annes | Komentáře u knih | Databáze knih

annes annes komentáře u knih

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Ježiši, tohle byl fakt přešlap. ČV cos mi to udělala? Nakonec teda dočteno, držela mě nad vodou zvídavost...Nakonec musím uznat, že něco na tom jablku je, ale vlastně nevím, co přesně.

13.09.2022 3 z 5

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Tak tenhle díl mě úplně moc nenadchnul. Nějak mi to nepřišlo tak napínavé jako ostatní autorčiny příběhy, zápletka a motiv byly jakési nemastné neslané. No hold nemůže mít všechna díla mimořádná.

17.02.2022 3 z 5

Zlo pod sluncem Zlo pod sluncem Agatha Christie

Zase jsem si celou dobu myslela, že je vrah uplnenekdo jiný:-D vážně nechápu jak Agáta mohla vymyslet tolik originálních zápletek. Prostě smekám!

27.01.2022 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Po přečtení griši jsem nechtěla tohle vůbec číst, že je to ve městě a zloději jako hlavní hrdinové? To se mi nebude líbit..víc plést jsem se nemohla, příběh byl úplně super, velmi poutavý, sympatické postavy a i zvraty ke konci mě mile překvapily. A teda budu muset otevřít i ten další díl, zajímá mě, jak to všechno dopadne.

03.10.2021 4 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Děj celkem splnil má očekávání. Kouzla, knihy, statečná hlavní hrdina, trocha romantiky, zajímavé zvraty a rozuzlení. Dala bych i pět hvězd, ale po přečtení mi tam chybělo nějaké ách, cože nebo páni..

06.07.2021 4 z 5

Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr Luke Pearson

Proč jen jsem to odkládala tak dlouho? První příhěm jsem četla hned, jak jsem knihu dostala. Pak přišel nákup dalšího a dalšího a dalšího dílu, i když jsem neměla přečteno. Do vánoc rozhodně všechny přečtu, protože Hilda (jejíž jméno se mi fakt nelíbí :-D) je prostě skvělá :-) i ten svět a vůbec :-) zkrátka za mě skvělé!

20.12.2020 5 z 5

Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Velmi se mi líbí, že každý díl přináší nějaký nový a zcela jedinečný svízel, který musí Will se svými přáteli řešit. Vážně smekám!
Na to, že se jedná vlastně o knihy pro děti je v nich krásně ukázáno smýšlení záporáků všeho druhu a i zajímavá řešení, jak se s nimi vypořádat. (super inspirace do rpg her)
Samozřejmě v dnešní době nikoho nebacíte přes hlavu, když ho chcete umlčet a spousta jednání by byla protiprávní, ale ve světe fantasy to můžete udělat prostě po svém.

08.11.2020 4 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Na začátku jsem se trochu ztrácela a nechytala souvislost, ale jak jsem se chytla už jsem se nemohla odtrhnout. Bylo to dost srdceryvné, hlavně dopisové části ke konci...jediné mínus má za mě jméno KATEŘINA, které mi nepříjemně drnčelo při každém čtení v uších, ale chápu že asi v originále bylo celé jméno a ne žádná zkrácenina.

29.09.2020 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Bylo to ... silné. Pro mě osobně až moc, rozhodně teď dlouho neotevřu knihu podobného ražení.

30.08.2020 5 z 5

Cabin Porn - Chaty na konci světa Cabin Porn - Chaty na konci světa Zach Klein

Mít příbytek uprostřed přírody je můj sen. V knize se dočtete, jak se to lidem své pomocí povedlo. Je to velmi pěkná inspirace a hezké fotky. Kniha má ale jedno velké ALE a to že všechno se děje v cizině, kde mají přírody a prostoru docela dost, narozdíl od naší malé země, takže s pozemky jako v knize je to trochusložitější :-) Ale sen je sen! Takže jestli se chcete inspirovat určitě knihu otevřete a pokochejte se :-)

29.07.2020 4 z 5

Dvě temné vládkyně Dvě temné vládkyně Kendare Blake

Sakra :-D Já myslela, že tohle je poslední díl a hltala jsem stránky v e-knihy jednu za druhou v napětí a očekvání, jak to dopadne. A ono toto? Za mě asi nejslabší díl, ale dost možná díky tomu, že jsem oipravdu čekala velkolepý závěr. Určitě ale budu čekat, jak to s holkama dopadne a kdo tedy usedne na trůn!
Jo a kdyby po sérii náhodou chtěla napsat i něco třeba o jiných královnách ostrova, jeho historii či nějaké místní legendy, tak já si to určitě ráda přečtu :-)

