ArwenAragorn komentáře u knih
Na začátku je zajímavý nález, který nutí zarputilou novinářku Noru rozmotávat kličky dávno zapomenutého příběhu dvou ztracených dívek z trajektu. Závěr pak už je docela nečekaný a správně napínavý.
Jak píše Šánka, na prvotinu hodně dobré.
Já jsem si knížku docela vychutnala a neváhám jí dát nejvyšší ocenění. Opět se setkávám s tím, že hodnocení v modrých číslech pro mě nemusí být rozhodující, i když (to zdůrazňuji) hodně dám na mé oblíbené uživatele.
Po prvních padesáti stránkách jsem chtěla knížku odložit, ale to by byla chyba! Příběh mě pak chytl a už nepustil. Bylo to napínavé čtení,které dovede Eriku až k tajemství o své matce, po dlouhá léta pečlivě ukryté. Výborná kniha a mě mrzí, že všechny od autorky mám už přečteny.
Detektivka je napínavá až do konce, kde je vyřešeno všech pět vražd. Autorka se mně líbí čím dál tím víc.
Tahle detektivka se mně líbila hodně. Přečetla jsem ji za necelé dva dny.
Jane a Maura se v tomto díle setkávají poprvé s klubem Mefisto a s charismatickým Anthony Sansonem. Tentokrát proti nim snad nestojí člověk z masa a kostí, tak to aspoň popisují členové klubu, kterých ovšem začne vrahovou rukou postupně ubývat. A také Lili se snaží utéct před smrtí.
81%
Další z mých hrníčkových kuchařek. Výborné recepty. Doporučuji!
V době, kdy jsem tyto svíčky vyráběla, mi kniha byla dobrým a vlastně nezbytným pomocníkem.
Stejné hodnocení jako u Pohádky a povídky 1.
Dávám tak 3,5 *. Příjemná knížka, která mě na chvilku vrátila do dětství. Pobavila. Ale srovnání s Markem Twainem ignoruji , to bych musela hvězdičky ubrat. Ale grafické zpracování je skvělé.
Knížka mi připadala jako román pro mládež ke konci s dobrodružným vyvrcholením, pro mě dost katastrofálním. Víc než 2 * dát nemůžu, a ty dávám hlavně proto, že začátek hry se mi líbil.
Příjemná nedlouhá detektivka. Četla jsem už v 80. letech a teď jsem si ji přečetla znovu. Bavila.
Jen pro otrlé!
Tak já jsem si knihu půjčila v domnění, že se tam zase dozvím o životě a popravách známých osob, ale omyl, velký omyl! Nevím, jestli mohu knihu hodnotit, když jsem si přečetla jen prvních několik stránek- tedy rozsápání divou zvěří, utopení nebo zahrabání, stětí sekyrou a u ukřižování a narážení na kůly jsem to definitivně vzdala. Fakt hnus. Kniha si libuje v podrobnostech a detailech jednotlivých poprav a mučení. Zbytek jsem jen prolistovala-drcení, poprava mečem, uvaření zaživa, upálení zaživa, umění mučení,oběšení, stětí gilotinou, stažení z kůže, elektrické křeslo, plynová komora, smrtící injekce.
Pro čtenáře studující tyto záležitosti (to říkám bez ironie) a zajímající se o popravy a mučení napříč historií si kniha určitě své místo najde. Jsou tam také uvedena jména popravených, nejznámější popravy, fiaska při popravách, nejznámější kati atd. Pro mě ale tato kniha nebyla.
Četla jsem už před léty, půjčila mi ji kamarádka a moc se mi líbila.Vtipná, pohodová.
Viděla jsem i filmové zpracování, tenkrát to bylo ve Filmech pro pamětníky. Tentokrát je tam kromě humoru i trošku smutku.
Tentokrát už klasika s kapitánem Exnerem, čtivá a dostatečně napínavá.
První od autorské dvojice a moje první setkání s Martinem Beckem, četla jsem ji v mládí a tehdy jsem ještě nebyla otrlou čtenářkou thrillerů, proto na mě některé scény působily hrůzostrašně.