ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Na začátku je zajímavý nález, který nutí zarputilou novinářku Noru rozmotávat kličky dávno zapomenutého příběhu dvou ztracených dívek z trajektu. Závěr pak už je docela nečekaný a správně napínavý.
Jak píše Šánka, na prvotinu hodně dobré.
Já jsem si knížku docela vychutnala a neváhám jí dát nejvyšší ocenění. Opět se setkávám s tím, že hodnocení v modrých číslech pro mě nemusí být rozhodující, i když (to zdůrazňuji) hodně dám na mé oblíbené uživatele.

07.10.2017 5 z 5

Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Po prvních padesáti stránkách jsem chtěla knížku odložit, ale to by byla chyba! Příběh mě pak chytl a už nepustil. Bylo to napínavé čtení,které dovede Eriku až k tajemství o své matce, po dlouhá léta pečlivě ukryté. Výborná kniha a mě mrzí, že všechny od autorky mám už přečteny.

03.08.2017 5 z 5

Žhavý hrob Žhavý hrob Yrsa Sigurðardóttir

Detektivka je napínavá až do konce, kde je vyřešeno všech pět vražd. Autorka se mně líbí čím dál tím víc.

30.04.2017 5 z 5

Kameník Kameník Camilla Läckberg

Tahle detektivka se mně líbila hodně. Přečetla jsem ji za necelé dva dny.

23.04.2017 5 z 5

Mefisto Mefisto Tess Gerritsen

Jane a Maura se v tomto díle setkávají poprvé s klubem Mefisto a s charismatickým Anthony Sansonem. Tentokrát proti nim snad nestojí člověk z masa a kostí, tak to aspoň popisují členové klubu, kterých ovšem začne vrahovou rukou postupně ubývat. A také Lili se snaží utéct před smrtí.

30.12.2016 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Další skvělá kniha Adlera-Olsena.

30.12.2016 5 z 5

Hrníčková kuchařka pro začátečníky Hrníčková kuchařka pro začátečníky Svatava Poncová

81%

Další z mých hrníčkových kuchařek. Výborné recepty. Doporučuji!

27.07.2024

Gelové svíčky Gelové svíčky Kaila Carolyn Westerman

V době, kdy jsem tyto svíčky vyráběla, mi kniha byla dobrým a vlastně nezbytným pomocníkem.

17.02.2021 5 z 5

Pohádky a povídky 2 Pohádky a povídky 2 Hans Christian Andersen

Stejné hodnocení jako u Pohádky a povídky 1.

28.08.2020 5 z 5

Parta od Mississippi Parta od Mississippi Davide Morosinotto

Dávám tak 3,5 *. Příjemná knížka, která mě na chvilku vrátila do dětství. Pobavila. Ale srovnání s Markem Twainem ignoruji , to bych musela hvězdičky ubrat. Ale grafické zpracování je skvělé.

26.12.2019 3 z 5

Schovka Schovka Jack Ketchum (p)

Knížka mi připadala jako román pro mládež ke konci s dobrodružným vyvrcholením, pro mě dost katastrofálním. Víc než 2 * dát nemůžu, a ty dávám hlavně proto, že začátek hry se mi líbil.

20.09.2019 2 z 5

Cikcak Cikcak Paul Andreota

Příjemná nedlouhá detektivka. Četla jsem už v 80. letech a teď jsem si ji přečetla znovu. Bavila.

31.08.2019

Vláčen, věšen a rozčtvrcen Vláčen, věšen a rozčtvrcen Jonathan J. Moore

Jen pro otrlé!
Tak já jsem si knihu půjčila v domnění, že se tam zase dozvím o životě a popravách známých osob, ale omyl, velký omyl! Nevím, jestli mohu knihu hodnotit, když jsem si přečetla jen prvních několik stránek- tedy rozsápání divou zvěří, utopení nebo zahrabání, stětí sekyrou a u ukřižování a narážení na kůly jsem to definitivně vzdala. Fakt hnus. Kniha si libuje v podrobnostech a detailech jednotlivých poprav a mučení. Zbytek jsem jen prolistovala-drcení, poprava mečem, uvaření zaživa, upálení zaživa, umění mučení,oběšení, stětí gilotinou, stažení z kůže, elektrické křeslo, plynová komora, smrtící injekce.
Pro čtenáře studující tyto záležitosti (to říkám bez ironie) a zajímající se o popravy a mučení napříč historií si kniha určitě své místo najde. Jsou tam také uvedena jména popravených, nejznámější popravy, fiaska při popravách, nejznámější kati atd. Pro mě ale tato kniha nebyla.

31.07.2019 1 z 5

Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Miroslav Skála

Četla jsem už před léty, půjčila mi ji kamarádka a moc se mi líbila.Vtipná, pohodová.

12.07.2019 5 z 5

Jak jsem potkal ryby Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Podepsala bych se pod komentář Maevie.

15.06.2019 5 z 5

Slavnosti sněženek Slavnosti sněženek Bohumil Hrabal

Nádherně popsané postavičky autorova Kerska.

Hostinec U kamenného stolu Hostinec U kamenného stolu Karel Poláček

Viděla jsem i filmové zpracování, tenkrát to bylo ve Filmech pro pamětníky. Tentokrát je tam kromě humoru i trošku smutku.

Smrt talentovaného ševce Smrt talentovaného ševce Václav Erben

Tentokrát už klasika s kapitánem Exnerem, čtivá a dostatečně napínavá.

Säffleská bestie Säffleská bestie Per Wahlöö

První od autorské dvojice a moje první setkání s Martinem Beckem, četla jsem ji v mládí a tehdy jsem ještě nebyla otrlou čtenářkou thrillerů, proto na mě některé scény působily hrůzostrašně.

13.06.2019 5 z 5

Mlha Mlha Stephen King

Asi nejlepší sbírka povídek od Kinga.

12.06.2019 5 z 5