Anna195 komentáře u knih
Myslím, že hokejistov z pera Elle Kennedy milujú všetky čitateľky a ja nebudem výnimkou. Práve v knihe Odkaz nám autorka ukáže, ako pokračuje život našich párov zo série Off-Campus, no sem tam sa tu ocitnú aj postavy zo série Briar U.
Každý z párov tu má svoju časť, pretože každý pár rieši niečo iné a autorka vybrala témy, ktoré sa môžu riešiť aj v skutočnom živote. Takže výber tém určite chválim.
Kto má rád hlavné postavy zo série Off-Campus si určite príde na svoje. Autorka nás zaviedla do ich terajších životov a najmä do ich problémov, teda skôr do ich vzťahových úskalí, ktoré naše páry riešia. Opäť nechýbali doťahovačky a žarty medzi všetkými postavami. Sila priateľstva je medzi týmito pármi až neuveriteľná. Táto kniha bolo to práve, čo vám vyvolá úsmev na tvári. Ja som rada, že autorka pre nás prichystala takéto pokračovanie. Musím povedať, že som sa veľakrát nasmiala a hlavne, keď bol v každom príbehu na scéne Alexander. Táto postava ma dostala.
No ak by som mala vybrať, ktoré príbehy v tejto knihe ma bavili najviac, tak vyhrávajú moje 2 obľúbené páry zo série, a to Logan s Grace a Dean s Allie.
Ale jednoznačne toto bol úžasný záver série, keďže nejeden čitateľ chce vždy vedieť, čo sa deje s jeho obľúbenými postavami.
„Sme oheň a vášeň, dravosť a priebojnosť. A spája nás láska s mnohými odtienkami a zložitými stránkami."
Na túto časť som sa veľmi tešila a všetky moje očakávania boli naplnené. Koniec predchádzajúcej časti bol obzvlášť dychberúci, preto som bola veľmi zvedavá, ako to medzi Joshom a Adeline dopadne.
Zbožňujem kráľovské prostredie, no keďže v prvej časti ho bolo pomenej, tak v tejto záverečnej časti nám ho autorka dopriala plnými dúškami. Kto čítal prvú časť vie, čo všetko doslova spadlo Adeline na hlavu a v tejto časti sa mi Adeline páčila ešte viac. Prišla mi o čosi viac vyspelejšia, no najmä ukázala veľkú silu, keď jej povinnosti a úlohy v kráľovstve nabrali rýchly spád.
To, čo ma najviac oslovilo na tomto diele bolo množstvo tajomstiev, škandálov či intríg, pretože som nikdy nevedela čím ma ešte autorka môže zaskočiť a že ma zaskočila. A to niekoľkokrát. Najmä skutočná pravda rodinných tajomstiev ma veľmi šokovala a doslova som ostala z toho mimo, pretože takýto scenár som vôbec nečakala, nuž autorka opäť vedela udržať čitateľa v napätí aj v tejto časti.
Opäť aj tu bola tá úžasná chémia medzi Joshom a Adeline. Títo dvaja majú medzi sebou neskutočnú a neopísateľnú príťažlivosť. A kto miluje tento pár, tak epilóg bude pre vás top, pre mňa určite bol.
Celú dilógiu vám môžem len odporučiť.
Pre mňa jedna z najlepších kníh tohto roka. Ak vás odrádza 512 strán, tak nemusí, pretože toto je kvalitných 512 strán. Nevadilo by mi, ani keby má kniha viac strán, keďže som sa zamilovala do mestečka Knockemout, všetkých ich obyvateľov a aj našich hlavných hrdinov. V neposlednom rade zbožňujem mužov z Knockemoutu, keď si prečítate knihu, tak pochopíte prečo.
Ak zbožňujete aj sexy ušomraných chlapov, ktorí v sebe skrývajú viac citov, než dávajú najavo....Tak, Knox Morgan je jeden z nich, no zároveň je to ten typ hrdinu, za ktorého hovoria jeho činy. Jeho činy mi prezradili, aký v skutočnosti je, aj keď sa to snažil skrývať.
Autorka siahla po slow-burn romantike spojenú s haters to lovers a nemohla urobiť lepšie. Naomi je presný opak Knoxa, napriek tomu, že sa jej život prevrátil naruby a musí sa postarať o 11-ročnú neter Waylay, tak sa ani raz nevzdala. Naomi je jedna z tých silných ženských hodiniek. A Waylay, na to všetko čím si prešla a čo musela zažiť, tak pôsobila na svoj vek veľmi vyspelo.
