bagel komentáře u knih
Za mě průměrný (i když dobře čtivý) román ze života. V tomto rozsahu nebylo možno témata rozpracovat více do hloubky, což byla škoda.
Krásná kniha - nádherné fotografie, zajímavé texty, ze kterých je vidět, že autoři v zemi pobývali několikrát po delší dobu.
Vedle zajímavého obsahu upoutají zejména nádherné ilustrace, jak je u paní Fučíkové zvykem. Některé zmíněné osoby jsou všeobecně známé, ale dověděla jsem se i nemálo nového.
Vypadalo to slibně, ale nakonec jen průměrný romantický příběh.
Čekala jsem trochu víc, ale celkem tom šlo. Jsem zvědavá na druhý díl.
Úžasně zpracované - vyčerpávající text, velké množství fotografií, precizně uváděné odkazy. Kniha určitě není na jedno přečtení, lze se k ní neustále vracet.
Až moc rozvleklé a měla jsem strach, že se vyšetřování vraždy dostane tak moc do pozadí, že se ani vyřešení nedozvíme. Posledních sto stran ale vše napravilo.
Příběh byl dost slabý, děj natahovaný a nadměrné používání slova "culit se" mě vytáčelo.
Oproti očekávání mě kniha příjemně překvapila a bavila, i když děj byl celkem předvídavý. Tak tři a půl hvězdičky, i když jsem dala čtyři.
Strhující příběh a je k neuvěření, kolik toho člověk vydrží. Jen na konci bylo těch náhod až trochu moc, proto o jednu hvězdičku méně.
Průměrný cestopis s pěknými fotkami. Mohl být alespoň doplněn mapkou.
Námět vypadal velmi slibně, ale provedení za moc nestálo. Bylo znát, že autorem je odborník v biologii, který se velmi dobře orientuje v dané problematice, ale s psaním to je horší. Děj byl sice napínavý, ale často zbytečně podrobně popisný a už velmi brzy se dalo odhadnout, v čem bude spočívat zápletka. A epilog jak ze zdravotnické příručky. Navíc knize ublížil český překlad, ve kterém se velmi často používaly přechodníky a občas zůstaly slovenské výrazy (JISka a vzápětí vypsáno jako jednotka intenzivní péče, autobusová stanice atd). Škoda.
Název i obálka je dost zavádějící. Hodnotím jako velmi průměrnou romantickou knihu.
Začátek celkem slibný, ale dál se děj vyvíjel příliš jednoduše. Všem postavám vše vycházelo, jak si přáli a případné překážky byly hladce překonány.
Atmosféra byla velmi pěkně zachycena, někdy jsem se trochu ztrácela v postavách. Více se mně líbily autorovy knihy z poválečného období.
Jediným kladem byl popis prostředí na patologii, jinak to za moc nestálo.
O chlup lepší než předchozí díly, místy docela vtipné, ale celkově průměr.
Prostě popis jednoho nepříliš komplikovaného případu z policejní praxe, nenadchlo mě to.
Další kniha z retrovlny. Přes pěknou grafickou úpravu mě zase tak moc nezaujala, zčásti i proto, že jsem jiná generace.
Vyzkoušela jsem druhou knihu nyní módní "moderní" poezie. Za mě trochu lepší, ale stále je to spíše vršení slov a vět než opravdová poezie.