Aquagirl Aquagirl komentáře u knih

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Kruté a smutné... O to smutnější, když člověk ví, jak tragicky dopadl skutečný příběh paní Monyové :-(

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Krásné... prostě krásné. Plné laskavosti a moudrých myšlenek. Pokud se člověk aspoň trochu zajímá o buddhismus, a pokud je ten člověk navíc vášnivý kočkomil (tak jako já :-) ), užije si naplno každou větu. Těším se, až si přečtu další díly.

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Moje první setkání s tvorbou Liane... Nečekala jsem, že mě ta kniha takhle dostane. Naprostá pecka, skvělý příběh, výborný styl psaní, trochu překvapivý konec, ale proč ne :-) Těším se, až si od ní přečtu něco dalšího.

Písnička pro Klaudii Písnička pro Klaudii Petra Langová

Aach, další krásná knížka od mojí oblíbené autorky. Kdybych na tuhle knížku nenarazila náhodou na IG, tak ani nevím že vůbec vyšla! A po přečtení už se zase přihlouple usmívám a mám krásný pocit. Ani se mi tu letní atmosféru s ohníčky, muzikou a trochu zamotaným vztahem Klau a Vítka nechtělo opouštět.

29.08.2023 5 z 5

S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Na novou knihu téhle autorky jsem se už moc těšila. Zatím jsem od ní přečetla všechny ale tahle je pro mě naprosto jasná TOP! Ten příběh mě úplně pohltil, nemohla jsem přestat číst. Lenka je moc sympatická holka, přála jsem jí, aby byla šťastná. A její "pan božský"... musím se přiznat, že jsem se do něj regulérně zamilovala! Moc mě taky potěšilo, že jsem tam potkala několik postav z románu Prázdniny za trest, tentokrát už dospělé. Opravdu nádherná knížka!

28.10.2022 5 z 5

Prázdniny za trest Prázdniny za trest Petra Langová

Autorka kterou jsem si hodně oblíbila, se tentokrát dala na úplně jinou tématiku, než třeba ve svém minulém románu Kde končí nebe. Ale ani tenhle román pro dívky mě od ní rozhodně nezklamal. Příběh o Annie je nádherný, krásně zamilovaný a chvílema i dost napínavý a plný vtipných hlášek. Už nejsem úplně cílovka dívčích románků, ale moc ráda jsem si při čtení na tu dobu zavzpomínala a ani na chvilku jsem se nenudila.
Úžasná knížka pro holky - ale určitě i pro jejich rodiče!

27.03.2022 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Hodně originální příběh, četlo se dobře, osobně se mi líbí nejvíc z celé trilogie.

08.07.2019 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Moc pěkné. Sice se to podle mě nevyrovná mojí milované Na co Alice zapomněla, ale i tak jsem si čtení opravdu užila. Zajímavý, originální příběh, u kterého se člověk hodně zamyslí nad svým životem, nad tím, jak by on sám reagoval, kdyby ho potkalo něco podobného... Strašná představa.

29.04.2019 4 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Nemilovat Harryho a jeho kouzelný svět snad ani není možné. Pro mě naprostá kultovní záležitost. Úžasné příběhy, ke kterým se budu vždycky ráda vracet. Hrdinové, co se člověku dostanou pod kůži, a stanou se už navždycky jeho nerozlučnými kamarády. Klobouk dolů, paní Rowlingová!

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Před několika lety to byl naprostý trhák, na který se v knihovnách stály doslova fronty. A ano, je to dobré, hodně dobré. Napínavé a seversky mrazivé. Ale vlastně mě bavila jenom hlavní linie příběhu. Některé pasáže (na mě až moc technické) jsem musela přeskakovat, a celkově nemůžu říct, že bych byla z knihy uchvácená tolik, jako jsem třeba z Nesbových románů. Po dalších dvou dílech jsem už nesáhla.

07.10.2018 4 z 5

Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Je to zvláštní, ale když vidím film natočený podle románu N.Sparkse, připadá mi (většinou) jako laciný kýč. Když čtu jeho knížku, připadá mi (většinou) skvělá. V tomhle případě jsem film radši vidět nechtěla. Z knihy jsem nadšená.

Příběh TY a JÁ Příběh TY a JÁ Petra Langová

Tak tohle pro mě bylo velké překvapení. Autorku jsem do té doby vůbec neznala, a musím říct, že mě její styl psaní úplně nadchnul. Skvěle napsané, čtivé, vtipné, chvílemi jsem se do Kateřiny dokázala naprosto vcítit, a ksakru, na konci jsem opravdu brečela! Výborná knížka.

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Krásná knížka se silným příběhem. Líbilo se mi prolínání dvou časových rovin, líbí se mi i autorčin styl psaní.

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Pecka. Jenom jsem pocítila malé zklamání, když jsem zhruba v polovině uhodla vraha. MOŽNÝ SPOILER - Ne, že by se odhalil nějakým podezřelým chováním, ale prostě nikdo jiný nepřipadal coby pachatel v úvahu. Bylo tam moc málo postav, které by člověk mohl podezírat.

06.10.2018 4 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Pro mě jednoznačně nejlepší díl "Harryovské série". Nesbovi se víc než kdy jindy daří hrát si se čtenářem, vést ho na nejrůznější (zpravidla mylné) stopy, chvílemi jsem ho až nesnášela, zvlášť za tu jednu naprosto šokující scénu... kdo četl, ví :-( Moc se mi líbily i romantické pasáže. Nevím, jestli bude u mě tenhle díl někdy překonaný, Žízni se to zatím nepovedlo.

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Knížka, u které mrazí. V některých pasážích se mi až chtělo brečet bezmocí. Dlouho po přečtení jsem na ten příběh musela myslet a zkoušela si představit, co kdyby se něco podobného opravdu jednou stalo... Těším se na druhý díl, který by (snad!) měl vyjít začátkem nového roku.

Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

Asi se mi to líbilo ještě víc, než první díl. Takové roztomilé a sympatické. A ty ilustrace nemají chybu!

22.06.2024 5 z 5

Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

O Srdcerváčích už jsem toho slyšela hodně, teď jsem měla konenčně možnost, podívat se na ně. Líbilo, bylo to roztomilé, jenom jsem se nějak pořád nemohla vcítit do toho vztahu mezi Nickem a Charliem. Jednu hvězdičku přidávám i za hezké obrázky, ty se mi líbily moc.

08.09.2023 4 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Aj! Tak tohle mě trochu zklamalo i když čtu Paulu jinak moc ráda. Nějak se nešlo začíst, konec to spravil, ale zase se mi zdál až moc komplikovaný. Asi si to musím přečíst znovu.

09.08.2023 3 z 5

S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Viděla jsem film, který se mi líbil, tak jsem byla zvědavá jak vypadá knižní předloha. C. Ahern mám moc ráda a tahle knížka mě rozhodně nezklamala. Možná bych řekla že byla i lepší než film. Je to přesně ten tip romantiky, který se mi líbí. Rosie mi byla moc sympatická a přála jsem jí, aby všechno dopadlo dobře.

16.10.2022 5 z 5