolo vtipné a už tu som vedela, že to medzi nimi bude iskriť. Mitch a Andie, ale ani jej brat Noah to v živote nemali a nemajú ľahké. Ale títo traja si zaslúžili byť rodina, keďže ich to k sebe hneď ťahalo. Veľmi ma bavil humor v knihe, no najmä humor medzi Mitchom a ich spoluhráčmi a nemôžem nespomenúť podpichovanie medzi Andie a Mitchom.

Ich pozvoľný vzťah a pomalé kroky sa mi obzvlášť pozdávali. Hlavne Mitch urobil veľké kroky a z tohoto ustarosteného a večne zádumčivého chlapa sa stal muž v ktorom je viac citov než sme si mohli myslieť. K tomu všetkému mu pomohla hlavne Andie, ktorá jeho osobnosť dosť vyvavážila. Nielen Mitch, ale aj Noah si prešiel veľkou zmenou.

Nikolľkorát mi pri Mitchovi pukalo srdce, čo všetko si zažil, ale Andie mu ukázala skutočný domov. Ani mi nevadilo, že sme sa nedočkali veľkých posteľných scén. Jednoducho krásna jednohubka, plná emócií. Rozhodne odporúčam.

Teším na spoluhráčov.

08.11.2024 5 z 5

Nočná zmena Nočná zmena Annie Crown

Po mnohých negatívnych recenziách som sa po pravde aj obávala, čo ma bude čakať. Ale mne sa to v celku páčilo. Je niečo, čoho by som uvítala viacej a niečoho zase menej (o tom si prečítajte nižšie), ale nebola to vôbec katastrofa.

Na začiatku si treba uvedomiť, že tento titul je skôr pre mladšie ročníky, takže nečakajte drámy “dospeláckeho sveta, je to skôr oddychové čítanie. Inak mne osobne sa to aj veľmi dobre a rýchlo čítalo.

Keďže je to titul pre mladšie ročníky má to väčšiu dávku svojej naivity, čo mne nevadilo, skôr to pôsobilo autentickejšie, predsa k ich veku to patrí. A keďže máme na scéne basketbalistu a knihomolku, tak tu máme troška odlišnejšie svety, čo je ďalšie plus. Kendall aj Vincent ma spolu bavili, môže sa zdať, že sú obaja odlišní, ale neskôr zistíte, že ich mnohé spája. Spolu začali objavovať čaro vzťahu a to ma najviac bavilo, hlavne mi prišli obaja dosť reálni.

Čo mi obzvlášť imponovalo bolo, keď aj nastal v príbehu nejaký problém či nedorozumenie, neriešil sa prehnane zdĺhavo, ale postavy spolu komunikovali a mnohé veci si vysvetlili, čo oceňujem. V mnohých knihách mi komunikácia medzi postavami veľakrát chýba, ale tu s tým Vincent ani Kendall nemali problém. Prvé dve tretiny ma veľmi bavili boli tam tie krásne začiatky, prvé iskry a city, nejaké to nedorozumenie, skvelá komunikácia, ale potom sa jedna scéna riešila niekoľko kapitol, čo ma už aj prestalo baviť. Asi tu bola pre mňa tá zásadná chyba. Skôr by som po vyriešení daného nedorozumenia očakávala, že nám autorka dopraje viac zásadnejších vzťahových chvíľ, než len rozťahanú scénku na niekoľko kapitol. To je to jediné, čo mne prekážalo. Inak som si čítanie užívala.

26.08.2024 4 z 5

Šach & mat Šach & mat Ali Hazelwood

3,5/5

Odkedy som objavila autorku, tak hltám jej knihy jednu za druhou. No kniha Šach & Mat za ostatnými knihami od autorky takpovediac zaostáva. Viem, že sa jedná o knihu young adult, keďže je určená mladším čitateľom, ale aj tak to nebolo to, čo som čakala.

Priznám sa na začiatku ma kniha až tak nebavila a musela som sa prelúskať úvodom až následne potom to šlo tým správnym smerom. Autorka nás priviedla do prostredia šachu, mala som obavy či vôbec niečomu z toho budem rozumieť, ale nemusíte sa obávať, kniha je písaná, tak, aby to aj laik pochopil. Mne osobne sa prostredie šachu veľmi páčilo, opäť čosi nezvyčajné a pre mňa zaujímavé.

