Basta1912 komentáře u knih
Jako u všech knižních pokračování, u nichž se mi líbil první díl, jsem si moc přála, aby to autor nepomrvil a ..........................................................
nepomrvil :) Parádní to je! Nemůžu se dočkat 3. dílu!!!!!!!
Super čtivé, děj mi běžel před očima jako film a bylo to napínavé natolik, že jsem neměla ani na okamžik chuť knihu odložit. Přesně, co čekám od knihy. Dějové linky byly všechny napínavé, neměla jsem tendenci žádnou přeskakovat. Navíc to v některých momentech bylo opravdu strašidelné, takže žánr horor za mě splněn. Paráda ! Doteď jsem převážně kladně hodnotila sérii strašidelných domů od Darcy Coates, ale ty jsou v porovnání se Schody do temnoty jen pohádky. Tohle bylo přeci jen o level mnohem výš. Super. Plný počet a doporučuju všem milovníkům hororů.
WOW! Po dloooouhatánské době musím říct - skvělá knížka! Byla jsem poměrně skeptická, když mně ji kolegyně knihovnice doporučovala, čekala jsem dle anotace spíš knížku pro nějakou polonahou feministickou aktivistku, ke kterým bych se úplně nepřiřadila. Ale pak mně teda spadla brada. Už dlouho jsem se na pokračování ve čtení nějaké knihy tolik netěšila, jako teď u Lekce chemie. Sympatičtí hrdinové, kteří mi budou chybět, neobvyklá zápletka, neočekávané dějové zvraty a fantastické rozuzlení
- nečekaně čtivě napsané a samozřejmě miluju 6:30. Výborně, paní Garmusová. Lekce chemie určitě nebude chybět v mé knihovničce a vřele ji doporučuju absolvovat.
(SPOILER) Na Zvon jsem se moc tesila, i kdyz to znamenalo konec pribehu mych oblibenych postav :(
Ocekavala jsem neco fenomenalniho, proste neco... ale rozhodne ne rakety a cestu na jinou planetu :(
Za ten konec bych autora nechala verejne pokosit.
Asi jeden z nejlepších ze serie. Kočce v příběhu se nic nestane ♡ (plusový bod) a všechno dobře dopadne-jako ostatně ve všech autorčiných knihách :) a tak to mám rada :D
Perfektní!!! Přečteno jedním dechem. Žádná zbytečně roztahaná bichle, sympatický hlavní hrdina, i když sem tam slupne nějakého toho odsouzence :P Ale notaaak - někteří si to přece zaslouží :D Každopádně plný počet i za ten neodfláknutý konec.
Seriál miluji a tak přečíst si něco o hlavním představiteli mého oblíbeného detektiva byla tak trochu povinnost. Jsem ráda, že D. Suchet nepatří k těm hercům, kteří jsou oceňováni zvlášť za jednu roli (P. Brice, D. Radcliffe...) a se okamžitě stavějí do opozice, že oni nejsou jen Vinnetou či Harry Potter. D. Suchet uznává, že je to jeho životní role a dozvídáme se také to, kolik roli věnoval a že mu malý Belgičan bude v životě chybět - což myslím chce slyšet každý pravověrný fanoušek mnohem raději, než že se herec role rád zbavil atd.
Knížka mého dětství, ke které se ráda vracím i teď, protože je perfektně napsaná, neřeší se tu žádné soudobé hlouposti, přesto je kniha snad srozumitelná i dnešní generaci dětí. Skvělé ilustrace H. Zmatlíkové knihu perfektně doplňují
Vynikající! Už jsem měla jednou půjčeno, ale neměla jsem na ni náladu. Pak se mi znovu dostala do rukou a tak, že ji jako otevřu, ať zhruba vím o co jde, a zase ji nenápadně vrátim do knihovny a... už jsem se od ní neodtrhla. Velice čtivě napsáno - děj letí, jako utržený ze řetězu :D žádné zbytečné odbočky a zdržování děje. Horor asi uplně ne, spíš triller. Plný počet a veliké doporučení
Mela jsem dojem, ze jsem fanouskem strasidelnych knih od Darcy Coates. Ale tak nejak ty posledni fakt uz nejsou strasidelny. Neuveritelne zdlouhave a za me ohromne unavne popisy uklidu domu. Jestli jste me chtela mila Darcy primet k uklidu domu, neklaplo to. Jen jsem byla nucena stranky preskakat. Zapletka s Guyem a Savanah byla velmi malo uveritelna a nijak tam ani nesedela. Ilustrace v knize jsou sice velice povedene a ilustratorka odvedla nadhernou praci, ale po pravde, ve strasidelne knizce to nema co delat. Odvadi to pozornost a mnohdy napovi, co se bude dit, takze se ani nemate sanci bat. Jedna z nejmene povedenych knih.
(SPOILER) Po přečtení Trhliny jsem se jala přečíst všechny knihy od pana spisovatele - přiznávám, že kdybych nečetla Trhlinu, tak by mě něco takového ve snu nenapadlo. Smršť je naštěstí jedna z těch lepších. Ne moc tlustá, čtivě psaná, napětí graduje... a pak - jak to u pana Kariky bývá, tak trochu zmršený konec :( což je zvlášť tady smutné. Kdyby to ukončil tím rozjetím na rodinku a nechal čtenáře si domyslet jak to dopadlo, mohl si ušetřit nejen pár stránek, ale i zklamání jednoho čtenáře. Znovu opakující se motiv všech knih - partnerské neshody, jo a ty matematickofyzikální teorie - absolutní krok vedle. No, až na ten konec - celkem fajn.