Romantická linka bola skvelo vykreslená a rozhodne jej nič nechýbalo. Doberanie či slovné prestrelky medzi Knoxom a Naomi som si užívala plnými dúškami, veľakrát som sa pri čítaní prihlúpo usmievala. Chémia medzi nimi?...Čudujem sa, že mi nevzbĺkli stránky.
Autorka veľmi dobre zakomponovala do príbehu aj vedľajšie postavy. Ani jedna z postáv tu nebola zbytočná a každá bola pre mňa niečím zaujímavá. Samozrejme Nash a Lucian sú ďalší dvaja muži z Knockemoutu, ktorí ma očarili.
Viete, ako zbožňujem epilógy a oba epilógy boli dokonalé. Snáď sa dočkáme aj SK prekladu ďalších častí, ktoré autorka chystá.
Toto bola DOKONALOSŤ.
Na druhú časť série Nekompromisní som sa nesmierne tešila. Konflikt som si zamilovala, takže som si Dôveru rozhodne nemohla nechať ujsť. Hneď napíšem, že takéto čosi som teda nečakala, autorka predčila moje očakávania.
Tajomní hlavní hrdinovia sú moje srdcovky, doslova ich milujem. Halton - pán hradu, bol tajomstvo sám o sebe, keďže celý jeho život bol na začiatku prikrytý rúškom tajomstva. Všetky tie tajomstvá okolo jeho osoby na nútili čítať ďalej a ďalej, až kým som nenašla odpovede na všetky moje otázky. Okrem toho to bol muž, ktorý len jedným pohľadom budil rešpekt, aj keď naša hlavná hrdinka sa tým nedala vôbec odradiť, pretože práve Lexi vedela Haltona riadne potrápiť. Nuž, niet na silnú ženskú postavu a Lexi je jednou z nich.
Na začiatku čítania to bola ta pravá romantika, no potom prišli také zvraty, že som nechápala. A tu som niekoľkokrát bola šokovaná, koľko zvratov a nepredvídateľných situácií ma čakalo. Pri niektorých som bola fakt v nemom úžase, čo všetko vyplávalo na povrch. A stále som v nemom úžase.
Okrem toho autorka vedela medzi Lexi a Haltonom vytvoriť úžasnú chémiu a iskrivé momenty. Zbožňovala som to, ako Lexi nútila Haltona vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, pretože rozhodne to stálo za to. Mňa si táto časť získala rovnako ako aj prvá. Na záver musím poďakovať za bonus, pretože konečne mám pokoj na duši. Tí, čo čítali vedia.
Inak koho tiež zaujal Sem? Ja som mala tohto potetovaného chlapiska hneď v hľadáčiku.
4,5/5
Priznám sa, patrím medzi fanúšikov dohodnutých vzťahov v knihách a tento dohodnutý vzťah bol v tomto príbehu skvelo spracovaný. No aj tu máme staré známe - bohatý, svetoznámy chlap a obyčajné dievča, no ja som si Patricka a Norah hneď od samého začiatku zamilovala.
V úvode som si myslela, že Patrick bude typický badboy, ale nebolo to celkom tak. Áno, mal za sebou jeden škandál, no v skutočnosti bol veľmi milý a pozorný, aj keď na začiatku toho veľa nenahovoril a skôr bol taký zádumčivý typ, čo sa skôr mračí, no postupne, aj on ukázal, kým skutočne je. V tom otváraní mu samozrejme pomohla Norah.
Norah bola ten typ hlavnej hrdinky, ktoré mňa vždy zaujmú. Svojská, vtipná a nerobila si hlavu kto si, čo o nej myslí. Obzvlášť sa mi páčil jej dar reči, pretože táto žena bola pravý opak Patricka, keďže jej sa ústa vôbec nezavreli.
Čo mu sa teším je jednoznačne to, že autorka stavila na slow-burn linku, ktorá sa práve do tohto príbehu skvelo hodila. Ich vzťah sa vyvíjal veľmi postupne, čo som obzvlášť ocenila. Nečakala som, že práve táto tenká knižočka bude v sebe skrývať slow-burn romantiku. Samozrejme nechýbali iskrivé momenty, skvelá chémia. Síce príbeh je bez nejakých veľkých zvratov, ale mňa si napriek tomu získal. Akurát niekedy som mala chuť čítať aj pohľad Patricka na niektoré situácie, keďže kniha je písaná, len z pohľadu Norah.
