Aranel15 Aranel15 komentáře u knih

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Detektivka nikdy nebyla úplně můj šálek kávy, ale autorka patří mezi naše skvěle hodnocené současné spisovatele, tak jsem se rozhodla ji vyzkoušet a myslím, že rozhodně nebude její poslední knihou, kterou jsem četla :-) Trochu problém mi dělalo jen pro mě absolutně neznámé prostředí. Jinak měla kniha spád a vrah byl samozřejmě někdo, koho jsem opravdu vůbec nečekala.

22.02.2022 5 z 5

Božská potvora Božská potvora Christina Lauren

Tak tento díl mi přišel ještě hloupější než ten předcházející. Chlapi, kteří jedou na rozlučku se svobodou a celou dobu nemyslí na nic jiného než jak se zdejchnout a rozdat si to se svou partnerkou...

15.02.2022 1 z 5

Božská mrcha Božská mrcha Christina Lauren

Jako sexuální popisy jsou fakt dobrý, ale to je tak všechno. Kniha je prezentována jako jakési dokreslení prvního dílu, ale i tak mi přijde úplně zbytečná.

13.02.2022 2 z 5

Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Kniha opět povedená a těším se na další díl. Příběh Helen byl velmi smutný, tak doufám, že příště se na ni usměje více štěstí.

10.02.2022 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Hrabal patří mezi naše klasiky a tahle kniha se určitě řadí mezi ty lepší, co napsal. Není příliš dlouhá, takže se dá přečíst jedním dechem. Všechny postavy jsou tragické a zároveň vlastně komické.

02.02.2022 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Z počátku jsem měla dost velký zmatek v postavách a často jsem musela nahlížet do rodokmenu na konci knihy. Celé čtení mi přišlo celkem náročné a trvalo mi to dost dlouho. Obdivuji skvěle vykreslenou psychologii postav, i když mě zejména Catherine I. dost štvala svojí ufňukanou povahou. Naopak Heathcliffova nenávist je skvěle popsána a stává se takřka hmatatelnou.

01.02.2022 5 z 5

Poskvrněná svatozář Poskvrněná svatozář Julie Johnson

(SPOILER) Nejsem si jistá, jak to v královské rodině chodí, ale to mají opravdu její členové na denním programu jen flákání, alkohol a trávu? To mi přijde trochu nepravděpodobné. Škoda, že to s Linusem vzalo tak rychlý konec a nebyli jsme svědky postupného sbližování s dcerou.

20.01.2022 3 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Z počátku mě kniha vůbec nebavila. Příběh začal být záživnější až s Gatsbyho příběhem. Myslím, že tato kniha patří mezi ty, které člověk pochopí až časem a ve správném životním rozpoložení. Nemohu se totiž zbavit pocitu, že mi Gatsby stále něco tají.

16.01.2022 2 z 5

Mathildino tajemství Mathildino tajemství Corina Bomann

Mathilda mě minimálně půlku knihu neskutečně štvala. Děj začal být zase lepší, když se vrátila na panství. Trochu se mi zdálo, že kniha byla místy o ničem a strašně se vlekla, cože se mi u prvního dílu nestalo.

11.01.2022 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Kniha měla trochu pomalý rozjezd a ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst, ale pak to stálo za to a nad tím úžasně romantickým koncem budu vzdychat asi do konce života :-)

04.01.2022 4 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

(SPOILER) Opět se jednalo o skvělé počtení. Svatba Nicka mě velmi mrzela, doufám, že v dalším díle bude, že Ruby to na něj jen hrála...Jsem ráda, že Millie zůstala se Sebem a přeji si, aby se ani v další knize nenechala zblbnout doktorem Tremeynem.

23.12.2021 5 z 5

Dětství v dobách císařství - Panenky a cínoví vojáčci Dětství v dobách císařství - Panenky a cínoví vojáčci Katrin Unterreiner

Kniha je velmi zajímavá, ale je škoda, že do ní nebyly zařazeny i další skupiny dětí. Najdeme tady tak pouze děti bohaté nebo hodně chudé.

15.12.2021 5 z 5

Trochu jiná slečna Bridgertonová Trochu jiná slečna Bridgertonová Julia Quinn

Od knihy jsem čekala víc a moc mě nebavila. Dialogy byly někdy tak nezajímavé až se mi myšlenky zatoulaly někam jinam. Dokonce i u toho únosu jsem čekala, že Andrewa zachrání sama Poppy a nic

10.12.2021 2 z 5

Knihovnické pohádky Knihovnické pohádky Zuzana Pospíšilová

Krásné pohádky, které obsahují vždy nějaké poučení o tom, jak se správně chovat ke knihám.

06.12.2021 5 z 5

Řízkaři Řízkaři Barbara Nesvadbová

Kniha je jako zápisek z deníčku jedné nedospělé hloupé ženské

05.12.2021 ztráta času

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Skvělá kniha a moc krásný příběh! Nikdy mě nepřestane překvapovat, jak hluboko zakořeněná a krutá může být lidská závist a zloba, která dokáže zničit nevinné životy a jako nástroj pomsty využít ostatní lidi. V této knize se stal nástrojem Prosper. Trochu mě mrzelo, že nedošlo k návštěvě lékaře v Paříži, který by vyloučil, že Prosper je chytřejší než se všichni domnívali.

03.12.2021 5 z 5

Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Kniha se mi líbila. Jsem zvědavá, jestli se Millie vážně vdá za toho, kterému dala své slovo, takže se moc těším na další díl :-)

30.11.2021 5 z 5

Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Téma jedné knihy od třech různých autorů a z více pohledů všech postav je vlastně hrozně zajímavé, ale asi to úplně nevyšlo. Mám ráda humor Haliny Pawlowské, ale nevím, kam se ztratil v této knize. Všechny hlavní postavy jsou vlastně dost tragické a rozhodně ne zábavné.

23.11.2021 2 z 5

Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Kniha se mi ze začátku dost špatně četla, protože v ní probíhalo moc dějových linek a hrozně mě to mátlo. Příbuzenský vztah mezi Rosou a Helen mi byl hned jasný, takže vlastně nechápu, proč to také hned nenapadlo pátrací skupinu.

21.11.2021 4 z 5

Jak vyléčit zlomené srdce Jak vyléčit zlomené srdce Anna Bell

Hrozně dlouho jsem čekala na to, kdy Abi konečně přijde na to, že Joseph nebude ten pravý a vlastně už mě tou svojí zaslepeností dost štvala. Myslím, že seznamy, které si člověk připraví sám, nejsou vůbec od věci, protože je užitečné překonávat sám sebe. Asi si také nějaký vytvořím :-)

11.11.2021 4 z 5