Dosť som mala problém s Mallory, chápem, že všetko, to,čo sa jej v živote stalo nemala vôbec jednoduché, len veľa vecí až prehnane analyzovala a hlavne utvrdzovala samú seba, že za všetko môže ona. Síce som ju obdivovala, ako sa starala o rodinu, len množstvo vecí sa dalo vyriešit aj rozhovorom s rodinou. Mala som z nej veľmi zmiešané pocity. Hlavne, keď sa Nolanovi otvorila, tak sa hneď po chvíli stiahla. Ale v poslednej tretine knihy som ju už, ako tak vedela pochopiť.

Naopak Nolan si ma získal hneď. Ďalší činný chlap. Veľmi sa mi páčilo, ako si postupne razil cestu k Mallory. Aj keď nie všetky jeho činy boli správne, no aj tak ma dostala tá jeho pomoc. Škoda, že sme nedostali kapitoly z jeho pohľadu.

Iskrenie medzi nimi bolo hmatateľné od prvého stretnutia. Takže tie ich postupné kroky som si užívala spolu s nimi. A najmä posledná tretina knihy ma dostala, akurát škoda toho rýchleho konca. Čakala som aspoň ešte jednu kapitolu na záver.

30.06.2024 3 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Ak hľadáte nejakú milú a príjemnú romantiku s humornými scénami, tak toto je niečo pre vás. Pre mňa mal celý tento príbeh taký ten vibe filmu Miss špeciálny agent. Nečakajte veľké záplatky, skôr to je príbeh, pri ktorom si oddýchnete.

Veľmi sa mi páčili obe hlavné postavy, boli iné než na aké som zvyknutá. Hannah Brooksová- bodyguardka, už len jej samotná profesia ju robila zaujímavou. Na začiatku mi Hannah v mnohých situáciách prišla chladná, ako keby v určitých situáciách nevedela, ako prejaviť city, áno taká aj bola….jediné slovo, čo ju vystihovalo bolo zvláštna, ale neviem nejakým spôsobom sa mi páčilo, ako som postupne u nej videla, že sa predsalen nebojí prejaviť city. Zároveň jej život nebol vôbec ľahký a s tým, ako to zvládala som ju skôr obdivovala. Ale, čo sa stane, keď Hannah bude musieť chrániť svetoznámeho herca ?

Naša herecká hviezda Jack pravdepodobne obmäkčí nejedno ženské srdce. Ale Jack sa mi páčil, teda skôr jeho skutočné ja, o ktorom ani jeho fanúšikovia nemali potuchy. Bol proste obyčajný presne ako Hannah. Ale aj Jack mal svojich vlastných démonov a v určitých situáciách s jeho bratom mi ho bolo ľúto. Napriek tomu, Hannah aj Jack boli veľmi silní.

Odkedy sa príbeh začal odohrávať na ranči, tak ma ešte viac bavil. Keďže práve tam sa naši hrdinovia začali zbližovať. Čo mi veľakrát zase chýbalo boli kapitoly z Jackovho pohľadu, tu si ich doslova pýtalo dať ich tam. Ich zbližovanie som si užívala, len mi tam chýbalo medzi nimi niečo viac, čo by ma uchvátilo. Áno, bolo to milé a krásne, ale chýbala mi tam taká tá bodka, z ktorej by som bola nadšená. Záverečnú drámu, ktorá nastala len chválim, nečakala som, že čosi také môže nastať, takže pre mňa skvelé prekvapenie.

06.06.2024 4 z 5

Mile High: Vrchol v oblakoch Mile High: Vrchol v oblakoch Liz Tomforde

Nečkala som, že ma táto kniha až tak chytí, ale toto bude jedna z mojich TOP kníh roka. Od začiatku po koniec ma to nesmierne bavilo a nevadilo mi ani väčšie množstvo strán. O Zandersovi a Stevie by som mohla čítať neustále a stále by som to milovala.

Medzi sebou mali neskutočnú chémiu a vášeň, jednoducho od začiatku to medzi nimi iskrilo. Skutočne puto sa medzi nimi vyvíja postupne, za čo som bola rada, obaja si v príbehu prejdú rôznymi skúškami, spoznajú samých seba, ale zároveň sú si jedne pre druhého oporou.

Na začiatku som myslela, že Zanders bude typický arogantný sukničkár, ale v skutočnosti bol úplne iný. Áno, mal také vyššie sebavedomie, ale vo svojom vnútri, ktoré neukazoval každému, bol milujúci, priateľský a dobrosrdečný muž. A musím vyzdvihnúť jeho silu priateľstva k Meddisonovi, milujem tieto silné priateľstvá.

Autorka spojila dva odlišné svety v rámci našich hrdinov, keďže Stevie bola obyčajná žena, ktorá značnú časť deja o sebe pochybovala. Ale to, aké pokroky robila postupne, akou ženou sa stala, tak tým ma dostala.