Opäť som sa s radosťou ponorila do čítania tejto skvelej knihy, z kráľovského prostredia a pripomenula som si, prečo mi tento príbeh, tak učaroval.
Príbeh ma bavil od začiatku po samý koniec. Povedzme si pravdu, koho by nezaujímala rebelská princezná Adeline, ktorá túži po slobode. No princeznú Adeline si hneď obľúbite, keďže táto princezná je úplne iná, než tie ostatné, o ktorých čítate v mnohých knihách. A keďže autorka obľubuje dominantných hrdinov (a ja tiež), tak ju tu sa presne takéhoto hrdinu dočkáme. Jednoducho Josha si zamilujete, pretože z neho dominancia doslova sršala. Autorka vie vždy vytvoriť medzi svojimi postavami úžasnú vášeň a chémiu, a inak to nebolo ani v tomto príbehu. Lebo vášeň, iskry a chémiu som cítila medzi nimi počas celého príbehu.
Čo ma, ale na kráľovskej rodine bavilo najviac, boli všetky ich tajomstvá, ktoré postupne počas tejto časti vyplávali na povrch. Táto kniha vám ukáže, že ani taká kráľovská rodina nie je dokonalá a tajomstiev medzi nimi je až až.
Čo, ale autorka rozhodne vie je to, že píše skvelé otvorené konce, vďaka ktorým budete hneď potrebovať druhú časť. A ja sa na druhú časť veľmi teším, pretože som zvedavá, ako to medzi Joshom a Adeline dopadne, keďže na konci tejto časti je niečo, čo ani jeden z nich nečakal a čitateľ tiež nie.
Knihu odporúčam a ja sa už teším na pokračovanie.
Neodolala som a siahla som po sérii Royally. Hneď prvá časť má podľa mňa veľmi dobre našliapnuté. Kto má tiež rád romantiku z kráľovského prostredia so správnou dávkou humoru, romantiky a pikantnosti si určite príde na svoje.
Knihu by som mohla popísať ako rozprávku pre dospelých, síce je v príbehu množstvo klišé, ale tu mi to vôbec nevadilo. Táto rozprávka pre dospelých v sebe skrýva omnoho viac. Ukáže vám, že aj taká kráľovská rodina musí robiť to, čo sa od nich vyžaduje a nie to, čo by chceli.
Páčilo sa mi, že Olivia z Nicholasa hneď nepadla na zadok, keďže Nicholas ako princ bol vždy zvyknutý, že dostane všetko, čo chce, ale Olivia mu ukáže, že niekedy treba aj zabojovať. Doslova som si užívala ich prvé stretnutie a ich samotné zbližovanie bolo veľmi milé a vtipné. Olivia bola jedna z tých silných hrdiniek, keďže život sa s ňou vôbec nemaznal a aj samotná kráľovná, členovia kráľovskej smotánky či paparazzi na každom kroku jej dávali dosť zabrať.
Autorka vedela výborne vykresliť medzi nimi chémiu, iskrenie a rozhodne aj posteľné scény stáli za to. V tomto príbehu sám Nicholas stojí pred veľkým rozhodnutím, ktoré mu môže zmeniť celý život. Autorka sa v príbehu venuje aj vedľajším postavám, ktoré veľmi vtipným spôsobom zasahujú do deja a všetci si ma získali. Čo mne nesadlo bola prehnaná dráma ku koncu, aj keď bolo zrejmé, kde je pravda. Napriek tomu ma príbeh veľmi milo prekvapil a chválim aj bonusové kapitoly. Určite sa pustím aj do ďalších častí a teším sa na príbeh princa Henryho, keďže už v tejto časti odhalil kúsok zo svojho trápenia.
Posledný diel jednej z mojich obľúbených sérií mám za sebou. Tento príbeh v porovnaní s predošlými časti bol predsa odlišný. A to najmä v tom, že hlavné postavy Sandy a Jordan patria už do tej staršej vekovej kategórie. Ale popri samotnom čítaní mi skôr prišli omnoho mladší, aspoň ja som z nich taký pocit mala a tento pocit mi ostal aj po samotnom dočítaní. Jednoducho som si ich zaškatuľkovala v kategórií 30+ namiesto 50+ a neviem sa toho pocitu zbaviť.
