Arlienen komentáře u knih
Knihu jsem přečetla super rychle, až jsem z toho měla mžitky před očima. Vůbec jsem neměla tušení v jaké bryndě se Ethan ocitl. Říkala jsem si, jak je možné, že ho pořád bolí hlava a proč mu v nemocnici nepomůžou. Upřímně, mi bylo Ethana líto a měla jsem z toho husí kůži. Rozhodně bych nechtěla zažít, to co on.
Toto je moje první kniha od autora a už teď vím, že je to vážně návyková četba. Knihu jsem měla přečtenou za necelý den. Nutilo mě to číst dál, jak to bylo napínavé.
David se mi jako postava líbil. Upřímně, jsem čekala, že se nedožije konce, protože si prošel dost ošklivými situacemi.....
Kurátora jsem náramně užívala. Poe a Tilly jsou naprosto úžasní spolu a jejich vztah mě baví :-D
Už abych měla další knihu a mohla zas chvíli žít ve světě Tilly a Washingtona.
Bylo to temnější než předchozí díl, protože se v hlavní roli objevil sám Hirtmann. Kolem něj se točí celá kniha. Zdá se, že se kolem jeho krku pomalu, ale jistě utahuje smyčka. Servaz se mi nezdál být úplně ve formě.
Děj byl propletený různými kombinacemi a občas jsem z nich měla slušně zamotanou hlavu.
Zjistila jsem, že mě Kim začíná bavit čím dál víc. Je občas hodně otravná a člověk by s ní běžné raději nepřišel do styku, ale jedno se jí musí nechat - je zatraceně dobrá ve své práci!
Líbí se mi knihy, kdy jsou dva úhly pohledu (pachatel vs. detektiv ) ve stejném případě. Je to o to napínavější!
Kniha byla napínavá a nutilo mě to číst dál. Líbilo se mi, že tam byl pohled z různých rodin a to jak to u nich probíhalo.
Číst druhý díl bylo jako vrátit se domů, kde všechno znám a mám to tam ráda. I když tento domov je trochu temnější a plný tajemství, jež skrývá věta ,, Jeho jméno vládne ".
Jsem z pokračování Naslouchače vážně nadšená a to se mi už velmi dlouho nestalo. Teď řeším problém, kde seženu třetí díl?!
Nemyslela jsem si, že "pravá láska" dokáže být takhle smrtící. Byl to originální nápad. Celkově byla kniha plná napětí a překvapení, ale co jiného bych mohla od Cartera čekat.
Na Jo Nesba se vyplatí čekat, než vydá svou knihu. Jeho knihy jsou mistrovská díla. Zase mě dostal. Nemůžu se dočkat, jakým směrem se bude odvíjet Harryho osud.
Jo Nesbo je pro mě zárukou kvality. Proto když vychází nová kniha s Harrym, musím si ji rychle přečíst. Líbí se mi, že Harry je vlastně pořád stejný. Stejný charakter,který není neomylný a dělá chyby. Já jsem si myslela, že vím, kdo je vrah a stejně tak Harry, bohužel ani jeden z nás neměl pravdu. Nesbo je v tomhle ohledu unikátní. Umí si krásně hrát s naší pozorností a předhazuje nám od začátku drobečky s nápovědou, o co v knize jde a nepřímo nás navádí na vraha.
Pro mě to bylo úžasné shledání po delší době s Harrym a těším se na to další.
Na knihu Nikdykde jsem měla políčeno několik let, ale stejně jsem po ní nikdy nesáhla, abych si ji vážně přečetla. Od Gaimana jsem přečetla Koralínu a ta se mi velmi líbila, ale teprve Nikdykde způsobilo, že jsem si Gaimenův styl psaní a jeho příběhy vážně zamilovala! Kniha je psaná čtivě a čtenář je hned od začátku vtažen do děje a hltá každé autorovo slovo. Líbí se mi, že Richard, i když je hlavní postava, je vlastně normální kluk, který není ničím zvláštní a speciální, proto jsem se do něj dokázala vžít a chápat i jeho chování.
Nejvíce mne zaujal pan Croup a pan Vandemar. Kapitoly s nimi neměly abolutně žádnou chybu a je mi skoro až líto, že nemám v ruce knihu pouze o nich dvou.
