Arev122 Arev122 komentáře u knih

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Napínavá a trochu detektivní zápletka. Pěkné tajemné čtení až do konce.

11.03.2024 5 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Netypická, kniha od S.Kinga. Malá holčička se ztratila v lese - příběh je plný fantazie a představ , ale se šťastným koncem .

08.12.2023 4 z 5

Dcery strážce majáku Dcery strážce majáku Jean E. Pendziwol

Pěkné, citlivé čtení o dcerách strážce majáku na začátku 20.století na ostrově , kde je nádherná a drsná příroda, ale také osamělost a samota rodiny.

29.11.2023 5 z 5

Údolí tyrannosaura Údolí tyrannosaura Douglas Preston

Pěkné dobrodružné a napínavé čtení s trochou historie o tyrannosaurovi, kde je od počátku znám kladný hrdina i padouch.

08.08.2023 4 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Pěkná, čtivá detektivka proložená událostmi před cca sto lety. To bylo zajímavé.

29.05.2023 5 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Zpočátku jako love story, pak jako romantická detektivka.

01.05.2023 3 z 5

Na západ od ráje Na západ od ráje Harry Harrison

Napínavý děj sci-fi románu z jakoby doby pravěku. Dobrodruzný příběh člověka oproti dobře organizovaným a bojovným ještěrům. Jen mi vadila slova, ke kterým jsem musela hledat překlad na konci knihy.

13.03.2023 4 z 5

Konec světa & Hard-boiled Wonderland Konec světa & Hard-boiled Wonderland Haruki Murakami

Román měl děj i napětí sci-fi , hezké, ale občas náročné čtení. Ale mě se to moc líbilo.

06.03.2023 5 z 5

Piknik u cesty Piknik u cesty Arkadij Strugackij

Zajímavé téma a příběh byl v době vzniku hodně nadčasový. Občas se mi čtení zdálo dost složité a nevtáhlo mě do děje. Mimozemšťani se zde zastavili pouze na Piknik u cesty a nemají o nás zájem.

02.10.2022 3 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Román o životě člověka a jeho obrazu, kde Dorian je stále mladý , ale jeho obraz je obrazem jeho rozmařilého života. Pro mě až příliš mnoho filozofických myšlenek, ale kniha nutí k zamyšlení.

26.08.2022 3 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Citlivě napsaný román ze skutečných událostí. Hlavní hrdinka byla silná a statečná , i když život v koncentračních táborech byl bezútěšný a hrozný.

27.04.2022 5 z 5

Krakatit Krakatit Karel Čapek

Těšila jsem se na sci-fi román, ale z tohoto žánru bylo v románu jen pomálu. Dost nevyrovnaných milostných vzplanutí hlavního hrdiny, sice mistrně autorem popsaných, mě neuchvátilo.

04.03.2022 3 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Pěkný pohodový sci-fi román plný úsměvných situací o záchraně života a hloubce přátelství. Pro mě ale spouta zbytečných technických " kosmonautských " informací.

30.01.2022 4 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Zajímavě napsané, hezké , pohodové sci-fi čtení, které nutí k zamyšlení nad 3.zákony pro roboty.

07.01.2022 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Originální sci-fi román a
fascinující příběh s experimentem s lidskou inteligencí mě vtáhl od začátku do děje. Je plný napětí, lidskosti a touhy po lásce a přátelství.

14.12.2021 5 z 5

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Dojemné čtení s tématem holokaustu. Trochu jsem se ztrácela v čase a postavách, ale čtení ve mě zanechalo hluboký a smutný dojem.

27.11.2021 4 z 5

Mlha Mlha Stephen King

Kniha povídek se mi líbila.
Zajímavé, většinou napínavé povídky s mnohdy hororovým koncem.

16.06.2021 5 z 5

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Mě se románové zpracování Zlodějky líbilo.Viktoriánská Anglie života spodiny,šlechty a i dobových blázinců byla zajímavě popsána, příběh byl plný zvratů, situace byly vykresleny z pozice několika postav. Při čtení jsem se nenudila.

03.11.2020 4 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Tak kniha mě trochu zklamala. Zpočátku se mi děj líbil- pohled do života obyvatel Leningradu v době blokády, trochu naivní 17tiletá dívenka se zamiluje do syna amerických emigrantů, kteří jsou NKVD zlikvidováni , ale většina příběhu popisuje "silně romanticky" vyvíjející se vztah mezi zamilovanými. Další díly raději číst nebudu.

14.07.2020 3 z 5

Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Mě se příběh líbil-pohodové , ale napínavé čtení, kde se střídají časové roviny, trocha historie a i duchařiny.

11.06.2020 4 z 5