bareva

Tato knížka mě nadchla. Když jsem ji začala číst nevěděla jsem do čeho jdu. Po prvních dvou kapitolách jsem byla zmatená, ale jak jsem v četbě pokračovala, tím více jsem se ponořila do děje a nemohla jsem se dočkat, jak to všechno dopadne. Prostě WOW. Dokonce ani film nebyl zklamáním, nasmála jsem se u něj více než u knihy, ale podle mě je to dobrá adaptace. :)

Naprosto úžasná kniha. Mám ji doma jak v české tak anglické verzi. Je škoda, že spousta lidí ji nedocení, protože si myslí, že je to obyčejná romantická kniha. Zatímco je v ní obsažena spousta ironie a sarkasmu.

Čapek nikdy nezklame. :) Povídky mě vtáhly do období kdy byly napsané. Jednoduchost zločinů a polapení zločinců je dnes úsměvná a taková milá. :)

Přečetla jsem HP asi před dvěma lety. Všechny díly hezky po sobě. Měla jsem problém přestat číst a dělat něco školy a podobně. První díl se mi líbil asi nejvíce, protože byl pohádkový a milý. Další díly pak čím dál "drsnější" a vhodnější pro starší čtenáře. Tak to asi bylo i míněno. Jedna věc, co mě mrzí je, že některé postavy umíraly docela nedůstojně a některé zcela zbytečně. Samozřejmě je to jen můj subjektivní pohled. :)

Kniha je velmi čtivá a zábavná. Kdo má rád histori Anglie, Skotska a Walesu, tak je tato kniha ideální.

Díky této knížce jsem si propojila dvě významné události světové historie - nezávislost USA a popravu Marie Antoinetty. Je škoda, že nás ve škole neučí vnímat různé události propojeně, abychom si uvědomili, že se děly ve stejné době.

Naprosto úžasná kniha... Ani mi nepřišlo, že jsem přečetla tisíc stránek a ještě anglicky. :) Jsem v pokušení se znovu podívat na seriál natočený na motivy této knihy.

Skvělá kniha. Při čtení jsem si uvědomila, že jsem před pár lety viděla seriál natočený na motivy této knihy. Takže jsem z knížky měla dvojnásobnou radost (a k tomu ještě to věnování na začátku). :) Chvílemi se mi zdálo, že tu levanduli i cítím. Jen by mě zajímalo, jak Sugar se Sofií nakonec dopadly.

Při čtení knihy jsem se smála tak, že jsem rušila těch pár spolucestujících ve večerním vlaku. :)

Velice detailní popisy vražd. Myslím, že více podrobné než v předchozích knihách. Samozřejmě napínavé až do konce.

Knihu jsem si přečetla až po tom, co jsem viděla film. Obojí je kouzelné. Samozřejmě kniha pro mě znamenala větší požitek. Myslela jsem si, že si ji nikdy nepřečtu - nelákalo mě to, ale teď vím, že by to byla velká chyba. :)

Působivý příběh. Nejdříve jsem viděla film. Kniha byla mnohem intenzivnější, ale oběma zpracováním musím dát palec nahoru. :)

Nevím, co na to říct... Celou domu mi přišlo, že čtu předlohu pro seriál Gotham. Podle mě by ta kniha chtěla více Nesbo.

Kniha je velmi čtivá. Stačily mi jen dva dny. :) Určitě je lepší než film, ale výjimečně musím pochválit i film. Tris a Tobias patří mé oblíbené knižní páry. :)

Vtipné. :) Odpočinková kniha na odpoledne a večer pro odreagování po práci. :)

Povídky byly krátké a čtivé. Některé obsahovaly i poučení, pokud se čtenář nad nimi zamyslel. Doporučila bych každému, kdo by si chtěl přečíst něco z francouzského realismu. :)

Zajímavá kniha, přečetla jsem ji za jeden večer. Takže taková pohádka na dobrou noc s nesmělým princem, duchaplnou Lady z nízké kasty v nablýskaném paláci a s milencem ve stínech. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. :)

Chtěla jsem znát konec trilogie a teď už ho znám. :) Tento dí byl pro mě méně zajímavý než první.

Viděla jsem film a tak jsem myslela, že vím co budu číst. Ale nebyla to pravda. Přes má mylná očekávání, jsem knihou nadšená. :)