Kniha se mi četla skvěle. Byla napínavá a pořád se něco dělo. Byla jsem v šoku, když jsem zjistila, kdo je vrah. Vůbec jsem to nečekala. Líbí se mi, že v knize není přehnaná brutalita a další nechutnosti. Prostředí FBI bylo zajímavé. Já osobně moc knih s touhle tématikou přečtených nemám, takže to pro mě bylo poučné a vážně mě to nadchlo.
(SPOILER) Kniha byla super čtivá a stránky mi mizely pod rukama. Děj byl děsivý, až mi běhal mráz po zádech.
Jurek se objevil na scéně a byl to ohromný šok, protože jsem si myslela, že je mrtvý. Ono ehjle, tenhle padouch má pěkně tuhý kořínek! Je zajímavé, jak se dostane každému do hlavy a jak s ostatními manipuluje. Ještě že proti němu stál Joona.
Dle mého názoru knihu nejlépe vystihuje tento úryvek z knihy.
,,Ty a já, Royi, máme jenom jeden druhého." To říkával Carl často. ,,Všichni ostatní, o kterých si myslíme, že je milujeme nebo že oni milujou nás, jsou jenom fata morgána. Zatímco ty a já jsme jedno. Jsme bratři. Dva bratři v pustině. Zemře-li jeden, zemře druhý."
Jo, a ani smrt nás nerozdělí. Sjednotí nás
Knihu Andělé smrti jsem měla přečtenou během jednoho dne. Nemohla jsem se odtrhnout, jak jsem byla napnutá, jak kšandy. Kniha se mi moc líbila. Druhý díl Ukradené životy se mi líbily o malinko víc. Lottie se vůbec nezměnila a je pořád stejně nesympatická jako v prvním díle.
Nelíbí se mi to zapojení členů rodiny Lottie do případů. Autorka si na tom očividně zakládá a je to součástí jejího plánu ohledně budoucích knih.
Kniha obsahuje dvě vyšetřování. David se snaží najít Sama Wrena, který nastoupil do metra a už se neobjevil. Policisté společně s Healym se snaží najít Uchvatilete, který unáší své oběti ze svých domovů a na polštáři po nich zůstanou pouze vlasy.
David je naprosto skvělý detektiv a je zapálený do svých případů, proto se stává, že objasní případy dříve než samotní policisté.
Healy se snaží opět nasednout do sedla a být policistou, jakým býval před zmizením své dcery.
Jsem ráda, že autor začlenil Healyho do svých knih a spojil ho s Davidem, protože ti dva k sobě skvěle pasují a navzájem se dopňují.
Nebudu psát, jak moc se mi kniha líbila a jak je skvělá, protože spoustu čtenářů přede mnou to napsalo dávno do svých komentářů.
(SPOILER) Pokračování s Poem a Tilly je naprostá pecka! Nemohla jsem knihu vůbec odložit! V knize se řeší vražda dcery šéfkuchaře Jareda Keatona, který za ní sedí ve vězení. Poe je obviněn z toho, že byl vůči Keatonovi zaujatý, a proto podělal případ. Upřímně, jsem tomu nevěřila, že by Poe udělal takovou chybu a nevinný člověk by šel kvůli němu do vězení...... Bylo to vážně napínavé čtení a chudákovi Poeovi se utahovala smyčka kolem jeho krku.
Nejvíce jsem se nasmála, když Poe s Tilly jedli degustační menu a Poe jedl ty varlata :-D
Bylo to geniální čtení, které jsem si maximálně užila. Příběh byl originální a vraha jsem odhalila, až s Kim na konci. :-D
Kniha byla čtivá a měla spád. Přesto mi v ní něco scházelo. Naopak bych se obešla bez Alex.
Knihu vystihují tyto slova naprosto do písmene - manipulace, muka, teror, psycho a násilí. Všechny tyto pojmy byly vyhroceny do nejvyšších otáček. Úplně se mi z toho emocionálního tornáda motala hlava.
Ten, kdo ta muka Christine působil, jsem zjistila až na konci. Minier je v tomto oboru Mistr. Čtenář zjistí, kdo je ten padouch, až v té chvíli, kdy si to Minier přeje.
Servaz byl podle mého názoru upozaděn, neměl tolik prostoru, kolik bych si představovala. I tak ukázal, že ještě nevyšel z formy a je pořád stejně geniální.
Nejvíce jsem se byla zvědavá na tu část, kdy se protne linka mezi Servazem a Christine. Trvalo to hodně dlouho, než k tomu došlo, ale rozhodně jsem nebyla zklamaná. Pak teprve začaly věci gradovat!