Máme tu zápletky, ktoré sú typické pre romantický príbeh, ale zápletky v tomto príbehu jednoducho vyplynuli z celého deja. Áno, mala som chuť Zandersovi v istej chvíli “nakopať zadok, ale trpel aj on a nakoniec všetko napravil. Zároveň som rada, že ukázal, aký v skutočnosti je pred celým svetom.

Teším sa na ďalšiu časť, lebo pár, ktorý bude v ďalšej časti ma nesmierne zaujal.

25.05.2024 5 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Som veľmi nadšená, že sme sa dočkali prekladu dalšieho diela od autorky, keďže jej štýl mi sedí. Ale toto bolo niečo iné, než séria Vzplanutí. V tomto príbehu je viac temna, tajomstiev a nečakaných zvratov.

Na scéne je tajomný muž Liam Black, návštevník bistra, kam chodí hlavne kvôli čašníčke Tru. Okolo Liama som mala množstvo otázok, keďže okolo neho bolo mnoho tajomstiev, ktoré odhaľujeme spolu s Tru.Prečo chodí do bistra? Čo robí? Kto v skutočnosti je?

Pri čítaní anotácie som si myslela, že Tru bude typická sivá myška. Ale táto žena bola všetko, len nie sivá myška. Bola veľmi nebojácna a odhodlaná žena. Ja som si ju veľmi obľúbila.

Počas prvej tretiny knihy pôsobil Liam veľmi záhadne a hlavne sme o ňom mali len veľmi málo informácií. Ale postupne odhaľujeme všetky jeho tajomstvá. Mylslela som si, že aj on bude typicky mafián, ale celá pravda o ňom ma veľmi šokovala. Musím povedať, že autorka to veľmi dobre rozohrala.

Ako som spomínala je tu veľké množstvo zvratov a tajomstiev, ale nielen zo života Liam , ale aj zo života Tru. Na prvý pohľad sa môže zdať, že nemajú nič spoločné, ale neskôr pochopíte, že majú spoločné toho viac, než si myslíte.

Samostatná skupina je ta silná vášeň, ktorá medzi nimi doslova horí. Tru a Liam sú presne ten pár, ktorý vás úplne pohltí. Pri Tru, Liam odhalí to, čo dlho v sebe skrýva. Týchto dvoch milujem.

Ich príbeh je plný citov, vášne, pomsty, tajomstiev, ale hlavne je to ich príbeh nečakanej lásky.

Už teraz sa teším na Killiana.

29.03.2024 5 z 5

Čas pro Avu Čas pro Avu Melanie Moreland

Tak z tejto sérii ma táto časť najviac bavila. Jedoducho som sa od toho nemohla odtrhnúť.

Ava ako biznismenka, ktorá sa ocitá najmä v mužskom prostredí biznisu mi úplne sadla. Navonok sa zdá byť tvrdá a nebojácna, ale aj ona vo svojom vnútri skrýva čosi viac. A to viac otvorí práve Hunter. Asi mám slabosť na tých zádumčivých chlapov, ktorí nikoho nepotrebujú, práve Hunter, taký bol. Muž poznačený minulosťou bez lásky a nehy. Mňa si Hunter získal na plnej čiare. A to, ako sa postupne menil a uvedomoval si svoju hodnotu ma najviac zasiahlo, k tomu všetkému mu pomohla Ava. Asi by sa dalo povedať, že si pomáhali navzájom.

Aj keď ma sem tam Hunter niekedy štval svojím správaním voči Ave, keďže si myslel, že láska v jeho živote neexistuje a ani nemôže existovať, no zároveň sa mi páčil jeho cesta k láske. Povedzme si pravdu dosť mu pomohla aj Avina “hlučná rodinka.

Ava a Hunter spolu, tak to bolo, tak veľké množstvo isikier a vášne, že až. Týmto dvom som uverila úplne všetko, aj keď si museli prejsť veľkými skúškami. Mňa si ich príbeh získal. Pre mňa zatiaľ najlepšia časť.

30.10.2023 5 z 5

Princezna a hráč Princezna a hráč Ilsa Madden-Mills

Zaznamenala som množstvo recenzií, kde tento diel až tak čitatelia nechválili. No ja budem pravdepodobne výnimka, ale mne sa páčil rovnako ako Kráska a Hráč. Bol v niečom iný, a práve tá inakosť si ma získala.