Tu som sa dosť obávala či nebude tento príbeh pre mňa až príliš nudný. No nestalo sa tak, pretože ja som si príbeh užívala. Samozrejme nečakajte veľké zvraty, skôr sa autorka zamerala na emócie postáv a ich životné situácie, ktorými si Jordan a Sandy prechádzajú. Hlavne Sandy bojuje alebo sa skôr snaží bojovať so stratou blízkej osoby a s novými citmi voči Jordanovi. V tejto časti musím vyzdvihnúť prechod z priateľstva k niečom oveľa cennejšiemu.
Autorka opäť dokázala medzi postavami vytvoriť skvelú chémiu. V príbehu stále prevláda téma rodiny a tento posledný diel bol taká čerešnička na torte za celou sériou. Aj v tu objavujú postavy z predchádzajúcich častí, ktoré mi opäť spríjemnili čítanie. Musím pochváliť konečný epilóg, kde autorka urobila krásny záver za celou sériou. Len stále mi vek 50+ na Jordana a Sandy nesedí.
Priznám sa, na knihu som sa nechala zlákať ukážkami na film, no dopomohli k tomu aj účty na bookstagrame, ktoré práve túto knihu odporúčali a jednoznačne mali veľkú pravdu. No jedna rada... Nesúďte knihu podľa obalu, tak ako som to pri tejto knihe urobila ja, pretože táto knihu je úžasná, teda aspoň pre mňa bola.
Celý námet nenávisti medzi kolegami, ktorí zdieľali jedno pracovisko mi hneď zaimponoval a zároveň som bola rada, že autorka ich nenávisť poňala vtipným spôsobom. Lucy a Josh sú postavy, ktoré som si musela hneď zamilovať, pretože títo dvaja mi neskutočne sadli. Veľmi sa mi páčilo ich hry, ktorým dokonca vymysleli názvy a aj ich doberanie, teda stálo za to. Počas celého čítania som sa usmievala, keďže inak to ani nešlo, pretože, keď príde na Lucy a Josha, tak vám úsmev z tváre len tak ľahko nezíde. Od začiatku po koniec to medzi nimi krásne iskrí, aj keď na ten skutočný vrchol som si musela počkať, ale tu mi to vôbec nevadilo, keďže rozohrali medzi sebou skvelú hru, ktorú som si užívala.
Autorka spravila z Josha a Lucy protiklady. Ale, keď prišlo na humor rozhodne ten mali rovnaký. Páčila sa mi opis bláznivej retro Lucy, ktorá je veľmi milá na všetkých, ale povedzme si pravdu aj milý človek musí vedieť povedať nie. Čo sa týka Josha, na niekoho môže pôsobiť, že nikoho k životu nepotrebuje, ale za tou jeho maskou sa skrývalo, predsa čosi viac. Jeho zapisovanie do diára bolo pre mňa milým prekvapením na záver, počas čítania som nevedela prísť na to, čo si tam zapisuje, no o to krajšie bolo, keď všetko vyšlo najavo.
Knihu môžem jednoznačne odporučiť. Síce je to skôr, taká vtipná oddychovka, ale mňa očarila.
Toto je presne ten druh knihy, pri ktorej si oddýchnite a máte ju prečítanú v príbehu pár hodín. Pri týchto dvoch autorkách väčšinou viem, ako ich príbehy skončia, ale vždy sa rada ponorím do ich kníh.
V tomto príbehu sa zoznámime s Dexom a Binacou, ktorí sa spoznajú za veľmi bizarných okolností. Mne sa ich vtipné zoznámenie páčilo, pretože už pri ich samotnom zoznámení nastane menší zvrat v príbehu. A ja osobne som chápala, prečo Dex pri ich zoznámení pristúpil k menšiemu klamstvu, keďže Bianca mala vyhradený názor na určitý typ ľudí. Ale, ako to v knihách býva aj tu sa na klamstvo príde vtedy, keď to človek najmenej čaká. Za čo som veľmi rada je to, že autorky nám ukázali iný pohľad na bohatstvo, a že takýchto ľudí nemusíme hneď škatuľkovať ako snobov, ktorí si nevidia ďalej od nosa.
