Atanone Online Atanone komentáře u knih

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

"Měj trpělivost. Jdi,kam musíš jít a doufej "

30.07.2017 5 z 5

Příběhy Sherlocka Holmese Příběhy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Můj oblíbený hrdina. Přečetla jsem vše,co se dalo, a to několikrát a v koutku knihovny mám pár svazků "po ruce",kdyby mě to náhodou zase chytlo..a já doufám,že chytne.
A dodnes jsem nezakopla o žádné filmové zpracování,které by aspoň trochu přiblížilo mé představy o tomto pánovi. Snad jen pan Plummer ve Vraždě na úrovni.
A děsí mě ten akční hrdina,kterého z něj dělají teď. Tož tak.

29.06.2017 5 z 5

Mayday Mayday Thomas H. Block

Četla jsem knihu tehdy jako "novinku",to už je let,no taky už mám "nalítáno"..
Přečetla jsem ji skoro na jeden zátah a udržela mě v napětí až do konce

10.05.2017 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Je to poetické..smutné..Hrabalovské...neuvěřitelné..
Přesto to pro mě není srdcovka,spíš "literárovka"

09.05.2017 4 z 5

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Knihu jsem dočetla hlavně abych se dozvěděla,jestli to,co mě napadlo asi v polovině příběhu,je skutečně tím,co se na konci dozvím. Tak teď nevím,jestli mám být nadšená,nebo naštvaná,že jsem se trefila..
I přes tu průhlednost je kniha napsaná vtipně a dobře se čte.
Bohužel jsem v ní nenašla ani jednu postavu,se kterou bych se mohla nějak ztotožnit.
Jediný pocit,který jsem si z knihy odnesla je ten,že bych se nechtěla kamarádit ani s Alenou,ani s Františkem. A že Paní Monyová uměla psát.

21.04.2017 3 z 5

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Ufff,nečíst večer,nečíst u ničeho kulatého..vlastně asi vůbec nečíst..

Výborně napsané,drželo mě v napětí až do konce

21.04.2017 5 z 5

5000 let písma 5000 let písma Béla Kéki

Na to, kolik informací kniha obsahuje, je velmi čtivá

02.12.2019 5 z 5

Dobroty s příběhem Dobroty s příběhem Roman Vaněk

Tak zatím jsem jediná, kdo komentuje a uvědomuji si tíhu zodpovědnosti, takže budu opět trochu obšírnější. Když jsem knihu kupovala za pár korun, nedočetla jsem anotaci celou (mea culpa) a nadchla jsem se opět pány herci.
Jako ČID momentálně bez práce nepřispívám do neodbytných košíčků u supermarketů. Většina z nich, když je požádám o kontakt na stránky, abych se mohla seznámit s tím, na co vybírají, řekne, že "to nemají". Nejsem držgrešle, ale mám teorii, že kdyby se každý staral tam, kde dohlédne, byl by svět lepší místo. Takže pomáhám "na dohled" lidem, o kterých vím, že mají trable. Když jsem ještě měla práci, trvalo mi 1,5 hodiny, než jsem si vydělala 100 Kč (čistého). Nepovažuji se za chudou, ale nehodlám si nechat vzít zdravý rozum. Pořád ještě se to týká té knihy. Ale konkrétněji.
Kniha vyšla určitě s dobrým úmyslem a kdybych nebývala věděla, co je uvnitř (zakoupeno na MegaKnihách, takže tam ukázky nebývají), asi bych na dobrou věc dala i mnohem vyšší cenu. A o to víc bych byla naštvaná. Ne na autory, Bože chraň! Sama znám človíčka, který by bez podporovaného bydlení nemohl existovat. Ale být známou osobností, nebo přímo IKONOU a přijít za mnou někdo s prosbou, ať přispěju receptem na dobrou věc, buď bych se zachovala adekvátně svému zářivému postavení a poslala ho do "kšá" a odešla s nosíkem nahoru, než abych jako RECEPT pro ten projekt dala "Chleba s máslem a čaj z pytlíku". Od někoho, kdo propaguje pro nejmenovaný řetězec francouzská vína, je toto opravdu výsměch. Nejde to brát jako odlehčený pokus o vtip. Stejně tak působí i topinky a podobně. Nevěřím tomu, že tito lidé nic jiného neznají a mám pocit, že odbyli nejen ty, kterým měli pomoct, ale i mě. Protože až příště uvidím "Akce Cihla a Portus Praha", radši dám do toho košíčku za nepotřebnou klíčenku, než abych si koupila knihu. Těch pár osobností, co se snažilo, už celkový dojem těžko zachrání. Moc soucítím s p. Stašovou (kterou mimochodem opravdu žeru) a p. Vaňkem, kteří knihu doporučují. To já opravdu nemůžu.
Howgh

