Bar16 komentáře u knih
Před vydáním knihy jsem četla autorčiny posty na facebooku, které mi přišly zajímavé a některé hodně na zamyšlení. Kniha je vlastně soubor těchto textů + něco navíc. Četla se rychle a dobře, styl psaní mi sedl, ale to jsem už věděla dopředu. V některých chvílích (a pocitech) jsem se s autorkou ztotožnila. Pomohla mi se nad nimi zamyslet... Že vlastně zas tak jiná a divná nejsem.
K této knize netřeba komentář, byla by potřeba v každé knihovně. :-)
Nápad dobrý, možná bych knihu o pár stránek zkrátila, přišlo mi to chvílemi zdlouhavé. Ale nenudila jsem se, četlo se to fajn. Jen mi tam chybělo to něco, co mě nutí číst pořád.
Možná byla chyba, že jsem knihu četla po Fitzekově Cestě domů, která je za mě jedna z nejlepších jeho knih, možná jsem jen měla menší krizi, ale knihu jsem na to, že ji napsal Fitzek, četla fakt moc dlouho. Ze začátku jsem byla zklamaná, říkala jsem si, že v ději není nic, co by mě do příběhu vtáhlo... A pak přišlo posledních 150 stran, které jsem přečetla na jeden zátah. Není nejhorší, ale ani jeho nejlepší, takový autorův průměr.
Po minulé povídkové knize jsem tuto otevírala trochu skepticky, možná proto mě potom tak bavila. Snad u jedné povídky jsem se nudila, zbytek byl super! :-)
Moc mě tato povídková kniha nezaujala. Jak je psáno o pár komentářů níže, někdy až moc ukňouraná. Jedna hvězdička je za kresby, které jsou úžasné.
Kniha se mi líbila. Vyprávění Aleše Cibulky, stejně jako rozhovory s Dagmar Peckovou a Olgou Šípkovou byly zajímavé a určitě mi něco daly, stejně jako závěrečné kapitoly od MUDr. Honzáka.
Moc se mi líbilo grafické zpracování. Je to milá oddechovka na jedno odpoledne :-)
Taková průměrná oddechovka, do které jsem se musela trochu nutit, protože jsem od ní čekala něco jiného. Suma sumárum byly příběhy nakonec zajímavé. V tomto případě se mi ale líbil více obal.
Milá a příjemná kniha, ostatně jako každá od Haliny. Mám moc ráda její rady do života i vtipné komentáře. A tady jsou navíc i zajímavé recepty. :-)
Další díl se veze na vlně dvou předchozích - čtivá, milá oddechovka s vtipnými momenty. Doporučuji :-)
Nevím, mám z knihy hodně smíšené pocity. Jakobych se nemohla začíst a to mám Pattersona vždy rychle přečteného. U této knihy byla hodně vidět ruka druhého autora. Nemůžu říct, že kniha byla špatná, ono celkově ten příběh špatný nebyl, zápletka taky ne, ale bylo to takové táhlé, divné... A narozdíl od putpudy mě ty různé hlášky aspoň vždy při čtení probudily. Takový průměr.
Čteno pouze kvůli čtenářské výzvy. Taková ta typická dětská knížka. :-)
Trochu jsem doufala, že to bude jinak psaná motivační knížka, což sice asi byla, ale i přes to jsem byla mírně zklamaná, takže klasický průměr motivačních knih. Ale části k zapamatování tam jsou, to každopádně.
Má první kniha od tohoto autora a určitě ne poslední. Příběh vyprávěn poutavě, kratší kapitoly mi vyhovovaly a hlavní postava mi byla taky sympatická. Děj byl dobře promyšlený, jen ten konec trošku americký, ale to už jsou drobnosti.
Tři hvězdy dávám proto, že některé odstavce byly až moc dlouhé a nezáživné... Ale téma velmi zajímavé, místy hodně poučné.
Ne, ne, ne. Z tak zajímavého námětu autoři udělali nezajímavou, pomalu se táhnoucí knihu. Proč děj trochu nerozvinout, vždyť měli tolik možností! Pro mě však zklamání i z jiné strany - neplést si pojmy s dojmy! Nemám ráda slovní spojení bojoví psi, ale to se ještě dá překousnout. Čtenáři však mylně na každé páté stránce čtou soudní patolog, které je chybné! Soudní lékařství a patologie jsou dva naprosto odlišné obory a tohle slovní spojení mi nešlo přes oči. I proto knihu nedoporučuji. Mě se prostě nelíbila z více důvodů.
Není to přesně můj šálek čaje, ale příběh nebyl špatný. I přes to, že jsem knihu četla jen kvůli výzvě, za jiných okolností bych na ni nesáhla, jsem ji přečetla docela rychle a asi jsem potřebovala najet na chuť ke čtení úplně jiným žánrem, než normálně čtu. Kniha byl čtivá, příběh zajímavý, ale jestli sáhnu po dalších dílech, nevím. Asi jo, když se mi budou hodit do nějakého bodu výzvy.
Příjemné čtení, ty dobré konce se asi neomrzí :-)