Arev122 Arev122 komentáře u knih

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Je to román z oblasti fantasty , kde se dění odehrává napříč staletími a kde hrdinka chce po sobě zanechat stopu. Po třech stoletích začíná znovu žít, ale ďábel chce vše zničit. Ale láska je největší odvaha.

16.04.2023 5 z 5

Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Napínavý příběh, krátké kapitoly, střídání současnosti a "předtím ". Detektivka přečtená jedním dechem.

20.03.2023 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Příběh se mi líbil, je to psychologické dilema, zda odpojit člověka nevratně zdravotně poškozeného (po těžké dopravní nehodě ). K tomu je vložen příběh života smečky vlků, kde vlk je tak silný, jak je jeho smečka. To samé je v rodině.

15.01.2023 5 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Je to mnohovrstevný román, kde je trochu mystiky, zvláštního humoru a pohledu do Stalinského Ruska ( milice, udávaní, korupce).
Ale něco jsem nepochopila, ale děj měl spád a čtení se mi líbilo.

06.12.2022 4 z 5

Poklad Poklad Lincoln Child

Pěkné, dobrodružné a napínavé čtení se zajímavým námětem. Hned pro prologu mě to vtáhlo do děje.

15.11.2022 5 z 5

Dvojče Dvojče Tess Gerritsen

Pěkná napínavá detektivka, která od první stránky vtáhne do děje. Neotřelé téma, nečekaný závěr.

12.11.2022 5 z 5

Podzemní říše Podzemní říše James Rollins (p)

Sice zajímavé místo děje románu, ale občas se mi příběh jevil jako příliš nepravděpodobný, jako by zplácaný z několika příběhů.

26.09.2022 3 z 5

Krajina ledu Krajina ledu Eowyn Ivey

Příběh z aljašské divočiny z konce 19.stol. , kde bylo spousta nečekaných dobrodružství , boje o přežití, ale i popis krásné přírody se mi moc líbil. A obdivovala jsem život Sofie, její nadšení pro přírodu a náhled na život. Sice mě zprvu vadilo, že je psán formou deníku, ale nakonec to bylo zajímavě napínavé.

19.09.2022 5 z 5

Modrá Modrá Lucy Clarke

Napínavý děj se strhující zápletkou, který mě vtahl do děje. Zpočátku to byla bezstarostná plavba mladých lidí, ale časem na uzavřeném prostoru jachty ožívají emoce jednotlivých členů posádky a plavba se promění ve zlý sen.

08.09.2022 4 z 5

Návnada Návnada Kent Messum

Napínavá kniha o skupině narkomanů, kteří přeplaváním mezi ostrovy a krvelačnými žraloky se mohou dostat ke své droze. Ale komu se to podaří?

20.08.2022 4 z 5

Tajemství karet Tajemství karet Jostein Gaarder

Kniha plná fantazie, karet, ale i filosofických a hlubokých myšlenek o smyslu a původu života. Hezké a pohodové čtení , vyprávěné mladým chlapcem.

30.06.2022 5 z 5

Světlo v temnotách Světlo v temnotách Sharon Cameron

Emotivní románové zpracování příběhu dle skutečnosti, kdy mladá Polka schovávala v domě skupinku Židů a vystavovala se tak smrtelnému nebezpečí.

24.05.2022 5 z 5

Samota Christlhof Samota Christlhof Veronika Rubínková

Román je psaný ve třech časových liniích, všechny spojené se samotou Christlhof. Zajímavé, napínavé čtení, které mě v táhlo do děje a musela jsem číst a číst. Škoda, že už byl konec.

22.04.2022 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Příběh měl zajímavou zápletku, o které i po přečtení knihy je nutno uvažovat. " Kde je počátek žití". Ale občas byl děj zbytečně zdlouhavý.

19.04.2022 4 z 5

Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Napínavá detektivka z drsného kraje Grónska psaná ve dvou časových rovinách. Občas jsem se trochu ztrácela ve jménech,ale jinak hezké čtení.

31.12.2021 4 z 5

Spříznění Spříznění Steve Robinson

Napínavé čtení, ale rozuzlení mě nenadchlo. Váleční zločinci se NIKDY nepřiznají.

24.11.2021 4 z 5

Tanec s vlky Tanec s vlky Michael Blake

Oddechový a čtivý román o prvních setkáních "bílých" mužů s indiány. Romanticky a westernově laděný je pohled na přírodu a život indiánů.

29.10.2021 4 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Zajímavé téma Labirintu, ale román mě příliš nenadchl. Sice děj měl spád a napětí, ale nějak mě nevtáhl do myšlení hlavních postav.

25.09.2021 3 z 5

Temné léto Temné léto Dan Simmons

Napínavé , trochu hororové čtení. Hezky popsaná parta kluků , ale nějak mi vadila jejich vynalézavost , která u 12letých vesnických kluků není obvyklá. A navíc nebyla vysvětlena příčina hororového dění.

20.09.2021 3 z 5

Hedvábná stezka Hedvábná stezka Colin Falconer (p)

Příběh mě vtáhl od začátku do děje. Je to cesta templářského rytíře a fanatického dominikánského mnicha středověkou Palestinou. Román plný dobrodružství, ale i lásky a historických faktů.

14.08.2021 5 z 5