anovy64 komentáře u knih
Krásné, i když smutné čtení. První polovina knihy mě moc nenadchla, ale druhá část mě zcela pohltila. Poprvé se mi dostala do ruky kniha, ve které se líčí osudy německých dívek po 2. světové válce, které musí čelit rasistickým předsudkům. Jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do ruky.
Očekávala jsem napínavý thriller, jak jsem u této autorky zvyklá, ale jednalo se spíše o psychologický román. Takže mi nějakou dobu trvalo, než jsem se do knížky začetla. Hodně postav, v kterých jsem se trochu ztrácela, ale jednotlivé příběhy všech aktérů byly kvalitně propracované, takže nakonec jsem byla spokojena, i když se celkem dalo předvídat, jak jednotlivé osudy dopadnou.
Pěkná letní oddechovka. Sice člověk hned ví, jak to celé dopadne, ale to nebrání tomu, aby si v pohodě knihu přečetl. Aktéři příběhu jsou sympatičtí a ráda si přečtu další díl.
Opět krásná kniha od Balsona, která je plná emocí, smutku, ale i lásky a naděje. Doporučuji.
Pěkně napsaná kniha. Betty si toho během své cesty za štěstím opravdu hodně zažila a zkusila.
Příjemně napsaná kniha, u které si odpočinete. Příběh o tom, že ne vždy přání, které se vám splní, vás uspokojí. Může se stát, že po jeho splnění jste méně šťastní. Ale každý je svého štěstí strůjcem a někdy stačí se jen kolem sebe lépe dívat. Mně byly všechny tři kamarádky sympatické, i když někdy jejich chování odpovídalo náctiletým naivkám.
Když se Abby rozhodne zjistit, jaké tajemství ukrývala babiččina minulost, o níž celý život mlčela, netuší, jak tím rozvíří klidné vody v Edwardově rodině. Pěkně napsaná kniha, ve které se hrdinové rozhodují, zda dají přednost zájmu rodiny před těmi vlastními, nebo zda je důležitější láska .
Tato kniha je mé první setkání s autorkou a zvažuji, jestli se dát do něčeho dalšího. No možná to ještě zkusím, ale thriller si představuji jinak. Souhlasím s níže uvedenými názory, že se jednalo o rodinné drama, kde se řešily přešlapy, nevěra a vzájemné vztahy pěti lidí. Závěr byl jakž takž napínavý, ale celkově kniha nic moc. Možná jsem fakt četla slabším autorčino dílo, tak to asi ještě jednou zkusím.
Poslední slova je první kniha od této autorky. Podle předchozích komentářů jsem se dala do čtení s určitou skepsí, ale byla jsem mile překvapena. Od začátku mě kniha plně vtáhla do děje, měla spád, i když bylo od začátku zřejmé, proč se k Lily otec chová tak, jak se chová. Určitě bych knihu doporučila a už se těším na další díl.
Podle obálky a anotace jsem čekala, že budu číst nenáročnou oddechovku, ale ve skutečnosti se jednalo o příběh, ve kterém si jednotlivé postavy prožívají svá trápení a traumata, s kterými se vyrovnávají každý podle svého. Láska je však podstatná, kniha se čte pěkně. I když větší věkové rozdíly nejsou podle mého gusta, trochu mi to kazilo celkový dojem z příběhu, ale proč ne.
Má první kniha od autorky, pohodová, lehký, předvídatelný děj, oceňuji, že spisovatelka používá především dialogy, takže se kniha čte svižně. Překvapilo mě, že hrdinové neměli problém se s kýmkoliv kdekoliv domluvit. Trochu mi vadilo, že nikdo neřeší velké věkové rozdíly mezi partnery. Myslím si, že v reálném životě to tak jednoduché není. Ale nebráním se další knize od paní Jakoubkové.
Kniha se četla velice dobře, měla spád, ale některé dějové linky nebyly dokončené a nečekala jsem, že se autorka bude v knize více věnovat politice než romantice. To mi trochu vadilo. Přesto kniha stojí za přečtení. Pokud čekáte romantický román, budete asi překvapeni, autorka tuto část příběhu pojala dost netradičně, no posuďte sami. Možná si tím přichystala půdu pro pokračování.
Olívie rozhodně nemá na růžích ustláno, je velice obětavá, pomáhá své rodině jak se dá, její postava je vylíčena velice sympaticky, na rozdíl od její sestry, která zneužívá dobroty svých blízkých. Pokud jste si Olívii a další postavy oblíbili, určitě si přečtěte i druhý díl (já jsem jej četla jako součást knihy Olívie), který je sice smutnější, ale o nic méně čtivý. Přivítala bych pokračování Olíviina osudu, protože by si to určitě zasloužila. Navíc druhá část nekončila uzavřeným dějem, tak předpokládám, že paní spisovatelka má s Olívií v plánu něco dalšího. Autorka mě svými knihami vždy příjemně potěší.
Ani v tomto díle to nemá Olívie jednoduché, musí překonávat další překážky a vyrovnávat se s nepřízní osudu. Snad autorka bude v sérii pokračovat a Olívii přichystá růžovější budoucnost než doposud.
První polovina se četla příjemně, druhá půlka byla celkem bez děje a hlavně mi vadily vulgarity, kterých bylo víc než dost. Lina mi připadala až moc naivní a Aaron zase příliš dokonalý.
Průměrná kniha, kterou jsem se jen těžce prokousávala. Od autorky jsem už četla Kořist a to byla jiná jízda. Už po další autorčině knize nesáhnu.
Kniha se četla dobře, námět zajímavý, ale závěr trochu překombinovaný a ztrácel na realitě, škoda.
Dříve Lisa psala poutavější a napínavější knihy. Souhlasím, že tato kniha je zbytečně natahovaná opakováním toho, co se kdysi stalo a chybí jí napětí.
Už jsem od Julie četla lepší knížky. Tato mi připadala dost rozvláčná, bez děje, až poslední čtvrtina se trochu rozjela. Souhlasím s názorem, že se Lisa chovala dost dětinsky. Jednoduší bylo utéct, než se postavit problému čelem.
Zajímavá kniha z exotického prostředí, které není pro českého čtenáře zrovna běžné. Rádha mi však byla nesympatická. Zato Malika jsem si hned oblíbila a už se těším na jeho příběh v dalším díle trilogie.