Babkabylinkarka komentáře u knih
Zajímavé téma, smutná kniha. Nedostatek lásky prostupuje celou knihou a zásadně ovlivňuje všechny. Ale ono to tak asi mnohde opravdu bylo a je.
Zajímavá, inspirativní kniha, která aspoň mě dodala trochu naděje, že není vše ztraceno a jsou mezi námi i lidé, kterým není všechno jedno a kteří radši dělají než mluví. Děkuji a vřele doporučuji.
Některé myšlenky jsou hodně zajímavé, něco na mě bylo už příliš "ezo". Četlo se to dobře, jen mi přijde, že je to trochu méně přehledné než jiné knihy o seberozvoji. Ale rozhodně doporučuji.
Milá, oddychová kniha. Nedělá si ambice být "náročnou" literaturou, což je úplně v pořádku. Četla se moc hezky, místy jsem měla chuť se tam vydat.
Mám ráda seberozvojové knihy a tahle patří určitě k těm lepším. Aspoň za mě. Je taková milá,poetická, nic nevnucuje, má krásné ilustrace. A pár zajímavých postřehů tam tedy opravdu bylo. Krásně se četla a dobře se vejde do kabelky.
Moc příjemné čtení, spousta zajímavých informací. Sice se mi to nečetlo úplně rychle, ale bavilo mě to. Já vlastně o téhle nesmírně zajímavé ženě dohromady nic nevěděla. A je to opravdu zajímavá a jedinečná osobnost.
Knihu jsem přečetla velmi rychle a tak se k některým věcem budu muset ještě vracet. Spousta pěkných citátů, mnoho věcí už jsem znala, ale je dobré si je znovu a znovu připomínat. Mnohé souvislosti mi docvakly až po přečtení. Absolutně mě dostala ta část o tom, s kým se stýkat a že je přirozené v čase proměňovat své přátele... A hlavně. Zapisovat, zapisovat, zapisovat. Tak hurá do toho. Všem vřele doporučuji.
Naprosto úchvatná kniha. Narazila jsem na ní úplnou náhodou, zaujal mě název a podtitul temně optimistický román. Nevěděla jsem, co očekávat a jsem absolutně pohlcena. Už dlouho se mi nestalo, že bych u knihy musela tak přemýšlet o tom, že je to vlastně všechno pravda, je to přeci absolutně jasný, tak proč to lidi nevidí. Dráždilo mě to. Moc. A nedokázala jsem jí odložit, byť jsem si musela čtení dávkovat. Geniální.
Velmi inspirativní, byť místy trochu opakující se. Kéž by se lidi nad sebou a svým zdravím opravdu takto zamýšleli. O co by byl svět hezčí a jednodušší.
Miluju tuhle autorku. Velmi pěkné oddychové čtení. Děj moc pěkný, uvěřitelný. Chyby děláme každý a každý si zaslouží svůj díl štěstí.
Velmi zvláštní kniha. Mám moc ráda tyhle pomalu plynoucí knihy. Jen jsem se tu občas ztrácela v jednotlivých postavách. Chvílemi mě přepadala chuť vyzkoušet si tenhle ryzí a veskrze složitý život. Tak krásně tu byl vykreslen. Moc děkuji za tuto knihu, přestože přiznávám, vybrala jsem si ji podle obalu
Kniha se na můj vkus trochu pomaleji rozjížděla, ale potom to teda byla jízda. Obecně mám knihy, ve kterých je ta trocha seberozvoje, moc ráda a tady to bylo podáno moc pěknou, čtivou a uvěřitelnou formou. Vřele doporučuji, ledasco si potřebuji neustále připomínat. A navíc, já mám ráda dobré konce. I v životě
Kniha se mi moc líbila. Silný příběh. Ten Alžbětin. Poslouchala jsem to jako audioknihu, takže možná proto mi popisy nepřišly nijak zvlášť zdlouhavé , příběh se mi opravdu moc líbil . Musela to být opravdu krušná doba.
Kniha je neuvěřitelně zajímavá, plná faktů, jak to v polovině 19. století vypadalo v nemocnicích. To srovnání, jak obrovský pokrok jsme udělali, je opravdu dechberoucí. Jednu hvězdu dávám dolů, protože z nějakého důvodu se mi to četlo hrozně pomalu. Nicméně vřele doporučuji k přečtení.
Kniha, kterou jsem četla pomalu, protože jsem potřebovala strávit každé slovo, přemýšlet o každé situaci. To se mi nestává často a jsem moc ráda, že se mi to stalo. Vyvolalo to ve mně spoustu dávno zasutých vzpomínek na prázdniny strávené v Lužických horách, kde byly lesy umírající, na mé dětské sny o životě na hájence ... Život to všechno zamotal jinak, ale láska k lesům zůstala. Kniha si mě sama našla a moc děkuju za všechno, co jsem si díky ní uvědomila.
Přečteno velmi rychle, takže to něco do sebe má. Brutální příběh, ale ono to tak asi může být. Možná ne takhle přímočaře, ale o to hůř. A jsem moc ráda, že to skončilo, jak to skončilo.
Důležité téma nutící k zamyšlení. Ale upřímně, Hana a Tiché roky mi přišly lepší. Nicméně ke čtení rozhodně doporučuji, jen pozor, je to opravdu depka.
Čekala jsem mnohem víc. Začátek byl dost slibný, nakonec se z toho vyloupl dost násilně vytvořený happy end.. Škoda, téma bylo silné.
Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale nejspíš to bylo špatným načasováním, protože když už jsem si na ní našla čas, úplně mě pohltila. Nádherná, pomalá kniha, která rozvíjí představivost. Všem vřele doporučuji přenést se do bažiny, jde to opravdu velmi snadno.
Kniha se mi moc líbila. Je úplně jiná než ostatní knihy zaměřující se na zvýšení produktivity. Dostala mě, odnesla jsem si z ní pár velmi zajímavých postřehů. Rozhodně stojí za přečtení. Jediné, co mi trochu vadilo, že se většina myšlenek opakuje několikrát dokola. Ale to je u knih tohoto typu běžné.