16.08.2019 1 z 5

Magie pro šťastný domov Magie pro šťastný domov Tess Whitehurst

Nejdřív mě kniha hodně naježila.. je to takové to americké předložení úžasných věcí, které od základu změní váš život a vy se stanete kazatelem tohoto nového náboženství. Přiznám se, že jsem někde v polovině knihou mrskla do kouta a zařadila ji k těm, které v nejbližší době zapomenu ve vlaku.
Asi po týdnu se mi to rozleželo, vrátila jsem se k ní a se snahou vyhnout se věcem, co mě popuzovaly, jsem si vypsala ty, které mi zcela jistě k něčemu budou. Je jich tam dost.

Kniha u mě tak 50:50. Půjde do vlaku ☺

10.08.2019 3 z 5

Mahalia Jacksonová zpívala písně naděje Mahalia Jacksonová zpívala písně naděje Theo Lehmann

Knihu jsem kdysi dávno dostala od dobrého kamaráda. Přivedla mě k M.L Kingovi a ke gospelu. Pět hvězdiček patří té dámě. Knihu jsem poslala dál.

24.06.2019 5 z 5

Ta druhá žena Ta druhá žena Daniel Silva

Kvůli ČV jdu na Gabriela od konce.. tedy, doufám, že to konec nebude. Pro mě první kniha od tohoto autora a bavila mě.I přes svůj odpor k „sériovým“ knihám doufám, že se k autorovi vrátím.

19.04.2019 4 z 5

Královna Margot Královna Margot Alexandre Dumas, st.

I přes dobrodružnost a dumasovskou romantiku to musela být hrozná doba. Není divu,že Markéta byla,jaká byla. V její kůži by asi žádná rádobyprincezna být nechtěla.Kateřina Medicejská je jednou z několika francouzských korunovaných hlav,jejihž osud mě zajímá a ráda si o nich počtu ať už v románech,nebo literatuře faktu.
Dumas je pro mě vždy sázka na jistotu a z dostupných faktů vyčaroval další krásný příběh.

09.07.2018 5 z 5

Paní Dallowayová Paní Dallowayová Virginia Woolf

Kdo se bojí Virginie Woolfové? Já se jí bála. Kolem její tvorby kroužím od chvíle,kdy jsem viděla film Hodiny. Říkala jsem si,cože to musí být za ženu,že inspirovala takový film.
Ke knize samotné bych těžko řekla něco víc,nebo líp,než říkají pochvalné komentáře přede mnou,komentář jant02 bych podepsala.

03.05.2018 5 z 5

Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

(audiokniha)
Moje vůbec první kniha od paní Haliny a vybrala jsem si ji cíleně,protože jsem doufala,že se vyhnu jejím nekonečným radám a že snad toho sarkasmu nebude tolik . Zdá se,že jsem si vybrala dobře. Příběh jejího manželství mě dojal i pobavil a mezi větami- ač čtenými jejím typickým stylem - na mě vykoukla úplně jiná žena,než jak ji podává její vlastní mediální obraz.
Chápu,proč tuto knihu napsala. A taky - co je psáno, žije dál. Ale co opravdu obdivuji,je to,že ji dokázala načíst. To bych nedala.