Opäť tu máme zoznámenie v maskách, ktoré bolo fakt vydarené a najmä miesto, kde sa Tuck a Francesca zoznámili, popravde takéto miesto som nečakala.
Veľmi sa mi páčilo, že ani Tuck, ani Francesca nie sú dokonalé postavy a počas celého čítania som s nimi prežívala ich obavy či emócie. Autorka zakomponovala do príbehu aj rovnaké množstvo skvelého humoru a partiu skvelých kamarátov, ktorí mi vždy vyčarili úsmev na tvári.

V príbehu je jedno veľké tajomstvo, ktoré ovplyvňuje celý ich príbeh lásky, tento zvrat v príbehu si ma veľmi získal a na celkové rozuzlenie sme si museli počkať až na záver knihy, čo mne nejako nevadilo, keďže ma naši hrdinovia bavili.

Celý ich príbeh lásky bol skvelo popreplietaný. V tomto príbehu sa viac riešili duševné či rodinné problémy, ktorými si prechádzali naše hlavné postavy. Myslím si, že celú túto spleť rôznych problémov autorka veľmi dobre spracovala a ja som všetky zvraty a úskalia prežívala spolu s nimi.

Opäť autorka dokázala, že to s chémiou medzi postavami vie, keďže Tuck a Francesca spolu doslova horeli vášňou. Mňa si od začiatku až po koniec získali.

S príbehom som veľmi spokojná a dostala som o čosi viac, ako som čakala.

21.09.2023 5 z 5

Projekt šéf Projekt šéf Vi Keeland

Ak hľadáte milú oddychovku z kancelárskeho prostredia tu si určite prídete na svoje. Jedná sa o typickú keelendovku, na ktorú sme všetci zvyknutí, len tu mi čosi chýbalo, ale k tomu sa ešte dostanem.

Opäť autorka vymyslela úsmevné prvé stretnutie našich hlavných postáv, toto Vi jednoducho vie. Merrick aj Evie patria medzi tie silné postavy. Oboch skúšal osud a samozrejme sa o ich problémoch postupne dozvedáme, najmä, čo sa týka Merrickovej minulosti. A tu som bola rada, že nám autorka postupne dávkovala jeho minulosť, keďže takto ma čítanie viac a viac bavilo a postupne som si dávala všetky súvislosti dokopy. No veľa udalostí sa vysvetlí až na konci príbehu.

Tu sa mi veľmi páčilo ich postupné zbližovanie, pri čítaní som mala pocit, že práve ich dvoch môžem stretnúť aj v realite. Jednoducho ich autorka vytvorila veľmi reálne, čo bolo podľa mňa len plus.

Čo mi v príbehu chýbalo bolo viac chémie medzi nimi. Aj keď to medzi nimi išlo všetko tak prirodzene a aj z nich cítite vzájomnú lásku, len na mňa tam bolo málo iskier. Čosi viac mi tu chýbalo, takže tu je určite menej vášne než v iných keelandovkách.

15.09.2023

Začína sa to nami Začína sa to nami Colleen Hoover

Končí sa to nami je kniha, ktorá ma zatiaľ zasiahla od Colleen najviac, preto som sa nesmierne tešila na pokračovanie ich príbehu. Možno si niekto povie, že pokračovanie nemuselo byť, ale ja patrím k tým čitateľom, ktorí túžili dozvedieť sa viac o Lily a Atlasovi, no najmä o tom, ako pokračuje ich veľký príbeh lásky.

V tomto príbehu nájdete úprimnú a čistú lásku. Áno, presne o takejto láske vás presvedčia Lily s Atlasom. Ešte v žiadnej knihe som nečítala o takej krásnej láske, akú mali medzi sebou oni dvaja. Ak čakáte prehnané zvraty, ktoré ich príbeh lásky ešte viac skomplikujú čakáte márne. Autorka nám skôr ponúka nazrieť do ich postupne vyvíjajúceho vzťahu, no najmä do ich rodinných vzťahov či rodinných problémov. Ja nemôžem byť viac spokojná, pretože presne toto som očakávala, chcela som zistiť, ako Lily a Atlas naložili so svojimi životmi a ako pokračujú spolu.

Som nadšená, že nám autorka dopriala oba pohľady, vďaka tomu som sa vedela do nich aspoň čiastočne vcítiť. V tejto časti môžeme nazrieť viac do Atlasovej minulosti, do jeho rozhodnutí, jednoducho do jeho sveta. Tu som pochopila, akú nesmiernu lásku stále cítia jeden k druhému, ktorá každým okamihom len prekvitala.

Niekoľkokrát som opäť pri ich príbehu vyronila slzičku. Veľakrát ma k tomu dohnali, práve Atlasove listy pre Lily, keď si prečítate celý ich príbeh až do konca, tak pochopíte, aký je ich príbeh krásny a vzácny zároveň.

