Aprilek

Kniha se mi líbila, četla jsem ji v její lašské verzi.

Krásná a zajímavá kniha, díky které jsem se dozvěděla něco o schizofrenii

Výborná kniha.
Ke knihám od Lois Lowry mě před třemi lety přivedl učitel angličtiny, když jsme četli v hodině ukázku z knihy The Giver (Dárce). Od té doby jsem přečetla všechny knihy od této autorky, které v češtině vyšly. Nemohu se dočkat až vyjde další.
V jejích knihách nechybí napětí a autorčin styl psaní je proste jedinečný.

Fantasy sice není můj oblíbený žánr, ale tohle se mi opravdu líbilo.

Knihu jsem přečetla v rámci povinné četby a moc mě nezaujala. Možná, že, až budu starší, změním názor.

Tuto knihu jsem našla kvůli Čtenářské Výzvě a jsem za to ráda. Byla napínavá.

Filmové provedení jsem neviděla, ale kniha mě velmi zaujala. Nápad byl zajímavý, provedení se také povedlo.

Kniha Oceana Vuonga Na Zemi jsme na okamžik nádherní mě seznámila se situací Vietnamských rodin v USA. Líbilo se mi, jak byla tato kniha napsána: jeden dlouhý dopis adresovaný matce. Přijde mi neuvěřitelné, že tato kniha je autobiografií.

Musím přiznat, že když jsem zjistila, že má vyjít kniha z prostředí dopravního podniku, a navíc od ostravského autora, byla jsem radostí bez sebe. K tramvajím mě to totiž odjakživa táhne. Kniha Konečná zastávka byla poutavě napsaná a charaktery dobře vykreslené. Vypadalo to, že autor ví, o čem mluví, ať už se to týkalo tramvají či samotného vyšetřování. Jediné, co bych knize vytkla, bylo pojmenování ulic, městských částí, atd., které zcela evidentně vycházelo z reálné Ostravy. Asi by se mi více zamlouvalo město úplně vymyšlené nebo reálné. Tato míchanice mi nedávala úplně smysl, spíše přinášela zábavu.

Zajímavá sonda do rodiny "žijící" online, kvůli které jsem se zapřemýšlela o dnešní společnosti a jejích normách.

Krátká, ale zajímavá kniha s tématikou šikany, LGBT a duševního zdraví.

Přestože se v téhle knize jednalo hlavně o akci, zaujal mě přesah do oblasti lidských a ženských práv.