Arlienen Arlienen komentáře u knih

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

(SPOILER) Čtu právě teď Metro 2033 od D. Glukhovského. Jedna věta z této knihy mne zaujala. ,, Člověk byl odjakživa vynalézavější vrah než jakákoli jiná bytost. "
Tato věta docela vystihuje tuto knihu od Chrise Cartera, která byla stejně skvělá, jako předchozí díly. Jen ten konec mi přišel těžko uvěřitelný..... Robert je borec, to všichni víme, ale i on má své limity. Upřímně, víc jsem věřila tomu padouchovi.

20.01.2022 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Druhé setkání s Martinem se mi líbilo rozhodně více, než to první. Knihu dokážu popsat pouze jedním slovem - PECKA!
Víc originální komentář ke knize ze sebe nedostanu, protože tady už bylo všechno řečeno.

10.11.2021 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Kniha se mi velice líbila. Lituju, že se mi dostala pod ruku dříve než první díl. Takhle pro mne nebude první díl takové překvapení. Ale rozhodně si ji přečtu!

07.08.2021 4 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Kniha byla dech beroucí. Děsila jsem se toho, co Hanna vymyslí na svou maminku. Chtělo by to druhý díl!

27.07.2021 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Moje první kniha od autorky, moje první setkání s Kim. Musím říct, že mě kniha navnadila na další díl. Doufám, že další díl bude stejně tak dobrý jako tento.

15.04.2021 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Po dlouhé době jsem se vrátila k Erice a jejímu týmu. Opět to byla parádní jízda, která mi stála za to přečtení!

10.12.2020 4 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Musím říct, že to byl opět masakr. Tentokrát jsem měla podezření na pachatele a překvapivě jsem měla pro jednou štěstí.

03.08.2020 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Carter mi opět naservíroval vážně originální až zneklidňující způsoby zabití. Můj žaludek měl co dělat, aby tu brutalitu ustál. Co mě na knize nejvíce zasáhlo, byl ten až tragický Červův život. Jeho mi bylo vážně líto.

21.07.2020 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Tato kniha mě držela v napětí od začátku až do konce, proto dávám 5 ⭐

18.05.2020 5 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Kniha byla velice zamotaná, ale to se mi na ni líbilo. Nutilo mě to číst dál, abych zjistila, jak to vlastně bylo.

25.03.2020 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Moje první kniha, která mi přišla pod roku od Jefferyho Deavera. Na začátku jsem byla skeptická ohledně bývalého kriminalistu na vozíčku. Upřímně? Knihu jsem přečetla jedním dechem a čas plynul vesele dál. Od tohoto dílu se Deaver řadí mezi mé oblíbené autory. Takové nadšení z knihy, jsem zažila naposledy u knih od Jo Nesba.

06.03.2020 5 z 5

Outsider Outsider Stephen King

King je pro mě geniální spisovatel. Pro mě budou jeho knihy vždy taková třešínka na dortu, po které vždy sáhnu.

06.03.2020 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Ještě jsem nezažila, aby se mi u knihy líbila skoro každá stránka. Tohle je pro mě Masterpiece pana Zusaka.

24.08.2016 5 z 5

Mizera Mizera L. J. Shen

(SPOILER) Ach jo, tak je to oficiální. Jsem fanouškem knih od J. L. Shen. Mám přečtené Zlomenou princeznu a Sparrow. Myslela jsem si, že tyto dvě knihy nic nepřekoná, ale ukázalo se, že se přece jen najde kniha, která je o něco lepší. Mizera je pro mě teď TOP!
Kniha se mi líbila hned od prvních stránek. Umírala jsem smíchy a trochu lítostí při scéně před svatbou, kdy Kill zachraňoval Persy. Líbila se mi jejich chemie. Kill byl fakt pěkný zmetek, ale na konci mi pro něj krvácelo moje romantické srdíčko. Byla jsem ráda, že se dočkal svého šťastného konce, protože on si to zasloužil!