23.04.2018 4 z 5

Messalina: Hříšná císařovna Messalina: Hříšná císařovna Siegfried Obermeier

Byla Messalina vtažená do kolotoče intrik a rozmařilostí,protože byla tak strašně mladá a nebo byla na svůj věk příliš vyspělá,chtivá moci a zkažená? To už se asi dnes nikdo nedozví..ale tento román o ní a době,ve které žila,je napsaný poutavě a pro milovníky antických příběhů (reálných či smyšlených) můžu jen doporučit.

16.11.2017 5 z 5

Koně se přece střílejí Koně se přece střílejí Horace McCoy

Tahle kniha i kdyby byla napsaná sebemizerněji je působivá už jen tím tématem. Já ji četla za "totáče",kdy nebyla televize plná reality show. Pravda,ukazovaly se výsledky budování a jiné potěmkinovské vesnice. Dnes nemusíme lhát a přece je nám lháno.Díváme se na to,jak se dětem vyměňují maminky za peníze a pro pobavení lidí,co se na to dívají a v práci to pak komentují "tentokrát to zase byla nuda". Tak proto se děly a dějí věci,jako soutěž,popisovaná v této knize.
I reality show mají scénáře. A smrt v přímém přenosu,to by byla bomba!

30.07.2017 4 z 5

Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

Další kousek mého dětství. Tahle kniha mě dojímala moc ráda jsem ji četla znovu.
Strašně jsem toužila po sourozencích (i když obdaření kamarádi to nechápali) a obzvlášť jsem toužila po sestře,se kterou bych všechno mohla sdílet. Moje přání se splnilo až ve zralém věku. Sesterství a bratrství nemusí být vždy jen po krvi a já ten dar dostala.

29.07.2017 5 z 5

Jako cool v plotě Jako cool v plotě Karel Plíhal

Co se týče Karla Plíhala,jsem naprosto nekritická...ale i kdybych byla kritická,stejně bych těch 5 dala. Jeho písničky a povídky jsou kusem mého mládí. Hodně z básniček si pamatuji z koncertů,kdy jsme na nějaký božský RESET vůbec nemysleli.
Vždy obdivuji lidi,kteří dokážou psát vtipně,ale přitom se do nikoho nestrefovat tak,aby to bolelo.
p.s. dodnes bych ráda někde našla povídku Jaro,nebo tu úžasnou záležitost o tom,jak vykopat jámu za použití stejnosměrného proudu.

27.07.2017 5 z 5

Edith Piaf Edith Piaf Simone Berteaut

Kniha,kterou jsme měly společnou s mojí maminkou. Obě jsme milovaly (já ještě) Edith a její písně nás dokázaly rozbrečet. Kniha pravidelně putovala mezi našimi byty a na střídačku jsme ji obě četly několikrát. Mám několik knih,které jdu číst,když je mi smutno.Tohle je jedna z nich.
Znám i u nás několik zpěvaček -mimo PANÍ Hegerovou-které zpívají hezky šansony. Ale nemají "nažito",je to technika,ale ne ulice. To je právě rozdíl mezi umělcem a umělcem,že někteří nejsou ochotní se pro své umění zničit. A jiní zase "nelitují ničeho".

09.07.2017 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Moje první kniha tohoto autora (kvůli ČV ) a hned docela pěkná jízda.
Líbí se mi Erika,podle mě nebylo třeba ji "zlidšťovat" osobní tragédií,ale to nešťourám,jak říkám - u mě dobrý. Bavilo mě číst od první vraždy až po tu poslední,která mě sice ,stejně jako závěrečné drama, nepřekvapila,ale do závěru zapadala. Líbilo se mi i vykreslení pachatele po lidské stránce a propojení s Erikou.
Promyšlené,dobře vystavěné,fajn postavy.
Těším se na další knihy