Aranel15 komentáře u knih
Příběh v sobě spojuje přátelství, lásku, romantiku i tajemství. Samozřejmě, že jsem od začátku věděla, že klíč najde, ale vůbec jsem si nedokázala představit jak a kde. Kniha byla skvělá a v některých částech i dost napínavá.
Tuto knihu už mám doma pár let a vůbec se mi do ní nechtělo, ale nakonec mě dokázala mile překvapit. Byla velmi poutavá, i když její druhá část byla trochu smutná. A navíc toužím také po takovém prasátku ????
Prostě přímočará romantika, ve které se nekonal ani žádný velký zvrat.
Kniha byla zajímavá a díky vkládaným rozhovorům také čtivá. Trošku mi vadilo, že historické informace o panovnících byly hodně stručné.
Některé povídky o lásce jsou trochu zajímavější, ale všechny mají jedno společné - u některých velkých lásek je vlastně dobře, že zůstanou nenaplněné, protože vzpomínky jsou i po čase krásnější než by mohla být skutečnost.
(SPOILER) Příběh Anny i Alžběty byl skvěle napsaný a měl spád. U Anežky, která byla opakem citově ploché Alžběty, to už trochu pokulhávalo. Bylo velmi smutné, že svého prvního muže milovala tak sobecky, že ho radši udala. Nicméně jsem na konci byla stejně ráda, že jejímu druhému muži zůstaly všechny tyto věci utajeny :)
Kniha se četla dobře, ale čekala jsem od ní něco trochu jiného. V knize jsou příběhy všech postav ze salonu a právě to trochu potlačuje příběh paní Podolské.
Ve většině válečných knih je námětem židovská tématika. Zde je příběh vyprávěn z té druhé strany. Magda se má za války vlastně celkem dobře, i když s fašistickou ideologií nesouhlasí. Nejvíce ji nakonec ublíží osvoboditelé.
Kniha se dobře četla a byla zajímavá
Celá série byla perfektní a závěrečný díl jakbysmet :-)
Námět knihy zněl fajn od samého začátku, přesto jsem se prvních asi 100 stránek hrozně trápila a nemohla jsem se jimi prokousat. Potom už byla kniha super a bavila mě.
Myslím, že Hotýlek je mnohem lepší než Hana. Kniha ukazuje, že člověk musí bohužel dělat ústupky, které jsou často na úkor jiného, aby zachránil sám sebe a své nejbližší.
Ano s některými věcmi se lze ztotožnit, ale větší část knihy pro mě byla nuda a zbytečnost.
Vtipná a fajn kniha. Jen mě trochu mrzí, že konec je tak useknutý a o tom konečném partnerovi není nic rozepsáno.
(SPOILER) Kniha mě příliš nezaujala a nemohla jsem se začíst. Řekla bych, že Eva se ze svého rodinného příběhu trochu zbláznila a začala hledat jeho paralelu i ve svém vztahu. Nemyslím si, že Ben měl svůj plán na dvojdomek úplně promyšlený, čímž se lišil od Evina otce. A závěr? Pořád jsem čekala jakým způsobem se Bena zbaví. Umění nakonec napomohlo.
(SPOILER) Příběh doufající milenky, která se ve volných chvílích věnuje alkoholu, jejíž život změní až láska k mladému klukovi. Kniha byla od začátku prvoplánová a konec jasný. Ničím nepřekvapila a vtipem také zrovna nehýřila.
Sice jsem nezačala Svatební quartet touto knihou, ale i tak se mi moc líbila. Je to takové trochu ženské snílkovské čtení. Robertsová patří mezi moje nejoblíbenější autorky.
(SPOILER) První 3 díly After prostě miluju, ale tenhle mě tak strašně moc zklamal! Ufňukaná Tessa, která celých 400 stránek tvrdí, že s ním být nechce a happy end je na posledních 5 stránkách. Nikde není řečeno, koho si Landon vlastně bere. Myslím, že místo jeho svatby tam měla být popsána Tessy a Hardina. Také tam trošku nesedí ta část, když Tessa říká, že zorganizovala svatbu Landonovi a té jeho XY a potom Kimberly a Vancovi, ale už na Landonově svatbě se o nich mluví jako o manželích. Autorka by udělala lépe, kdyby konec této knihy přistrčila k té předcházející...
Myslím, že tohle je nejslabší kniha od Třeštíkové. Strašně mi tam chyběl takový ten její klasický konec, ve kterém se kruh uzavře a postavy se propojí. Tohle byl vlastně jen příběh stárnoucí ženy, která utíká před svým životem a problémovým vztahem matka dcera, který provází celý její život. V knize vidím jediné poselství - vždycky se podobáš své matce.