22.06.2020 3 z 5

Obléhání Macindawu Obléhání Macindawu John Flanagan

Horác a Will jsou prostě dobrá dvojka :-) Jsem zvědavá co se bude dít dál. Chudák Alyss - vždycky jsem tvrdila, že holky by měly vzít věci do vlastních rukou, kluci jsou v některých situacích vážně trdla :-D

13.05.2020 4 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Páni, tohle byl pro mě čtecí zážitek! Překlad z 91 roku má krásné obraty, starší výrazy (Nedovtipo je pro mě nejlepší slovo a už jsem ho začala dávat do běžné konverzace:-)) a bylo to ještě k tomu fakt napínaví. Moje první kniha od autorky a rozhodně ne poslední!

27.01.2020 5 z 5

Sherwood Sherwood Meagan Spooner

Za mě určitě bylo lepší Na lovu, i když Mariana je taky moje oblíbenkyně. Nicméně, jak už tu bylo psáno, ty překlepy jsou vážně hrozné! A navíc jsou opravdu prostoupeny celou knihou. Co se týče převyprávění, líbí se mi pojetí Hooda, jako osoby i jak jeho přízvisko vzniklo. Ovšem Marian a její progress byl pro mě trochu nesympatický, nějak mi přišlo jaksi umělé její pouto s Gisbornem už na začátku. Dle mě by se hodilo více stran a lepší propracování myšlenek/postřehů, ne jen letmé zmínky.
Jinak ale dobrý a doufám, že autorka přijde s dalšími převyprávěními. Čte se mi dobře se známými jmény, neznámý příběh ;-)

15.01.2020 4 z 5

Třináct záhad Třináct záhad Agatha Christie

Super! Staré dobré vraždy a prostředí anglického venkova to se zákonitě rovná dobré četbě. Asi ty detektivky budu číst častěji než jen příležitostně. Doporučuji jako odpočinkové čtení na kdykoliv ;-)

22.07.2019 5 z 5

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Čekala jsem něco jiného, ale...odnesla jsem si velmi silný zážitek z celého čtení. Na PCT si léčit své bolístky nepůjdu, ale na něco menšího určitě ;-) Velmi jsem ocenila seznam věcí do batůžku na konci knihy :-)

13.06.2019 5 z 5

Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

"Rozkoš z té honičky skoro mi bere dech,
Zlatonka přede mnou a vítr ve vlasech.
Blíž za ní, stále blíž davu mě žene hlas,
vtom Potlouk přiletí a já jsem sražen zas."

Rozhodně to stojí za přečtení!

07.02.2018 5 z 5

Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

Ou jede:-) tohle mě vážně bavilo. Autorka opět nezklamala a celý příběh o Hattie jsem si užila. Trochu mi to připomínalo problematikou Poldarka, což pro mě tenhle díl udělalo zase bližší. Doufám, že brzy přeloží další díl o Catrione.

11.08.2024 5 z 5

Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Přibylo trochu více pozadí a pohledů na příběh, nicméně byl stále atraktivní a svižné tempo mě nutilo číst a číst a číst. Už jsem si trochu víc zvykla na ta jména a nepřijdou mi tak kostrbatá jako v jedničce. Doufám, že si autorka zachová čtivost i v dalších dílech.

03.07.2024 4 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Čekala jsem epické rozuzlení a najednou se objevily prsteny. Celkem překvapivé nastoupení Ashlyn :-) a Cresta a její postava si mě tady úplně získaly. Líbilo se mi cestovat a podívat se do ostatních království - za mě super nápad i skvělé příležitosti k zajímavým zápletkám (myslím, že hodně dobře využito!)
Celkově mi přišlo divné, jak se všichni dávají mezi sebou dohromady :-D, ale asi tak divné jako ve Skleněném trůnu. Jsem ráda, že pěkné zakončení, sérii jsem si moc užila a vůbec mi nechyběla miliarda scén z "červené knihovny", jak je v poslední době zvykem.

03.07.2024 4 z 5