(SPOILER) Tak tomu říkám absolutně neodfláknuté pokračování. První díl byl absolutní jízda a Lovec v žádném případě nezaostává v drajvu, který nastavil Mrchožrout, navíc se dostane i na nějakou tu romantiku :D Moc pěkný příběh, sympatický hrdina :D ... jenom... když doporučuji Mrchožrouta nebo Lovce, většinou se nelíbí - nechápu proč. Za mě srdcovka a pevně doufám, že to autor v trojce nepodělá.
Jeden ze slabších příběhů. Začátek v pohodě, napínavé, ale ten konec... ježiš to bylo uvaleny :/
První z příběhů, který jsem od autorky četla. Čekala jsem nějakou blbinu, protože knižní horory nebývají uplně povedené, strašidelné nebo alespoň napínavé (Rituál, Bába motyka, Pronásledovaní atd.). Byla jsem příjemně překvapená, i když je to spíš taková duchařská pohádka s dobrým koncem :) Přečtu si určitě i další
Za mě nejslabší z příběhů :( Nudný děj, nesympatické postavy.
Na knížku jsem se celkem hodně těšila, dokonce tolik, že jsem nechtěla čekat na zamluvené vydání v knihovně a raději si ho nedočkavě koupit. Obálka je fakt skvělá, překlepy blby, téma úžasny, ale bohužel jsem se strašně nudila :( Knížka mohla být klidně o polovinu kratší, hlavně detailní popisy snídaně u Everhartových - kdo si co 'vkládá do úst' mě absolutně nezajmalo. Na začátku, kdy Renegáti bojují s Nightmare, se evidentně znají, přestože zbytek knížky je pro ně Nightmare záhadou, mě celkem štvala. A taky vnucování gay tématu knížce nijak nepomohlo. Ale abych jen nekritizovala- zajímavé a čtivé pasáže tam byly (ale ne ty, kdy Adrian nemůže myslet na nikoho jiného než na Nightmare a Nova naopak pořát přemáhá tendenci zabíjet každého, kdo projde kolem) konec nekonec byl pěkný. Takže to budou ty 3hvězdy. Možná, kdyby to nebyl příběh cíleně pro teenagery... podle mého se z tématu dalo vytěžit víc.
První díl série - naprostá špička. Spojení "soudobého světa" s historií Skotska. Válečná zdravotní sestra se skrze tajemný kamenný kruh přenáší do minulosti, kde potká osudovou lásku. Romantické knížky nejsou úplně můj šálek kávy, ale když je tam ta historie ... :D Moc čtivé a když k tomu skouknete seriál - zážitek bude dokonalý. Další díly knižní série mě už ale tolik nenadchly...
Tak se na to podívejme: Ve chvíli, kdy kolem sebe slyším: "nedávejte mně účtenku, šetřte naše lesy..." atd. , tak vyjde tohle. Taková škoda zbytečně popsaného papíru, tolik barvy... ta mě mimochodem štípe do očí kdykoliv tu "knížku" někdo otevře v okruhu 14ti metrů. A teď k obsahu. Je smutny, že takhle mladý člověk - influencer, který teda má v popisu "práce" ovlivňovat především mladší ročníky, píše tak depresivně. Možná by měl zauvažovat o návštěvě psychiatra nebo dle slov písničky "dělání dělání, všechny smutky zahání" začít normálně makat, aby ho to fňukání přešlo. Btw ta zábava, na kterou autor láká, je prosím pěkně kde přesně? Je mně upřímně líto všech, kteří za tohle utratili peníze. Toaletní papír by vyšel levněji a udělal mnohem lepší službu.
(SPOILER) Tak to bylo pomerne hodne spatne. Tak dlouho se valet po plosine, ze uz bych ho z tama skopla sama, tolik preskakanych stranech... Na zacatku jsem mela pocit, ze se budu bat, ale spis s odkazem na Smršť (kamera), pak to na dlouho preslo, pak chvilicku, kdyz sprunggaist predvadel skokansky vystoupeni vsech zucastnenych, ale ve finale... Jo a str.206: "Zatnul jsem pěsti, jednu z nich jsem zvedl k ústům, zakousl jsem se do kotníků." Nevím, co tím pan překladatel sledoval, ale všímám si, že jde o častý překladatelský kix. Navíc Macko Ignác je jednou plyšový kocour a jindy medvěd. Doufala jsem ale, že slovenština nebude pro překlad tak namáhavá, ale vida. Sumasumárum nekonečná únavná nuda. Sorry jako
(SPOILER) Po Trhlině jsem se odvážila dát slovenskému autorovi ještě šanci, přestože nejsem zastánce toho - jedna knížka od toho autora se mi líbila, přečtu je všechny - protože jsem většinou zklamaná. A tak tomu bohužel bylo i tentokrát - Trhlina teda byla jako literární zjevení. Strach mě vystrašil jen tím, jak jednoduše se z člověka stane troska k ničemu. Potenciál knihy byl slušný, ale ten závěr s Černým králem uplně nedával smysl... no, od toho asi mysteriózní thriller, že :) ale fakt, ten konec si myslím mohl dopadnout lépe. Pasáž s dětskými prstíčky ve sněhu byla na horor hezká (ve smyslu odporná a pekelně děsivě zrůdná) a nález v kamarádově garáži byl vážně děsivě odporný, jak by to v thrilleru/ hororu mělo být - tlesk tlesk, dobře on... ale ten Černý král... odfláknuté pane Kariko :( mohlo to být lepší