Artemis886
![Ocelové město Ocelové město](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44630/ocelove-mesto.jpg?v=1731775925)
(SPOILER) Tak tohle bylo něco, skvělý příběh se skvělým koncem. hned jsem si oblíbila Marcela, odvážného, laskavého a inteligentního člověka. Byl to opravdu zážitek sledovat jeho příběh a stejně tak příběh ocelového města které bylo velkolepé. Jsem strašně moc ráda že jsem si to mohla přečíst a určitě si to přečtu znova.....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zloděj blesku Zloděj blesku](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24145/zlodej-blesku-m7v-24145.jpg?v=1664204981)
Konečně jsem se po dlouhé době dostala ke knize. Viděla už jsem film, a tak jsem něco očekávala ale jak už všichni víte, tak tohle byla jízda jiného měřítka :D. Je to sice určené pro děti ale ani to mi nezabránilo si to užít. Percy, Anabeth, Grover a spousta dalších postav jsou úžasní a hned jsem si je oblíbila. No a nakonec ten plottwist (sice očekávaný kvůli filmu ale i tak) byl úplně skvělý.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ledová země Ledová země](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12951/ledova-zeme-5XU-12951.jpg?v=1449780698)
Emocionální jízda jako vždy, kterou si užívám jak nejvíc umím. Těším se na vývoj děje a osudy postav.
P.S.: Doufám, že se zde ještě objeví Erak, nějak mi přirostl k srdci.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kirké Kirké](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406965/kirke-gK9-406965.jpg?v=1553984907)
(SPOILER) Když jsem knihu začala číst, myslela jsem si, že to bude příběh se zápletkou někde na konci knihy a potom bitvou na závěr, prostě takové normální ya. Jsem tak ráda, že to tak nebylo, protože styl vyprávění byl neskutečný, tak poetický a plynulý, že by člověk uvěřil, že je to životopis.
Kirke mi rychle přirostla k srdci a stala se z ní moje oblíbená postava, stejně tak i Daidalos a Odysseus. Vlastně u Odyssea se mi líbilo ta změna osobnosti, o které jsem se dověděla až po příjezdu jeho manželky a syna.
No a konečně ten konec?
Dlouho jsem uvažovala jak by tenhle epos mohl skončit a docházela jsem jen ke špatným závěrům. Ale pravý konec byl procítěný a tak lidský až mi ukápla slza.
Velmi knihu doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město z popela Město z popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167986/mesto-z-popela-Dkg-167986.jpg?v=1449698515)
Tahle kniha mě fakt pohltila, měla jsem problém ji vůbec přestat číst. Od začátku přebrala tempo prvního dílu, tak jakoby jste se dívali na seriál. Líbí se mi celý ten svět, jak nám autorka postupně odhaluje všechny tajemství a zákoutí. Jsem opravdu zvědavá jak se bude děj vyvíjet dále.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117797/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-117797.jpg?v=1333565827)
(SPOILER) Neumím pochopit proč má kniha tak malé hodnocení, byla naprosto skvělá. Zápletka, děj, postavy, netvoři, ostrov a smyčka vytvářeli dojem kdy jsem si nebyla jistá co se bude dít dál. Na první pohled to vypadá jako psychologický román o chlapci s problémem, ale opak je pravdou. Navíc ty fotky, dokonale se k příběhu hodí a ještě o to víc když jsou skutečné....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tance nág Tance nág](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136512/rafaelova-skola-tance-nag-136512.jpg?v=1349110152)
Musím říct že pokračování bylo o trochu lepší než první díl a to už je co říct ,protože se mi první díl líbil opravdu hodně. Pro mě je velmi zajímavé jak je autorka schopná dát dohromady mytologii, esoteriku a celý ten svět. Nádherná knížka, těším se na Rohy faunů.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![A na nebi čekají hvězdy A na nebi čekají hvězdy](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407032/a-na-nebi-cekaji-hvezdy-Gn6-407032.jpg?v=1554060870)
Myslím že autorce se tahle kniha opravdu povedla, rozvinout celý problém o ztrátě a vyrovnávání se s ní chce pořádnou odvahu. Velice tomu prospělo i to že zde byli dva pohledy na věc, Eričin a Anniin. Až do úplného konce jsem si nebyla jistá jak to skončí, ale nebyla jsem zklamaná....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město z kostí Město z kostí](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167983/nastroje-smrti-mesto-z-kosti-xLD-167983.jpg?v=1421333365)
O knize jsem slyšela už mnohé a tak když jsem se k ní dostala byla jsem vcelku napjatá co se z toho vyklube. A výsledek?......Už opravdu chápu proč je tahle autorka tak oblíbená a stejně tak tahle série, četla jsem to jedním dechem od začátku do konce a četla bych i dál kdyby to neskončilo. Hlavní postava byla unikátní stejně jako zápletka, která nabírala na důmyslnosti a myslím že ještě nabírat bude. Doufám že ostatní díly budou stejně tak dobré, ne-li lepší.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Město ze skla Město ze skla](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167988/nastroje-smrti-mesto-ze-skla-So4-167988.jpg?v=1421594974)
(SPOILER) To byla paráda, tolik děje a napětí knize opravdu svědčilo. Uběhlo to celé nějak moc rychle, ani jsem se nenadála a už slavili po bitvě. Podle mě to byl jeden z nejlepších dílů (zatím).