Áno, chápala som aj Biancu, že sa cítila byť podvedená, ale vadila mi niekoľkokrát opakujúca sa scéna typu: potrebujem viac času, pretože táto scéna sa opakovala niekoľko kapitol a bála som sa, že to tak bude do konca knihy, ale našťastie nebolo. A povedzme si pravdu Binaca tiež nebola úplne úprimná k Dexovi. Ale zároveň ma prekvapila zápletka v druhej polovici knihy, keďže medzi Binacou a Dexom bola skvelá chémia, no autorky im v ich začínajúcej láske urobili totálny chaos. Myslím si, že táto zápletka spravila samotný príbeh viac zaujímavým pre čitateľa. Ja sama som počas čítania rozmýšľala, ako by som niečo podobné riešila, aj keď je takýto scenár v reálnom živote málo pravdepodobný. Opäť musím vyzdvihnúť postavy, z knihy Drzý Bastrad, ktoré boli spomenuté v tomto príbehu, už to pri autorkách považujem za ich značku.
Odkedy som prečítala prvú časť série Texting, tak som netrpezlivo čakala na druhú časť a musím iba skonštatovať, že čakanie sa oplatilo. Autorka Teagan Hunter sa vyznačuje svojským humorom, ktorý mne úplne sadol a presne takýto štýl humor v knihách milujem.
Obe postavy, Zoe a Caleba poznáme už z predchádzajúcej časti a ja som veľmi rada, že autorka dala dohromady práve tieto dve postavy, pretože sa fakt skevelo dopĺňali. Mne títo dvaja blázni sadli. Ich chémia od začiatku až do konca fungovala na plné obrátky a ich doberačky, klišé veci, humor a množstvo dvojzmyslov som doslova žrala a zároveň čakala, čo obaja ešte vymyslia.
Opäť značnú časť deja tvoria správy a autorka tieto správy medzi postavami píše úžasné, pretože ani raz som nemala pocit, že by ma ich správy nudili, ba naopak doslova som po nich priahla. Veľmi ma zaujala tá záhadnosť okolo Caleba, tým bol pre mňa príbeh ešte viac zaujímavejší. No absolútne som nečakala, že práve takéto problémy musel Caleb riešiť. A epilóg, tak ten bol úžasný.
Príbeh Chce sa mi s tebou m(a)ilovať sa mi páčil rovnako ako Láska cez správy, pretože oba tieto príbehy sú jedinečné. Malá rada na záver, ak sa rozhodnete čítať knihy od autorky, čítajte ich radšej v súkromí, pretože sa budete stále smiať, teda aspoň ja som to tak mala. Už sa teším na ďalšie príbehy od autorky, ktoré nás snáď budú ešte čakať.
3,5/5
Na túto novinku od Vi a Penelope som sa veľmi tešila. Samotná anotácia ma hneď zaujala, a keď som zistila, že hlavný hrdina je pilot, bolo rozhodnuté, že tento príbeh si určite musím prečítať. Kniha nie je vôbec zlá, len nesplnila úplne moje očakávania, aké som mala.
Príbeh je opäť rozprávaný z dvoch pohľadov, čo ja veľmi obľubujem. Carter, ako naznačuje samotný názov knihy by mal byť playboy, ale len do chvíle, kým nespoznal Kendall, čo nastane vlastne hneď v úvode príbehu. Takže playboy hneď od začiatku tohto príbehu je minulosťou, čo bolo škoda, že sa dokázal, tak rýchlo zmeniť. Ale napriek tomu si ma získal svojim humorom a tým, aký bol dobrosrdečný a nápomocný k ľuďom. Carter v sebe skrýval veľké srdce a svojimi činmi ma vždy vedel prekvapiť. Veľmi ma bavili dobrodružstvá a rôzne zaujímavé výlety, ktoré zažili spolu Kendall a Carter. Áno, Kendall má pred sebou veľmi ťažké rozhodnutie, ktoré jej môže úplne zmeniť život, ale niekedy ma jej správanie iritovalo, a to najmä jej žiarlivostné scény a zbrklé, nerozvážne správanie v určitých situáciách, kde by som očakávala, že bude Carterovi stáť po boku.
No musim oceniť, že autorky opäť vytvorili medzi postavami úžasnú chémiu. A úsmevným bodom bola postava s domácim miláčikom z jedného, z ich predchádzajúcich príbehov.
