ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Člověče, nemrač se! Člověče, nemrač se! Jiří Havel

Moc hezká knížka. Maminka mi ji koupila za to, že jsem si šla nechat jako dítě vytrhnout stoličku. Hezké básničky, obrázky a slovní hříčky. Jenže už ji nemám, při stěhování nějak zmizela...

20.06.2019 5 z 5

Ostrov Ostrov Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Postapokalyptický román vypráví o Islandu, který se z hodiny na hodinu stává odtržený od okolního světa a není možné s ním navázat žádným způsobem spojení. Postupně dochází potraviny z dovozu a ostatní importní zboží (já už bych se hroutila, kdybych neměla kávu), padá hospodářství, vyhrocuje se politická situace, množí se nepokoje, demonstrace, rasové a jiné útoky, zavírají se obchody, vzrůstá nezaměstnanost a to je jen počátek celé krize. Nakonec dochází k jakémusi konečnému řešení....
Líbilo se mi, že vyhrocená situace je sledována hl. čtyřmi zcela rozdílnými lidmi-Hjaltim, Maríou, Leifem a Margrét.Tím se pro mě stala kniha čtivější a emotivnější a tím se také hodně liší od Blackoutu Marca Elsberga.
Velmi znepokojivé, děsivé a mrazivé čtení. Jenom nevím, jak hodnotit závěr- dopadlo to dobře nebo špatně? Úsudek si udělá každý čtenář sám.
Za nevyřešený konec ubírám jednu hvězdičku, ale pořád je to spíš 4 a půl*.

19.06.2019 4 z 5

Ferdův slabikář Ferdův slabikář Ondřej Sekora

Tuhle knížku jsem doma neměla a vždycky jsem si ji prohlížela u kamarádky, takže se mi vyobrazení mnoha písmenek ještě dnes vybaví.

17.06.2019 4 z 5

Čmelák Aninka Čmelák Aninka Ondřej Sekora

U této knížky uberu jednu hvězdičku, ale jen proto, že jsem u ní vždycky brečela.

17.06.2019 4 z 5

Kronika města Kocourkova Kronika města Kocourkova Ondřej Sekora

Další skvělá knížka od Ondřeje Sekory, která doprovázela moje dětství. Na Ferdu mravence a Brouka Pytlíka ale nemá.

17.06.2019 5 z 5

Malované počasí Malované počasí Ondřej Sekora

Moc pěknou populární formou vysvětleny dětem přírodní záležitosti, které je doprovází každý den.

17.06.2019

Brouk Pytlík Brouk Pytlík Ondřej Sekora

No jo, můj milovaný přítel. Všechnovímvšechnoznám. Ovšem na chatě máme pár takových Brouků Pytlíků a tady je nemilosrdně hubíme, knížka-neknížka.

17.06.2019 5 z 5

Ferda Mravenec Ferda Mravenec Ondřej Sekora

Musím napsat hodnocení knížky, která doprovázela mé dětství! Další skvělá knížka a další skvělý autor. Ferdovi jsem fandila, ale ještě raději jsem asi měla Brouka Pytlíka. Ferda byl takový Mirek Dušín. Nafrněná Beruška mě štvala.

17.06.2019

Potemnělý ráj Potemnělý ráj Markéta Harasimová

Je to opravdu román pro ženy,ve kterém mimo jiné dojde k vyšetřování vraždy. Kniha mě moc nebrala (problémy Laury s restaurací, nekalý konkurenční boj majitele blízké hospody, nepříjemný uznávaný food kritik a erotické scénky, které zrovna nemusím), posledních asi 100 stran bylo napínavějších. Původně bych dala i tři *, ale když si vzpomenu na některé trapné dialogy, jednu uberu.

16.06.2019 2 z 5

Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Nádherná kniha, dokonale popsané přátelství a vztahy generace Američanů, která dospěla tak akorát v době začátku druhé světové války, postavy jsou výjimečně zdařile vykresleny. Romantické, dojemné, plné ideálů a po nich i zklamání.
Četla jsem mnohokrát a stále se k ní vracím, pamatuji si, kdy přijde jaká scéna a s chutí čtu znovu. Patří k nejlepším knížkám, které jsem kdy četla. Opravdu velmi silný příběh. Přečtěte si ho i vy!

16.06.2019 5 z 5

Syn celerového krále Syn celerového krále Ota Pavel

Nádherné lidské příběhy ze sportovního prostředí.

Jak jsem potkal ryby Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Podepsala bych se pod komentář Maevie.

Dukla mezi mrakodrapy Dukla mezi mrakodrapy Ota Pavel

Kdyby to nepsal Ota Pavel, po knize bych nesáhla. Normálně by mě nezajímal příběh fotbalového klubu.

15.06.2019 4 z 5

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Krásné a dojemné autobiografické příběhy Otova tatínka v nelehké době.

15.06.2019 5 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Mark Twain (p)

Miluji Toma Sawyera a Hucka Finna, jako dítě jsem moc ráda prožívala s Tomem jeho příběhy, u kterých jsem se chvílemi smála a chvílemi bála.

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Musím přidat ještě komentář k této knize, která doprovázela moje mládí a přečtu si ji i v současné době. Od autora miluji všechny knihy. Tato, plná dobrodružství a nezapomenutelného popisu pocitů nádherného zvířete při sbližování s člověkem mě taky dostala.

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Krásná knížka. Moc se mi líbily příběhy z řecké mytologie a uvažuji, že si je znovu oživím.

15.06.2019

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Děj plyne pomalejším tempem, jak jsem u knih této autorky zvyklá. Opět se jedná o dysfunkční rodinné vztahy, na kterých autorka příběh staví. Dost mně unavovaly dlouhé dialogy, často o ničem. Závěr pro mě nebyl až tak překvapivý, ale připadal mi nějak nedotažený. Pro oblíbence Joy Fielding je to pořád dobrá četba.

Pozor SPOILER!

Některé věci mi vadily. Např. jsem nedokázala pochopit, jak si mohla Robin myslet, že by se starala o Cassidy, když sama měla psychické problémy. Nesedělo mi ani chování Cassidy, na svůj věk poněkud mimořádně vyzrálá ve slovech i činech. To, že jednala podle svých oblíbených hrdinů z filmů a seriálů mi nestačilo.

15.06.2019 4 z 5

Gulliverovy cesty (převyprávění) Gulliverovy cesty (převyprávění) Vratislav Šťovíček

Četla jsem už dávno, kniha se mi vůbec nelíbila a nemám důvod se k ní vracet. Navíc knihu doprovázely ilustrace, které mně vadily.

15.06.2019 1 z 5

Pád domu Usherů Pád domu Usherů Edgar Allan Poe

Ponurá, mrazivá a pochmurná atmosféra z knihy zrovna dýchá.

14.06.2019 4 z 5