antonio22
Po první knize bohužel velké zklamání. Měl jsem velká očekávání, která se nanaplnila.
Troufám si tvrdit, že se kniha ani hrdinové nijak dál nerozvinuli..

Za mě 2 hvězdy - je to takové roztahané a ukecané, vlastně je to o ničem...šlapání ve sněhu, brzy se stmívá, žádný happyend.
Ale po půl roce se mi atmosféra té ukecané knihy stále nemůže dostat z palice...a to je asi znamení té vyšší hodnoty?

Pro mě zklamání. Příběh o starém bručounovi. To jeho bručení je prvních 50 stran vtipné, protože vám připomene chlapy, které znáte (otce, dědu, souseda..), ale když se po těch 50 stranách tempo knihy nezmění, tak už to začne být nudné a stereotypní... Nějaké zvraty či překvapení se v knize nenachází, takže já vřele nedoporučuji.

Ač velký fanda autora, byl jsem velmi zklamán. Kniha nemá nic, čím by táhla děj.
Vtipné je, jak je kniha popisována "jako román z prostředí drsných dřevorubců atd" - a jak dlouho to autor vydržel? 50 stran než sklouzl k typické irvingovině:-)
Jelikož jsem dočetl asi 10.knihu autora, dovolím si bilancovat:
Hrdina je zápasník.
Hrdina je pohledný, sexuálně aktivní. Nezřídka kdy sexuálně zmatený (sestry, sestřenice, kamarádi stejného pohlaví, nevlastní matky...)
Hrdina má rád incestní styky.
Hrdina často nemá rád jistá auta.
Hrdina je velmi obětavý otec, ale i přesto mu dítě tragicky zemře.
Hrdina rád vaří a jí v restauracích mořské plody.
A pak že se historie neopakuje:-)

Musím ocenit snahu autora o druhé dějové vlákno - stejně jako ve Skále. Nicméně tady mi to přijde, že je tak nějak křečovité a autor se snažil ho tam vpálit jenom proto, že ve Skále se velmi osvědčilo. KONČÍM S DETEKTIVKAMA :-)

Druhá kniha v mém životě, kterou jsem nedočetl. Nedoporučuji se touto knihou zabývat.

Velmi originální kniha. Taková taškařice s vyšším poselstvím, abyste se vys*ali na ty přesčasy co děláte, kvůli té nové LED televizi, kterou fuckt nepotřebujete a vyrazili raději kempovat do lesa. Vtipná. Velmi vtipná - ale ne tím způsobem, který byste očekávali... :-)

Pěkné svižné místy vtipné scifi, se kterým bez zbytečných cavyků dokráčíte z intergalaktického baru až k samotnému bohu.
Negativem je větší množství postav, ve kterém jsem se chvílemi ztrácel.
Knihu mohu doporučit a těším se na další dílo autora, se kterým se určitě posune zase o kousek vpřed :-)

Kniha asi nebyla napsána pro muže třicátníky. To bych pochopil, ale za mě opravdu velmi špatné.
Celá kniha, krom posledních 40 stran, úplně bez napětí, akce...čehokoliv co by bylo přidanou hodnotou. Spousta složitých jmen, názvů, ras, států, politiky...ufff.

Nečekejte smršť napětí, dramatických scén, válečných střetů, zrad na bitevním poli, vtipných scének, experimentování s otrokyněmi, experimentování s homosexualitou - prostě nic co byste čekali od knihy v jejímž názvu jsou slova Impérium a Řím :-)
Čekejte poměrně svižně napsanou, čistě životopisnou knihu Marka Tullia Cicerona a jeho politické kariéry...

Velmi velmi velmi příjemné překvapení!!!!

Chtěl bych dát 5*, ale za prvních cca 100 stran, které netrpělivého čtenáře dokážou s jistotou odradit, musím dát 4*.
Ovšem co následuje pak, je SMRŠŤ:-) Odložil jsem všechny povinnosti, málem přejel cílovou stanici a hned po vystoupení z vlaku spěchal na klidné místečko, kde jsem knihu dočetl.
Následné shlédnutí filmu pro mě vytvořilo nejsilnější kombinaci kniha+film co znám. Vidět na plátně tak dokonale zhmotněné to, co si člověk díky autorovi a své fantazii "jenom" představuje je úžasné!

Lehce hororový, lehce lehtivý, lehce "psychologický" román. To vše znamená prostě lehké pohodové čtení. Dva večery na služební cestě akorát.

Surová kniha, kdy se mi při jisté "porcovací" pasáži dělalo až nevolno. Zajímavý náhled do japonské společnosti a zjištění, že se příliš neliší od naší. Kniha čtivá, nicméně tu něco chybí. Nevím co. Myslím, že jsem se dostatečně nedokázal vcítit do hrdinek, možná je to tím, že jsou ženy...

čtu komentář níže - taky jsem s velkou pompou doporučil mojí sestře a předal jako největší dar :-) no mi se kniha velmi líbila a od waltari pro mě nejlepší!!!

Dobré čtení, akce stíhá akci!

Velmi vtipná a svižná "příručka" o typech flákačských kolegů, se který se můžete v zaměstnání setkat.
Jenom pozor, aby některé rysy líného kolegy neseděly na vás samotné :-)
Určitě doporučuji k četbě.