avalon448 avalon448 komentáře u knih

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Až uvidíš moře je nádherný a dojemný příběh o znovuobjevení naděje a odvahy. Autorka vtahuje čtenáře do života hlavní postavy, která čelí nelehkým životním situacím, a přitom nalézá sílu a útěchu v setkáních, která by si dřív neuměla představit. Kniha nabízí nejen krásně vykreslené prostředí a atmosféru moře, ale také hluboké zamyšlení nad tím, co nás v životě skutečně posouvá dál. Doporučuji všem, kdo hledají inspiraci a příběh, který přetrvá dlouho v paměti.

04.10.2024

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Když přišli psi je silný příběh, který vtáhne čtenáře do světa, kde se vše změnilo. Kniha se věnuje nejen samotnému tématu přežití a adaptace na novou hrozbu, ale také klade důraz na vztahy mezi lidmi a otázku důvěry, odvahy a lidskosti. Autorka skvěle vystihla, jak se mění dynamika ve společnosti i v rodinách, když se objeví něco, co prověří charakter každého z nás. Doporučuji všem, kteří mají rádi psychologicky laděné příběhy s prvky napětí a hlubokým podtextem.

04.10.2024

Co to tam mám? Co to tam mám? Camille Laurans

Mně to zas tak zlý nepřipadá. Je spousta dětí, které si se svým "nádobíčekm" hrajou a snad každý kdo děti měl, si pamatuje i to, že se o tom s dětma musí mluvit. A radši v klidu a nad knížkou, než jim nadávat, že se to nesmí. Jako asi bych to nekoupila dítěti, které tyhle věci nezajímají. Pro tenhle typ dětí to nejspíš není.

16.10.2019 4 z 5

Jak to chodí v lidské hlavě Jak to chodí v lidské hlavě Petra Štarková

Kniha Jak to chodí v lidské hlavě je výborný průvodce pro děti i jejich rodiče do světa psychologie. Autorka srozumitelným jazykem vysvětluje složité procesy, které probíhají v našich myslích – od základních pocitů a emocí až po otázky sebedůvěry a zpracovávání informací. Velmi oceňuji, že každé téma je doplněno příběhem hlavního hrdiny a praktickými příklady, které dětem ukazují, co se děje v jejich hlavách.

Knížka je vhodná nejen pro rodinné čtení, ale i jako pomocník ve školách, kde mohou učitelé použít kapitoly ke společné diskuzi například o emocích a chování. Je to také skvělý nástroj pro rodiče, kteří chtějí lépe porozumět tomu, co se odehrává v hlavách jejich dětí.

Tuhle knihu bych doporučila všem, kdo chtějí podpořit zdravé sebevědomí a citový rozvoj dětí, a zároveň hledají praktické rady, jak s nimi o těchto věcech mluvit. Autorka se skvěle pohybuje na hranici mezi přístupnou formou pro děti a hodnotnými informacemi pro dospělé.

04.10.2024 5 z 5

Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let Petra Štarková

Moje dítě má rádo dobrodružné příběhy, ale tato kniha přináší víc než jen zábavu – naučí ho, jak se vyhnout velkým problémům v životě. Kniha přibližuje těžké téma práv a dluhů jednoduchým a srozumitelným způsobem. Příběh tří kluků, kteří se dostanou do malérů, děti vtáhne, a díky tomu si snadněji osvojí důležité informace o fungování společnosti.

11.09.2024 5 z 5

Pravidla skutečných ninjů Pravidla skutečných ninjů Petra Štarková

(SPOILER) Kniha "Pravidla skutečných ninjů" od Petry Štarkové je zaměřena na děti a řeší problematiku šikany a sociálních problémů v prostředí školy. Hlavní postava Ivoš čelí šikaně a posměškům poté, co přijde do nové třídy. Díky podpoře sociální pracovnice Lenky, která se věnuje bojovému umění, a díky inspiraci z knih o ninjích, se Ivoš naučí bránit nejen fyzicky, ale také mentálně, což mu pomáhá zvládnout náročné situace. Kniha kombinuje napínavý příběh s morálními ponaučeními o sebekontrole, odvaze a zvládání konfliktů.

12.09.2024 5 z 5

Můj brácha Tornádo Můj brácha Tornádo Petra Štarková

Jako maminky dítěte s ADHD se mě kniha "Můj brácha Tornádo" hluboce dotkla. Autorka Petra Štarková skvěle popisuje nejen bláznivý svět hyperaktivního Jonáše, ale i pocity jeho sestry Julie, která se s tímto neposedným bratrem musí vyrovnávat. Děti, které mají ve svém okolí někoho s ADHD, si díky této knížce uvědomí, že Jonáš, a lidé jako on, nejednají naschvál, ale prostě to tak mají. Kniha je napsaná s humorem, ale zároveň poučí nejen děti, ale i dospělé.

11.09.2024 5 z 5

Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Super knížka.

09.12.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Klasika.

31.05.2019 4 z 5

Největší nemehlo pod sluncem Největší nemehlo pod sluncem Petra Štarková

Motivační příběh o dívce s dyspraxií, který ukazuje, že i s překážkami lze uspět. Velmi inspirativní kniha pro všechny, kdo se někdy cítili, že nejsou dost dobří. Petra Štarková opět přináší naději a pochopení.

15.11.2024 5 z 5

31.05.2019 5 z 5

Logopedie pro nejmenší Logopedie pro nejmenší Irena Šáchová

Velice dobrá kniha.

31.05.2019 5 z 5

Pedagogicko-psychologická problematika romských žáků ve vztahu k jejich školní úspěšnosti Pedagogicko-psychologická problematika romských žáků ve vztahu k jejich školní úspěšnosti Marie Kovaříková

Pro mne povinná školní četba...

31.05.2019 3 z 5