az007 az007 komentáře u knih

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Miluju ji, víc k ní není, co dodat. Snad jen, že by ji měl znám každý člověk a neměla by chybět v žádné domácí knihovně.

19.02.2021

Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Skvěle napsaná, vtipná a zábavná oddechovka. Bavila jsem se od začátku do konce. Pro čtenáře, který dovede ocenit šibeniční humor stárnoucí herečky a ženy, které život naděluje jeden políček za druhým, je to skvělé čtení.

Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Ivanka Devátá je pro mne zárukou dobrého čtení. Její vtipné psaní mne opravdu baví. Kniha plná humorných situací a prima čtení. Člověk se pobaví, vypne mozek a zasměje se. Super kniha na dovolenou.

18.11.2020 5 z 5

Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Tuto autorku miluju a kniha Znám tajemství nezklamala. Je napínavá, různě se zamotává, ke konci už jsem tušila, jak to dopadne. Ale takový konec jsem úplně neodhadla. Za mne fakt dobrý čtení. Myslím, že Tess je studnice skvělých nápadů na hodně dobrý thrillery. Jen je nemusím vidět zfilmovaný. To pro mne ztrácí ten půvab.

29.09.2023 5 z 5

Bod tání Bod tání Martin Němec

Martina Němce mám moc ráda. Je pro mne úžasným a zajímavým člověkem. Podle mne na co sáhne,to se mu daří. Skvělý hudebník, výborný malíř a stejně tak dobrý spisovatel. Knihu fakt doporučuji. Je psaná s fantazií a nadhledem, možná malinko pro někoho neuchopitelná, ale člověk-snílek nebo fantasta, se v ní určitě neztratí. Za mne super.

Dvě ženy Dvě ženy Martina Cole

Tahle knížka ve mě zanechala docela hluboký zažitek. Čte se jedním dechem. Je to dost drsný příběh s tak realistickým vylíčením, že jde člověku v určitých momentech až mráz po zádech. Fakt dobře napsaná knížka.

15.11.2012 5 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Vtipná a zábavná kniha. Docela jsem se pobavila životními eskapádami mladé herečky po mateřské dovolené, s malou holčičkou, bez manžela. Když nic neočekáváš, přijde oddechovka vhod.

29.09.2023 4 z 5

Klikař Beny Klikař Beny Simona Bohatá

Simonu Bohatou mám jako autorku velmi ráda. Její styl psaní je specifický a pro mne čtivý a zábavný. Klikař Beny mě dostal do mého mládí, takže jsem všechno prožívala opravdu živě. Knižka mě vcucla do děje a když skončila, docela mi to mrzelo. Za mne doporučuji.

Let do nebezpečí Let do nebezpečí Arthur Hailey

Souhlasím s Georginou. Tuto knihu jsem daleko lépe vnímala a vychutnávala jako "rozhlasovou hru" vydanou na cd, namluvenou E. Cupákem, G. Vránovou, J. Adamírou ... To bylo naprosto skvělé, ale jako kniha mě moc nezaujala.

14.06.2012 4 z 5

Hotel Hotel Arthur Hailey

Myslím, že je to jedna z nejznámnějších haileyovek spolu s Letištěm. Co k ní jiného dodat než, že určitě stojí za to.

14.06.2012 5 z 5

Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Martina Preissová

Upřímně, tato kniha mne nijak nenadchla a ani nezaujala. Je to jedna těch knih, které dočtete a už nevíte o čem jste četli. Kniha o průměrné herečce, kdy každá kapitola začíná frází "Jsem herečka, je mi 43-45 let", je chvilkami až nudná. Za mne asi nemusím.

23.09.2023 1 z 5

Všichni sou trapný Všichni sou trapný Simona Bohatá

I tato kniha nezklamala. Opět vesele a vtipně popisované dospívání ve zvláštní době... Vrátila jsem se v čase, zavzpomínala, zasmála, i když ta doba k smíchu moc nebyla. Už teď se těším na další knihy od této autorky.

Máňa a my druzí Máňa a my druzí Simona Bohatá

Kniha se čte sama. S humorem popisované v podstatě i mé dětství za minulé doby. Je vtipná a veselá, i když ta doba taková moc nebyla. Fakt doporučuji.

31.01.2021 5 z 5

Nothin' to Lose: Zrod Kiss (1972–1975) Nothin' to Lose: Zrod Kiss (1972–1975) Gene Simmons

Pro fandy skupiny KISS je to fakt skvělé čtení. Kniha je průvodcem zrození a stoupání skupiny na vrchol. Při čtení se přenesete do úplných začátků skupiny a pokračujete s ní přes všechny zkušebny, koncerty, spory mezi sebou a soukromí dál. Za mne ????.

18.11.2020 5 z 5

Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Napětí od začátku do konce. Tess prostě umí psát. Tady přidala trochu bojového umění a něco ostrých mečů a je to super.

06.11.2015 5 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Tuto autorku miluju. Četla jsem od ní několik knížek, Chirurgem to začalo, pak Učedník, Hříšnice, Dvojče, Obchod s orgány a Neznámá. Teď mám rozečtenou knihu Mefisto. Podle mě je to skvělá spisovatelka knih plných napětí a její detektiv Rizzoliová ve spojení doktorkou Islesovou jsou skvělé. Kdo má rád krimi až thriler, hodně napětí s dobrou zápletkou určitě si dobře počte u všech knížek od této autorky.

15.11.2012 5 z 5

Penězoměnci Penězoměnci Arthur Hailey

Opět jedna ze skvělých Haileyho knih. Souhlasím s Lucifridem, že lepší knihu z této oblasti asi nenajdete a že příběh má šťávu.

Lady Boss Lady Boss Jackie Collins

Klasická Collinsová - velký prachy, mafie, hollywoodské intriky ... Spisovatelka, která mě vždycky pobaví a ráda jí čtu.

14.06.2012 5 z 5

Růže na úvěr Růže na úvěr Elsa Triolet (p)

Mám tuto knihu moc ráda, protože ji mám spojenou se vzpomínkou na maminku. Ale i jako kniha je krásná, i když je to vlastně smutný příběh. Myslím, že by měla být povinnou četbou na ZŠ, aby se děti naučily finanční gramotnosti a základům hospodaření.

20.01.2024 5 z 5

Co číhá za humny Co číhá za humny Ivanka Devátá

Další z vtipné vyprávění Ivanky Deváté ze života. S humorem jí vlastním, popisuje zahraniční dovolené v socialistické éře. Fakt jsem se bavila.