A tak, ako som vám odporúčala Končí sa to nami, tak vám budem odporúčať aj Začína sa to nami, pretože jedna časť by nemohla byť bez druhej.

10.07.2023 5 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Toto je jedna z tých kníh, kde nesúdim knihu podľa obalu, pretože obsah je omnoho lepší. Ďalšia časť z tejto skvelej kráľovskej rodiny. No teraz sú hlavnými postavami osobný strážca Logan a Ellie - mladšia sestra princeznej. A ja tento pár milujem rovnako ako predchádzajúce dva.

Autorka nás vtiahla do ich úplných začiatkov a v krátkych kapitolách nám ukázala, ako sa rokmi vyvíjali ich vzťah. Ich zoznámenie, priateľstvo či prvé chvíľky vzplanutia medzi nimi boli úžasné. Mne osobne sa ich postupný vývoj vzťahu veľmi páčil, nebolo to nič unáhlené, ale skôr vzťah krok po kroku a uvedomenie si, čo každý z nich cíti. Najmä Logan s tým bojoval, ale to sa dalo čakať. Pravdupovediac takto som si ich spoločné chvíle viac užívala.

Obaja sa skvelo dopĺňali. Ona usmievavé slnko, plné života a on bodyguard, ktorý by sa od nej mal držať, čo najďalej. Chémia, vášne či láska opäť čosi úžasné. Toto autorka jednoducho vie. Opäť niečo nádherné medzi hlavnými postavami, čo ma rozhodne bavilo čítať.

Aj v tejto časti je skvelý humor, ktorý ma bavil od samého začiatku. Stretávame sa tu s postavami z predchádzajúcich častí, ktoré tiež zasahujú do deja. Túto kráľovskú rodinu zbožňujem, pretože napriek tomu, že sú všetci z vyššej spoločnosti, ukážu vám, že aj oni sú len obyčajní smrteľníci.

Už teraz sa veľmi teším na ďalšiu časť, pretože čosi mi hovorí, že sa mám na čo tešiť.

Ak hľadáte oddychovú sériu z kráľovského prostredia určite odporúčam.

13.03.2023 5 z 5

Královsky spolu Královsky spolu Emma Chase

Tak toto ma bavilo omnoho viac ako prvá časť. Priznám sa princ Henry si získal moje sympatia už v prvej časti, takže som sa na jeho príbeh obzvlášť tešila, aj keď Henry má za sebou veľmi ťažké obdobie, a ešte ho čaká ťažšia budúcnosť, o ktorej nikdy ani nesníval.

Musím povedať, že pri čítaní som zistila, že v princovi sa skrýva omnoho viac, ako dáva najavo a úloha, ktorá mu prischla bola stvorená priamo pre neho. Jeho zmenu z chlapca, ktorý môže mať každú ženu na zadpovedného muža som si fakt užívala. Ale som rada, že autorka nezmenila jeho podstatu osobnosti a nechala mu tú skvelú hravosť, ktorou si ma získal už v prvej časti.

Hlavná hrdinka Sarah bol jeho presný opak, a práve Sarah bola to, čo Hnerymu chýbalo. Možno sa zdá na prvý pohľad, že je Sarah taká sivá myška, ktorá ma zahrabaný nos len v knihách (mnohé knihomoľky budú Sarah v jej vášni chápať), no pod tým sivým zovňajškom sa skrývala inteligentná, krásna žena so zmyslom pre humor, čo neskôr pochopí aj sám princ. Nuž len sa bude musieť snažiť. Ale ani Sarah nemá bezstarostný život, pretože jej minulosť ju veľmi poznačila.

Ich postupné zbližovanie autorka vymyslela skvelo, mňa to od samého začiatku po koniec bavilo a čakala som na ten výbuch emócií. Samozrejme výbuchu som sa dočkala, no dočkala som sa aj úžasných intímnych scén. Už dlho som nečítala, tak skvelo spracované scény, samozrejme veľmi tomu prispela aj chémia medzi Sarah a Henrym. Takže intímne scény sú v tejto knihe TOP. Inak tak, ako sa mi páčila Henryho zmena, tak sa ma získala aj zmena Sarah, z ktorej sa stala sebavedomá žena, ale stále mala v sebe to dobrosrdečné srdce. Inak epilóg spolu s poviedkou Královsky Po Letech boli úžasné.

Ja môžem dať len plné hodnotenie, keďže toto bolo skvelé čítanie.

18.01.2023 5 z 5