astroweb astroweb komentáře u knih

Zločiny dvorního rady. II, Až přiletí kometa Zločiny dvorního rady. II, Až přiletí kometa Jaromír Jindra

Zajímavé čtení, více než kriminální případy se mi líbily historické vsuvky o událostech ze začátku 20. století .

17.03.2025 3.5 z 5

Podzimní vražda Podzimní vražda Frances Evesham

Velmi příjemné čtení, nic drastického, žádný super geniální mučící zloduch. Prostě, kromě detektivky, o lidech.

15.03.2025 4 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Poněkud náročnější na čtení detektivka, pro mě poněkud složité propletení postav.

13.03.2025 4 z 5

30. 7. 1419 - První pražská defenestrace: Krvavá neděle uprostřed léta 30. 7. 1419 - První pražská defenestrace: Krvavá neděle uprostřed léta Petr Čornej

Čtivé, názorně přehledné, prostě super.

10.03.2025 5 z 5

Smrt v modré Smrt v modré Susanne Goga

Druhá kniha od autorky, nebylo to opět špatné, zvláště mě bavily historické reálie z Německa po první světové válce. Příběh nebyl špatný, mohl být více napínavý, alespoň ve finále.

04.03.2025 3 z 5

Těžké časy v Harpers Těžké časy v Harpers Rosie Clarke

Opět skvělé čtení, už se těším, až vyjde poslední (?) díl.

27.02.2025 5 z 5

Vražda v kryptě Vražda v kryptě Irina Shapiro

Kniha se mi docela líbila, napínavý příběh moc nebyl, ale atmosféra Anglie 19. století byla příjemně přesvědčivá.

23.02.2025 4 z 5

Za války, 1919: Čas nových začátků Za války, 1919: Čas nových začátků Cynthia Harrod-Eagles

Tak jsem to konečně dočetl. Všech šest dílů a bylo to fakt paráda !

14.02.2025 5 z 5

Čas vraždy Čas vraždy Ian McFadyen

Ze začátku se mi detektivka líbila, ale pak přibývalo moc postav, moc podezřelých z více vražd, trochu jsem se ztrácel, až k nudě. Myslím, že příště si od autora odpustím další jeho dílo.

13.02.2025 2 z 5

Za války, 1918: Příslib naděje Za války, 1918: Příslib naděje Cynthia Harrod-Eagles

Opět všechny hvězdičky, protože je to náramné čtení, plné historických faktů předkládaných čtivě, osobní osudy postav někdy i k dojemné slzičce.

07.02.2025 5 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Jedním slovem - vynikající ! Čtení, které mě pochytilo od začátku až do konce, nemohl jsem přestat.

01.02.2025 5 z 5

Za války, 1917: Cesta bez konce Za války, 1917: Cesta bez konce Cynthia Harrod-Eagles

V zátahu jsem přečetl další díl, nemohu se odtrhnout. Skutečně skvělé čtení po všech stránkách !

28.01.2025 5 z 5

Za války, 1916: Země mých snů Za války, 1916: Země mých snů Cynthia Harrod-Eagles

Opět jsem pokračování ohvězdičkoval všemi, protože se kniha čte velmi dobře, je zajímavá po všech stránkách, v neposlední řadě pro historické reálie první války, ale také pro skvělé popisy osobních životů hlavních postav.

22.01.2025 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

A to se mi hodně líbilo, oceňuji autorův čtivý literární styl, žádná spletitost postav, napínavé finále.

16.01.2025 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Autorce se to zase povedlo. Velmi čtivé, inteligentně poutavé.

13.01.2025 4.5 z 5

Přelet přes území nikoho Přelet přes území nikoho Jiří Hájek

Upřímně řečeno, minulá kniha od autora se mi líbila podstatně více.

07.01.2025 1.5 z 5

Tahle země není pro slušný Tahle země není pro slušný Jiří Hájek

Velmi zajímavé čtení o historických reálií především v minulém století, socialismus, kapitalismus apod.

01.01.2025 4 z 5

Temná hra Temná hra Andy Maslen

Začátek dobrý, postupně jsem se začínal nudit. Pomalé rozjíždění pátrání, které vůbec nebylo napínavé, což potvrdil i stejně podobný závěr.

18.12.2024 2 z 5

Koniáš kontra Špork Koniáš kontra Špork Jiří Dobrylovský

Zajímavé historické čtení, někdy trochu více popisné.

15.12.2024 3 z 5

Světlo v bouři Světlo v bouři Corina Bomann

I druhý díl, který jsem si se zájmem přečetl po pauze, se mi moc a moc líbil. Jak jsem četl, že to má být tetralogie, tak se obávám, že to nebude moc, na prahu 2. světové války, veselé čtení.

11.12.2024 5 z 5