Síce aj toto je jeden z tých príbehov, pri ktorom viem ako dopadne, čo mi vôbec nevadí, len tomuto chýbala tá správna iskra.
Na záverečný diel tejto série som sa veľmi tešila a zároveň som bola zvedavá na Lisin príbeh, kdeže už v predchádzajúcej časti autorka ponúkla zaujímavé informácie o Lise.
Záverečná časť série bola pre mňa jedno veľké prekvapenie, pretože takéto čosi som teda nečakala. Čo musím uznať je, že sa mi páčil nápad s denníkom. Áno bolo hrozné, alebo lepšie povedané doslova hnus čítať útržky z denníka Taylora, ale vďaka týmto útržkom som mala možnosť nahliadnuť do minulosti hlavnej hrdinky. Keď som čítala niektoré časti z denníka, tak som vôbec nechápala, ako všetko toto mohla Lisa prežívať, ale tým, že sa dokázala pohnúť ďalej sa stala pre mňa silnou ženskou postavou. Lisa bola pre mňa odvážna a mala okolo seba skvelých priateľov, ktorí jej vždy boli na blízku, a to najmä Wes a Gabe.
Musím povedať, že hlavnú mužskú postavu - Tristana som na začiatku nechápala, najmä jeho začiatočné motívy, keďže bol profesor čakala som od neho viac logickejšie konania v takejto situácii. No postupne si začal aj on uvedomovať rôzne skutočnosti a napomáhalo tomu najmä to, že postupne viac a viac začal spoznávať Lisu. A tá chémia medzi nimi dvoma bola úžasná, ale v ich prípade to bolo také menšie slow-burn, čo sa dalo pochopiť vzhľadom na to, čím si Lisa prechádzala.
V príbehu je viac drámy a akčnejších scén, než v predchádzajúcich dvoch častiach. Ale tu sa mi ta dráma hodila, keďže sa príbeh zaoberá určitými psychickými poruchami.
Pre mňa bola táto záverečná časť veľmi silná a niektoré časti sa ťažšie čítali, ale príbeh odporúčam. A chválim epilóg v podobe Wesa, to je také zlatíčko.
Ak hľadáte vtipnú romantickú oddychovku, tak toto je niečo pre vás. Od autorky som už čítala Jak randit se sestrou najlepšího kamaráda a Moderní Džentlmen bol rovnako skvelý.
Príbeh je písaný viac z pohľadu Wesa, ale ku koncu sa dočkáme aj pohľadu June. Nachádza sa tu typ humoru, ktorý mne úplne sadol. Ak ste videli film: Ako prísť o muža za 10 dní a páčil sa vám, tak tento príbeh si tiež získa vaše srdce.
Wes a June boli postavy, ktoré som si hneď obľúbila. Wes chlap, ktorý radí ostatným mužom ako randiť? Tak toto jeho nezvyčajné povolanie sa mi hneď zapáčilo. June bola úplne svojská a neobyčajná ženská postava, a zároveň veľmi vtipná. Tým si ma hneď získala. Čo sa mi veľmi páčilo bolo, že Wesovi nepodľahla hneď. Nuž musel sa Wes veľmi snažiť. A tie ich rande?... Tak tie boli tak nezvyčajné až boli úžasné. Veľakrát som sa pri čítaní o ich schôdzkach dobre bavila, no najmä pri curlingu.
Musím pochváliť vedľajšie postavy a to Wesových kamarátov: Cadena a Romana, pretože keď bolo ich trio pokope, zábava bolo jednoznačne zaručená. Čo ma dosť zaujalo bolo, keď sa hlavné postavy Wes a June prihovárali čitateľovi. Tento nápad od autorky oceňujem a veľmi to na mňa zapôsobilo. Samozrejme ku koncu príde aj malý zádrhel, ktorý som v podstate očakávala, ale to akým spôsobom sa to celé vyriešilo malo svoje čaro.
Túto oddychovku odporúčam a jednoznačne splnila moje očakávania. Síce je dej bez väčšej zápletky, ale takýto typ príbehu pri ktorom vypnite stojí za prečítanie.
