babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Ztracený chrám Ztracený chrám Tom Harper (p)

tahle témata mám ráda, četlo se mi velmi dobře; stejně jako ostatní autorovy knihy, stojí za to po nich sáhnout;

26.01.2017 5 z 5

Osudný portrét Osudný portrét David Morrell

jedna z jeho slabších, ale dalo se číst taky dobře

26.01.2017 3 z 5

Mozkové vlny Mozkové vlny Leonard S. Goldberg

šlo to, ale už jsem četla lepší lékařské thrillery

26.01.2017 3 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

stojí za přečtení jako ostatní detektivky autorky

26.01.2017 5 z 5

Světlo pod hladinou Světlo pod hladinou Diane Chamberlain

dobře se četlo, závěr byl docela překvapením

25.01.2017 4 z 5

Za ledovou bariéru Za ledovou bariéru Lincoln Child

velké zklamání, dočítám v podstatě jen z povinnosti; jejich knihy mám ráda, ale tohle je tak splácané scifi, že se to nedá;
x krát provařený motiv "vetřelce", jako by "vykradli" několik dalších autorů; škoda času;

25.01.2017 2 z 5

Hrobník a vražda v kryptě Hrobník a vražda v kryptě Oliver Pötzsch

opět skvělé čtení, od nějž se člověk nemůže odtrhnout :-)

11.12.2024 5 z 5

Kapitán Stellwerther Kapitán Stellwerther Jan Horníček

Čarostřelec byl lepší; tohle bylo slabší a tak jsem velmi zvědavá na poslední díl :-)

08.12.2024 3 z 5

Dcera vandrovní apatykářky Dcera vandrovní apatykářky Iny Lorentz

zajímavé čtení to bylo - škoda, že už není žádný další díl :-(
ráda bych sledovala osudy téhle rodiny i dál;

10.06.2024 5 z 5

Liška Liška Frederick Forsyth

posloucháno jako audiokniha - samotná kniha se mi líbila velmi - tématem i stylem, ovšem interpretace Otakarem Brouskem ml. vůbec: příliš exaltované, nepříjemná dikce (překvapilo mě to, protože jako herce ho ráda mám, ale tady mi požitek z knihy jeho projev velmi kazil);

24.05.2024 4 z 5

Vražda za trest Vražda za trest Catherine Shepherd

za mě velké zklamání - až na posledních cca 30-35 stránek jen donekonečna se táhnoucí a opakující děj;
zdá se mi, že série má v kvalitě spíš sestupnou a unavenou tendenci, jako by autorce poněkud docházel dech;

19.10.2023 3 z 5

Pohřešovaný profesor Pohřešovaný profesor Andreas Suchanek

první díl se mi líbil víc, ale děti to možná vnímají jinak

09.10.2023 3 z 5

Lincolnův mýtus Lincolnův mýtus Steve Berry

pro mě jedna z těch slabších - ale je to dáno patrně námětem: mormoni jsou mi tak vzdálení, že ani zajímavosti kolem ústavy a doby jejího vzniku to tentokrát nedokázaly vyvážit ;-)

12.05.2023 3 z 5

Láska vandrovní apatykářky Láska vandrovní apatykářky Iny Lorentz

opět dobré čtení, zajímavý pro mě byl i popis fungování různých malých panství a historické souvislosti té doby;
takže se těším na (zatím) dvě další pokračování - snad jim to k nám nebude trvat dlouho ;-)

16.01.2023 4 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

dost předvídatelné a dost zdlouhavé, ale zase tak špatně se to nečetlo

07.01.2023 3 z 5

Křižánek Křižánek Jaroslav Jakubec

škoda času, papíru i peněz za knihu vydaných

18.12.2022

Hněv nebes Hněv nebes Richard Dübell

Dübellovy knihy mám ráda - a ani tentokrát jsem nebyla vůbec zklamaná (i když leccos bylo předvídatelné, četlo se to moc dobře)

09.12.2022 4 z 5

In nomine mortis In nomine mortis Cay Rademacher

Tajemství esejců i Záhada údolí králů se mi líbily. Ovšem tohle bylo spíš utrpení a několikrát jsem během čtení byla v pokušení zahodit knihu někam do kouta: neskutečně rozvleklé (přitom téma zajímavé a slibovalo hodně), k tomu ten náhlý konec (jakoby toho psaní měl dost už i sám autor :-DD).
Škoda, hodně jsem se těšila, protože tenhle typ knížek mám ráda. No, holt se ne vždy povede.

19.10.2022 3 z 5

Dům na pobřeží Dům na pobřeží Louise Douglas

trochu pomalý rozjezd, trochu červená knihovna, ale nakonec se z toho vyklubalo docela slušné čtení;
ale připojuji se k bookcase? používání "bysme" mě taky hodně štvalo.... :-)

17.07.2022 4 z 5

Sirotci ze Svatého Halibuta Sirotci ze Svatého Halibuta Sophie Wills