--- spoiler---
Ani neumím říct jak jsem ráda, že Jace a Clary nejsou sourozenci. Avšak ti mrtví?! To bylo hodně na nervy. Taky je mi líto že Max nedostal více prostoru, protože to byla pro mě jedna z nejlepších postav.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29484/lev-carodejnice-a-skrin-OvQ-29484.jpg?v=1478988245)
Narnie bude vždycky mít v mém srdci speciální místo, proto mi trochu vadilo jak je děj rychlý. Chtěla jsem, aby měla kniha mnohem více stran a abych se tak rychle nepročetla nakonec.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
And in that moment, I swear we were infinite...
Impozantní kniha.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kulička Kulička](https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76101/kulicka-TcE-76101.jpg?v=1615495518)
Byl to jeden z nejsilnějších příběhu jaké jsem si kdy přečetla. Skládám velkou poklonu spisovateli, protože napsat tak zajímavý příběh na tak málo stránek je umění.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475055/po-stopach-jacka-rozparovace-Qxg-475055.jpg?v=1623791287)
(SPOILER) Na téhle knize se mi líbilo, že autorka si na nic nehrála a popsala všechno tak jako bych to viděla na živo. Hlavní hrdinka je velmi sympatická a rychle jsem si jí oblíbila, ale přece jenom jsem ještě víc měla ráda Thomase.
Celkově obdivuji jak si autorka vyhrála s příběhem a ani neuškodila konci, ale nechala to celkem historicky, což je plus. Těším se na další díly.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Renegáti Renegáti](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371627/renegati-w0R-371627.jpg?v=1519028281)
(SPOILER) To byla paráda.
Sledovat příběh očima padoucha a hrdiny současně je skvělý zážitek. Celou dobu jsem nevěděla jestli si vybere být hodná, či ne a nakonec budu muset počkat do dalších dílů aby se to dozvěděla. Každopádně ten konec byl opravdu nečekaný.....
Ani teď, když jsem si to nechala projít hlavou neumím přesně říct koho mám raději, jestli renegáty nebo anarchisty. Oba pohledy je vykreslují jinak a to je podle mě to největší plus, vidět zlo i dobro oběma pohledy.....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lískový les Lískový les](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380314/liskovy-les-rWx-380314.jpg?v=1536583388)
Lískový les byla úžasná polotemná kniha. Děj byl napjatý po celou dobu příběhu a ani na chvíli nenudil, avšak když se děj odehrával v lese byl trochu víc fantasy a zmatený ale to vůbec nevadilo protože tohle na té knize dodávalo to pravé "tajemno". Už se neumím dočkat až se přeloží ,,Příběhy z dalekého vnitrozemí"...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348885/divka-z-inkoustu-a-hvezd-oKl-348885.jpg?v=1502690045)
Tuhle knihu jsem četla podruhé a jen jsem se ujistila že je nádherná. Celý příběh, postavy, prostředí a celá Joya byli úžasní tehdy když mi bylo 12 a i teď. Kniha své kouzlo neztrácí a tahle to jen potvrzuje. Můžu jen doporučit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vílí křídla Vílí křídla](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87973/rafaelova-skola-rafaelova-skola-vil-87973.jpg?v=1389195675)
Tenhle příběh mě fascinoval od začátku svým příběhem, světem, postavami a hlavně hlavní hrdinkou Marinou, oblíbila jsem si ji hned, kvůli její odvážnosti a charakteru.
Svět který tady autorka popisuje je tak nádherný, že kdyby byla možnost se tam podívat okamžitě bych šla. Elementární bytosti, příroda a samotná Gaia zde dělají nádherný zážitek ze čtení. Neumím se dočkat až si přečtu další díly
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kniha o životě a smrti Kniha o životě a smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33918/kniha-o-zivote-a-smrti-33918.jpg?v=1271527975)
Je zajímavé jak všichni lidé, kteří tuhle knihu četli k ní přišli....úplnou náhodou, tak samo i já. A tak samo i já jsem si ji zamilovala. Číst jí bylo podivně uklidňující a vzrušující zároveň, byla opravdu zajímavá. Velmi doporučuju pro podivné večery, či životní momenty.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bez srdce Bez srdce](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336003/bez-srdce-FPp-336003.jpg?v=1488556672)
(SPOILER) No.... CO TO BYLO?!
Jakože páni, Meyerové se tohle vážně povedlo. Příběh byl krásný a postavy skvělé (hlavně tedy Šprým a Klouboučník). A ten konec... ach kéž by nebyli špatné konce tak dobré na čtení.
A co vše by se usnadnilo, kdyby se její rodiče zeptali na tu otázku už dříve...