Tak toto bol veľmi krásny príbeh plný romantiky, nádherných myšlienok, ale aj vtipných dialógov.❤️ Obe hlavné postavy, Wes a Kiersten si ma získali. Wes mal v sebe plno humoru, a aj napriek tomu, čím si prechádzal, pomáhal Kiersten splniť jej zoznam. A to, prečo robil asistenta pre študentov bolo pre mňa niečo úžasné. Wesa si snáď zamilujete tak, ako som si ho zamilovala ja, pretože pre mňa to bol bojovník v ktorom zbĺkla nádej vďaka Kiersten. Kiersten v sebe mala temnotu s ktorou jej pomohol práve Wes, síce s niektorými bodmi na zozname jej Wes pomôcť nechcel, no láska to zmenila. A v tomto príbehu pochopíte, aká veľká a silná môže byť láska. Musím spomenúť aj vedľajšie postavy, ich priateľov....Gabe a Lisa boli úžasní priatelia pre Kiersten a Wesa. A neviem sa dočkať ich príbehov. Veľmi som bola zvedavá na koniec tohto príbehu a zároveň sa bála ako dopadne, pretože tento príbeh bol plný rôznych emócií. Záver príbehu sa mi veľmi páčil. Pri tejto knihe spadlo aj niekoľko sĺz, takže keď sa ho rozhodnete čítať, nachystajte si vreckovky. Príbeh o ovečke a vlkovi ma úplne pohltil, a tiež emočne vyšťavil a veľmi sa mi páčilo, ako autorka spracovala celý tento príbeh.
Táto kniha je proste skvelá a neviem sa dočkať ďalších dvoch kníh z tejto série, ktoré môžeme očakávať v roku 2021.
(SPOILER) Je to moja prvá knižka od autorky, ktorú som čítala. Musím povedať, že to je pre mňa veľmi príjemná oddychovka pri ktorej človek vypne. Kniha je vtipná a najviac sa mi páčilo ako sa hlavné postavy Kaylin a Daxton zoznámili a ich spoločné časy na univerzite. Kaylin bola postava, ktorá sa dostávala do rôznych vtipných momentov. Posadnutosť seriálom mi u Kaylin nevadila, práveže vďaka tomu vzniklo niekoľko úsmevných situácií. Skôr som sa nevedela stotožniť, že sa hnevala 5 rokov kvôli určitej veci. Romantická linka medzi Daxom a Kaylin bola skvelá a súrodenecký vzťah medzi Daxom a Emme sa mi veľmi páčil. Chválim aj zápornú postavu, ktorá sa v knižke objavila.
Nečakala, že ma táto kniha tak prekvapí. Ak milujete vtipné romantické komédie, plné humoru, trapasov, lásky, sebapoznania, rodinných vzťahov, priateľstiev a sesterskej lásky, tak táto kniha je tá pravá pre vás. V neposlednom rade je tu úžasne spracovaná téma DOKONALOSŤ.
Na scéne máme konečne hrdinku, ktorá nezapadá do kategórie “modelky, hneď som si ju obľúbila - jej povaha, výrečnosť, humor a jej mysle ju robili pre mňa zaujímavou hrdinkou. Ani Nate nebol vôbec dokonalý hrdina, ale dokonalý pre Persi. A musím povedať to, kým Nate bol sa mi páčilo. Nečakajte, že budete čítať o vášnivom vzťahu medzi nimi. Autorka sa skôr zamerala na city a uvedomovanie si, čo chcú od života. Bolo to milé, romantické a iskrivé. Len mi tam chýbali kapitoly z Nateovho pohľadu, fakt som túžila vedieť, ako vnímal niektoré situácie on. Toto bola veľká škoda.
V celej knihe sa riešia rôzne rodinné vzťahy a postupne pomocou Persi zisťujeme, ako funguje respektívne nefungujú ich rodinné vzťahy. Kľudne podtitulok tejto knihy by mohol byť: “Takto by sa matky k dcéram rozhodne nemali správať. “ Autorka vo mne vedela vyvolať hnev k Persinej matke, všetky tie narážky, nespokojnosť som prežívala spolu s Persi, ale aj s inými členmi rodiny. V konečnom dôsledku zistíte, že ani táto rodina nie je dokonalá. Mňa ich rodinné vzťahy, tajomstvá, klamstvá bavili a čakala som, ako sa ich spoločné nezhody vyriešia.
Takže ak milujete vtipné romantické komédie s pridanou hodnotou, tak táto kniha je tá pravá pre vás.
Asi nebude prekvapením, keď napíšem, že som sa do série Milesov klub zamilovala. Určite to je jedna zo serií, ktorú budem len odorúčať.
