Aribana komentáře u knih
Tak teď bych už dokonale dokázala popsat pokládku železničních kolejí.
Vražda Karla Vinše, který byl zároveň kontrarozvědkou by se vešla na tři stránky. Kdo a proč ho zavraždil bylo na posledních dvou stránkách. Jinak ničím tato detektivka nevynikla.
Autorčina první kniha Musela jsem zavřít, se mi líbila více.
V knize byly pasáže, které zaujaly, ale i ty, při kterých jsem se nudila. Autorka umí barvitě popisovat děj.
Krátký příběh ledního medvídka s bohatými a hezkými ilustracemi. Mě se moc líbila i jako dospělé ženě a ráda ji přečtu vnoučkovi…
Protože jsem knihu nečetla jako dítě, tak jsem si jí přečetla teď. Je hezky napsaná ke své době a já myslím, že i zajímavá pro určenou generaci.
Drtivá fakta z koncentráků
Prostě šetrně podané erotické sadomaso. Mě se líbily všechny díly
Určitě se v reálném životě něco takového děje, nicméně to byl zajímavý námět
Poslouchala jsem ji jako audioknihu a pak viděla film. Možná se na mě bude leckdo zlobit, ale znám spoustu jiných knih, které mě oslovily daleko víc.
Zajímavá kniha, zaujala, stejně jako předchozí dva díly "Cizinka" a "Vážka v jantaru". Jsem ráda za každou knihu, která nespadá do tak silného detektivního žánru. Jen to množství chyb a překlepů...to snad ani neprošlo pod okem editora.
Čtu a v podstatě ani nevnímám, o čem ta kniha je. Děj mě moc nezaujal a vlastně přemýšlím, jak to vlastně je. Tahle kniha v mé knihovně nezůstane.
Uff, ufff, nezbývá, než jen souhlasit s předchozími komentáři. Místy se mi nedařilo se ani soustředit. Dost nezáživné a nudné
Zdlouhavé, nutila jsem se do čtení. Snad jen ten konec už byl lepší…
Pořád jsem hledala povídku, kterou bych vypíchla na čtenářském posezení. Budu muset vybrat jen opravdu namátkou. Za mě trochu zklamání z této knihy. Autor má lepší kousky
Velmi krásná kniha, která se mi hodně líbila už jako dítěti. Dnes jsem jí přečetla svému vnoučkovi a jemu se moc líbila. Knížku na každé straně doprovází hezké ilustrace a krátké vyprávění. Jsou zde 3 příběhy, první z nich se jmenuje Jak sluníčko vrátilo štěňátku vodu, druhý příběh Jak štěňátko dostalo chuť na med a třetí příběh Jak štěňátko chtělo malé pejsky. Určitě si zaslouží to nejlepší hodnocení.
Tak jako první mě zaráží zde titulní strana knihy. Napsat slovo “zkázy se “s na začátku mi přijde dost absurdní.
Při čtení knihy se mi odvíjel před očima film, který jsem viděla před několika lety. Některé scény jsou jen těžko uvěřitelné a proveditelné a tak si prostě jen musíte říct: no jo, Indy
První příběh “Kamarádi je o malém chlapci Honzíkovi, který jde poprvé do školy. Tam se seznámí s hochem Františkem a vzájemně si rozumí. Při návštěvě Františka u Honzíka lezou kluci na hrušeň a František spadne a vymkne si kotník. Pomocník u jeho rodičů mu nohu napraví. Příběh se odehrává v okolí Staňkova a Horšovského Týna a je psán s příznakem daného nářečí.
“Jezule je druhý příběh ze Štědrého dne, kdy se u hospody u Šolarů zastavil koník s povozem, bez kočího. Na něm ležela žena v mrákotách s miminkem. Oba je vzali dovnitř a opatrovali, až je dostali z nejhoršího. Její muž a zároveň otec dítěte byl kramářem, který je hledal. Při cestě omdlel únavou a spadl do sněhu a koník jel dál. Vše dobře končí a paní Šolarová jim pak na cestu dala ještě bohatou výslužku.
Povídka “Na památku z vojny je o odvodech rekrutů, o dárku přineseném Václavem Krutinou z Itálie.
“O lakomém perníkaři, o staré kobyle a o devíti ratolestech kmene jednoho, je hezký příběh. Perníkář se nechová hezky nejenom ke své kobylce a k zákazníkům, ale i k sousedům, kde je hodně dětí. Je lakomý a nerad rozdává. Při cestě z trhu domů, za velkých mrazů, jej přepadne lupič a pražští ho do hlavy. Zachrání ho právě jeho sousedé a dopraví ho bezpečně domů.
Povídka “Klíč je povídka o holčičce Karličce, která vezme tajně klíč od zahrady v parku ven svému otci. Za zdmi se potkává s člověkem, který pro ně loví raky. Poznává, že žije s matkou ve velmi chudých podmínkách. Pak klíč ztratí a ze zámeckého parku se ztratí fůra dřeva, které někdo ukradne. Podezření padá na rakaře, který klíč našel a vrátil Karličce. Vše se nakonec vysvětlí, dřevo ukradl jiný člověk a Karlička se tatínkovi přizná.
Ach jo, už dlouho jsem nečetla detektivku která by mě úplně pohltila do svého děje. Musela jsem se vracet a určité pasáže si číst znovu