28.10.2024 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

(SPOILER) Knihu jsem měla na svém seznamu ,,Chystám se číst " už několik měsíců. Nepřečetla jsem si anotaci a rovnou jsem se vrhla na čtení. Byla jsem docela překvapená, co že to čtu. Z knihy jsem byla lehce rozpačitá. Celou dobu jsem si říkala, proč něco takového čtu. Taky mi úplně nesedl styl psaní. Musela jsem si větu občas přečíst i dvakrát, abych pochopila, co bylo vlastně řečeno nebo kdo to řekl.
Kniha mě seznámila s celým procesem, než se maso dostane na pult do řeznictví. To bylo samo o sobě hodně náročné. Ještě ta představa, že ty samice a samci jsou vlastně lidé.... Opravdu to byla síla. Nejhorší byla scéna s gravidní samicí, která neměla ruce ani nohy, aby neublížila svému potomku. Něco takového se čte těžko.
Hodně mě překvapil konec, protože jsem si celou dobu myslela, že znám hlavního hrdinu. Myslela jsem si, že v něm ještě nějaká lidskost zbyla. Bohužel konec prokázal opak.
Co můžu říct víc ke knize? Jednou mi to bohatě stačilo. :-D

12.09.2024 2 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Jo Nesbo patří mezi mé oblíbené autory a jeho série s Harrym Holem patří mezi mé oblíbené. Řekla jsem si, že musím přečíst i jiné knihy z pera pana Nesba, tak proč ne knihu povídek?
Nesbo píše čtivě a děj rychle odsejpá. Nejvíce se mi líbily povídky Londýn, Odpad a Případ.

08.01.2024 4 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

(SPOILER) Už je zvykem, že knihy z pera paní Marsonsové jsou pro mě známkou kvality. Pokaždé se těším na novou knihu s Kim a jejím týmem.
Líbí se mi vztah Kim s Bryantem. Kim potřebuje někoho, kdo má koule na to, aby jí řekl, že to už vážně přehnala a chovala se jako chladná m*cha. Vážně k takové situaci došlo a Kim všem (za trest) upekla sušenky. :-D
--------------------
Kniha je čtivá a děj odsejpá. Čtenář se ani na chvíli nenudí. Dávka napětí se průběžně zvyšuje.
--------------------
Byla jsem překvapená motivem vražd. Nikdy by mě nenapadlo, že se dá soutěžit v brutálnosti a surovosti. Pachatele jsem neuhádla, proto jsem byla docela překvapená.
--------------------
Další díl s Kim výjde až v srpnu a já se ho nemůžu dočkat!

07.06.2023 4 z 5

Zloděj osudů Zloděj osudů Jan Urban

Letos jsem si dala takovou vlastní výzvu, že bych měla číst více knih od českých autorů. Kniha Zloděj osudů mě zaujala svým krásným obalem, proto jsem si ji půjčila v knihovně, jenže se mi jen válela na poličce a prášilo se na ni. Když se mi poté dostala do rukou, litovala jsem, že jsem knihu nezačala číst hned po jejím půjčení. Líbí se mi, když je kniha psaná z více úhlů pohledů. Autor má vyloženě krásnou češtinu a mé srdce se tetelilo blahem.

05.05.2023 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Zamilovala jsem se do světa, který autorka vytvořila. Ketterdam se stal mým domovem na pár dní a já bych v něm žila klidně i měsíce. Je mi líto, že autorka napsala pouze dvě knihy, protože vytvořila něco jedinečného a naprosto úžasného.

Kaz a jeho parta stojí proti celému Ketterdamu. Jenže nejsou to oni, kdo by se měl bát. Jsou to právě obyvatelé Ketterdamu a hlavně Kazovi nepřátelé....

08.12.2022 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Kniha se mi líbila. Líbilo se mi, že autorka propojila předchozí případy a čtenář si na ně mohl zavzpomínat. Kimina minulost je hodně smutná a vážně brutálně krutá. Tato kniha je další ukázkou toho, čeho si Kim musela jako dítě vytrpět.
Kniha se mi četla dobře, ale nebyl to ten nejlepší díl ze série.

20.04.2022 4 z 5