Celkom ma zaujímalo, aký život žijú všetky naše postavy, a tu nám to autorka dopriala. Somozrejme, kniha je plná krásnych chvíľ, ale aj tých zložitých, ktoré naše postavy prežívajú. Hlavne je tu cítiť veľa lásky, tu doslova z bratov Milesovcov cítiť ich bratskú lásku a ich pomoc. Autorka nám dopriala krásnu bodku na záver. Jednoznačne láska vždy vyhráva, čo si budeme. Som rada, že sa autorka venovala aj ťažším životným chvíľam, ktoré postavy zažili. Mne osobne sa celá séria páčila, takže som rada, že autorka nám dopriala tento skvelý záver.
Ak ste čítali predošlé časti rozhodne si nenechajte ujsť aj tento veľklepý záver so všetkými postavami. Dokonalosť.
Táto kniha rozhodne nebude pre každého, keďže toto je ničo úplne iné ako jej slow-burn romantika. Ale ja to žeriem, je to iné a mne to sadlo. Temné, šialené, ale aj plné intímnych scén, vášne, klamstiev či tajomstiev. Takže nečakjte kvetinky.
Rozhodne čakajte veľmi majteníckeho hlavného hrdinu a v niektorých situáciách Callum robil doslova šialené veci. Slovo šialenec ho vystihuje najlepšie. Takže buď tohto šialenca budete milovať, alebo vás jeho správanie odradí. Buď vás Callum úplne opantá, tak ako mňa, alebo na vás bude pôsobiť ako chodiace monštrum. Nič medzi tým neexistuje.
Od začiatku po koniec ma Callum zaujal, vedela som, že za tým celým jeho návrhom, ktorý dal Emery je niečo viac. A to viac zistíme na konci. Bola som v úžase, keďže som nečkala, čo celé je za tým. Callum rozhodne nie je typ romantického hrdinu, ktorý dvorí žene. On si doslova berie všetko a svoju osobnosť vôbec neskrýva, myslím si, že on Emery potreboval. Emery je síce knihomoľka, ale nie je to žiadna sivá myška, a to sa mi páčilo, že bola rovnako silná ako Callum a rozhodne mu nič nedarovala. Bojovnosť a výbušnosť medzi nimi sa mi obzvlášť páčil. Tiež čakajte veľa vášne a tajomstiev. Humor v knihe bol podľa môjho gusta.
Kniha je len pre odvážnych. Veľké plus bolo prepojenie autorkiných postáv z jej ďalších kníh.
4,5/5
Musím povedať, že táto časť sa mi o čosi viac páčila ako prvá. Hlavné postavy ma chytili od začiatku.
Aj keď si myslím, že ten milostný trojuholník v pozadí byť ani nemusel, mne by sa kniha páčila viac bez toho. Knihu by som rozdelila na také dva veľké celky- život na Havaji a návrat domov. Samozrejme celé Havajské prostredie sa bude páčiť všetkým čitateľom aj veci, ktoré Drew a Josh zažli, ale mňa dosť zasiahla aj časť “Domov, keďže práve tam zisťujeme, ako sa naše postavy popasujú s realitou.
Hlavná hrdinka Drew si ma získavala postupne. Áno, mala svoje chyby( nechala nech jej riadi život niekto iný), ale Josh jej ukázal alebo skôr ju naviedol, aby robila to, čo ju skutočne robí šťastnou. To, ako postupne vďaka Joshovi videla svoj život troška z iného uhla pohľadu, bolo úžasné, keďže vďaka nemu robila postupné kroky. Zároveň tá ich začiatočná “nevraživosť mala tiež svoje čaro.
Na začiatku som si myslela, že Josh vedie veľmi spokojný život, no postupne Josh odhaľuje, že ani jeho život neni skvelý. Zároveň mne Josh prišiel, ako chlap na správnom mieste, ktorého by si aj Drew zaslúžila. Pozorný chlap, to chcete.
Celé Havajské dobrodružstvo bolo milé, kde sa Josh a Drew viac spoznávajú a robia také tie postupné kroky. No mne sa páčila aj časť “domov, ktorá bola viac dramatická a máme tu množstvo zvratov najmä v živote Drew, no neskôr aj v živote Josha. Celé to, ako sa Drew postupne menila k svojmu lepšiemu ja na mňa zapôsobilo a aj Josh zistil, čo je pre neho dôležité.