Aranel15 komentáře u knih
Kniha se skvěle četla a jsem moc zvědavá na její pokračování. Děj byl trochu předvídatelný, ale to se u oddechovky tak nějak očekává. Příběh měl i spoustu vtipných prupovídek, kterým jsem se zasmála.
Škoda prvních 160 stránek, které jsou prakticky o ničem. Děj začne mít trochu spád až s první kapitolou o Lisette a až tady mě kniha začala bavit.
První díl knihy mi přišel teda trochu lepší, ale stejně se jedná o mimořádně vtipné dílo. Je dobře vědět, že vaše rodina není tou nejbláznivější na světě :-)
Více se mi líbily povídky od Sandry, ale celá kniha se dobře čte a je vtipná.
Kniha byla nudná a zbytečnými popisy moc zdlouhavá. Autorka měla použít možná více přímé řeči, aby kniha získala trochu náboj.
Kniha nebyla žádný zázrak a nijak významně na mě nezapůsobila. Naopak mě trochu štvala Lottie, která byla dokonalá a dokázala z každé situace najít východisko.
Kniha plyne v neustálém napětí a očekávání něčeho, přesto mi přišla moc zdlouhavá a místy nezáživná. Dokonce mi dělalo docela problémy se začíst.
(SPOILER) Nela mě celou knihu tak neskutečně štvala, že jsem ji několikrát vzteky zahodila. Celou dobu jsem si však přála, aby se do Tomáše nakonec přece jen zamilovala a nebyla pouze sobecká.
Lanczová nikdy nezklame :-) I když už mi chvilku není náct, ráda se k jejím knihám vracím stále, pořád se dokážu začíst a jsem z knihy naprosto nadšená. Hned jdu na další díl, abych zjistila, co Nelu čeká dál
Trochu mě mrzelo, že v knize nikde nezaznělo, že Johana s Jiřím čekají dítě. Najednou se objevila informace, že má za sebou několik těhotenství a byla jsem z toho dost zmatená.
(SPOILER) Z počátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale za chvilku mě úplně pohltila. Byla jsem ráda, že Nina přestěhovala Alžbětu do její staré chaty a umožnila ji tak pěkné stáří. Myslím, že kniha v sobě nese i ponaučení - nikdy bychom neměli soudit jiné, protože často neznáme skrytá fakta jejich příběhu.
Neubránila jsem se ani srovnání s Podbrdskými ženami, které bych hodnotila jako o stupínek lepší.
Od knihy člověk nemůže čekat žádný duchaplný příběh, ale to kniha vlastně ani neslibuje. Hlavním tématem je sex ve všech podobách a toho se v knize nachází vrchovatě.
Taková milá vzpomínka na základní školu a klasiku v četbě. Kniha je sice již pár staletí na světě, ale její příběh zní stále aktuálně.
Trochu mě štval otravný Justin i Ivo, jehož postava je prostě divná od začátku až do konce, i přesto to bylo takové pohodové a nenáročné čtení.
Kniha byla velkým zklamáním. Čekala jsem vtipný příběh a dostala jsem kopu filozofie.
Taková hodně pohádka pro dospělé. Trošku mi tam neseděl věkový rozdíl obou hlavních hrdinů, ale možná jsem ho jen špatně spočítala.
Perfektní kniha o těžkém životě generace žen, jejichž životy byly zatěžkány stíny minulosti. Špatné i dobré rodinné vazby a vzory nás ovlivňují více než jsme si ochotni připustit. Nejvíce se mi asi líbila část o Emilce, která byla asi nejdelší a nejlépe propracovaná. Mnohokrát jsem ji litovala a zároveň obdivovala za její sílu a nezdolnost.
Ella se v tomto díle chovala dost nedospěle, když spálila dopis a o půjčku požádala Chucka a také jsem čekala, že se více zapojí do práce kolem koz, což by určitě do knihy vneslo více humoru. Přesto je druhý díl o trochu zdařilejší než první.
Prostě romantika na první dobrou, žádné velké překvapení, žádná velká zápletka
Příběh byl velmi zajímavý a dozvídáme se v něm, že za nitky tehdejších vztahů a politiky tahaly i jiné ženy, které nám nejsou tolik známé.