BetyN. BetyN. komentáře u knih

Temný duet Temný duet Victoria Schwab

Série Monstra z Verity je moje srdcová záležitost. Proto musím dát plný počet hvězd, i když první díl se mi líbil o trochu víc. Jak už má kniha v názvu, je opravdu temná. Ale je také plná moudrosti a naděje.

12.07.2019 5 z 5

Copatá máma Copatá máma Barbora Bečvářová

I když jsem se na knihu moc těšila a měla velká očekávání, nakonec z ní mám pocit "neurazí, nenadchne". Z příběhu jsem necítila žádné velké emoce, přestože mě vlastně bavil. Všechno v něm však vypadá příliš jednoduše. Na odpočinek se ale kniha hodí.

23.06.2019 2 z 5

Wendy mezi Zemí a Nezemí Wendy mezi Zemí a Nezemí Melissa Jane Osborne

Na mě to celé působí nedotaženě. Příběh je dobře vymyšlený a má poselství, jenže něco tomu chybělo. A nezachránil to ani výtečná práce s barvami. Myslím, že by pomohlo pár stran navíc, nedělat takové skoky v ději a některé věci více vysvětlit. Škoda, očekávání byla velký. Mě to zklamalo.

02.04.2019 2 z 5

Kočky útočí Kočky útočí Sarah Andersen

Pokud se Vám líbily předchozí komiksy Sarah Andersen, nemusíte se bát, že vás kniha Kočky útočí zklame. Pokud nečekáte čistě nebo hlavně kočičí tématiku. Té tu není o moc víc (možná úplně stejně) jako v předchozích komiksech. Já jsem se smála od začátku až do konce, protože humor autorka mi je nesmírně sympatický. Může to být i vhodný dárek pro nějakou potrhlou kamarádku, protože ta se v tom jistě najde.

Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Kniha Písečníci a bludný asteroid je skvělá. Hodně mi připomínala první díl Harryho Pottera, ať už atmosférou, některými postavami a zápletkami nebo tím, jak moc mě pohltila. Ale autor přinesl i hodně svých a originálních nápadů. A ilustrace už jsou jen takovou třešničkou na dortu.

04.01.2019 5 z 5

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Dárek z pravé lásky je krásná kniha nejen jako dárek. Pokud si chcete nějákými sladkými a nenáročnými příběhy naladit vánoční atmosféru nebo spestřit vánoční čas, je to super volba. Mě kniha moc bavila. Horší povídku než průměrnou tu nenajdete. Nejvíce se mi líbily povícky Vítejte ve Vánocích, O půlnocích, To je Yulský zázrak, Charlie Brown a moje nejoblíbenější Andílci ve sněhu.

04.01.2019 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Tisíc kousků tebě je sci-fi romanťárna pro teenagery. Čte se opravdu rychle. Nejsou tu žádné zdlouhavé úvody, tudíž čtenář je ihned vržen do strhujícího děje. Nápad je bezesporu úžasný, ale místy mi bylo líto, že to autorka trochu šidí. Často něco vysvětluje slovy: je to moc složitý. Na druhou stranu mě to bavilo, postavy mi byly sympatické a konec mě překvapil. A obálka je jen třešničkou na dortu. Těším se na pokračování.

22.10.2018 4 z 5

Prach a popel Prach a popel Jenny Han

WOW. Po dočtení prvního dílu jsem si nebyla ani jistá, jestli chci pokračování číst. Moc mě nezaujal, protože šlo o průměrný dívčí románek. Druhý díl mě však mile překvapil a třetí tuto trilogii perfektně zakončuje.

Jedná se opět o mimořádně čtivou knihu. Ovšem zatímco na začátku trilogie jsem se domnívala, že je to milé, odpočinkové a nenáročně počtení, už při čtení druhého dílu jsem změnila názor. Knihu jsem zároveň nenáviděla a milovala, ale musela jsem číst dál a dál. Prostě se nešlo odtrhnout.

Atmosféra nemá jedinou chybičku. Jak se hrdinky střídají ve vyprávění, na jedné straně čtete o lásce a krásném vztahu a na druhé vám dojde, že konec nebude krásný, ale drsný a smutný. Z toho mi běhal mráz po zádech. Vzhledem k tomu, jak jsem si hrdiny zamilovala, modlila jsem se za šťastný konec.

Pravda o Mary mě dostala a díky tomu tato série stojí za přečtení. Skončilo to tak jak mělo a já jsem nadmíru spokojená. I když epilog mě zamrzel. Po této knize mi bude v hlavě ještě dlouho vířit spoustu myšlenek. Opravdu BOMBA!!

01.07.2018 5 z 5

Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Povinnost pro milovníky Měsíčních kronik. Je to hezká hořkosladká třešnička na dortu téhle senzační série. Tahle kniha sice nebyla dokonalá jako některé předchozí díly, ale jako milovnice této série ocením jakýkoliv střípek Měsíčních kronik. Některé povídky se mi líbily více, některé byly slabší. Každopádně poslední povídka fungující jako epilog dostala jako jediná ze všech pět hvězdiček.

30.04.2018 3 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Velice čtivá a zajímavá kniha. Moc mě bavila a tihle Royalové mě skutečně zničili.

15.09.2017 4 z 5

Kluk mého srdce Kluk mého srdce Huntley Fitzpatrick

Čtivé, zábavné, odpočinkové počtení. Bavilo mě to i více než Můj život u sousedů. Hlavní postavy jsou sympatické.

01.07.2017 5 z 5

Válečný kůň Válečný kůň Michael Morpurgo

Dojemné, emotivní a krásné čtení. Přečetla jsem během jednoho dne.

09.04.2017 5 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Podlehla jsem krásné obálce této knihy. Ale rozhodně toho nelituji, protože se mi to líbilo. I když nás kniha spíše seznamuje se světem, kde se příběh odehrává a není tam moc akce. Pro mě je to skvělý úvodní díl. Kupodivu se mi líbili i postavy této knihy i s hlavní hrdinkou. Povedená kniha a těším se na další díly!
Spíše 3,5*/5*

06.02.2017 3 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Kniha je velmi originální. Námět je skvělý a zpracování též. I když v polovině knihy děj trochu pokulhával. Konec hodnotím jako povedený.

03.02.2017 4 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Krásná oddechová knížka přečtená za jeden víkend. S nadšením se pustím i do dalších dílů!!!

29.01.2017 4 z 5

Slza Slza Lauren Kate

Kniha mě zaujala nádhernou obálkou, zvláštní anotací a názvem. A musím říct, že mě nezklamala. Kniha a autorčin styl psaní je zvláštní a to se mi právě líbilo. Námět je originální. Kniha má určitě své kouzlo v tom, že anotace moc neprozrazuje o čem kniha je. Čtení bylo zajímavé a zábavné, doporučuji. Těším se na další díl.
Recenze na mém blogu: http://hlavavknize.blog.cz/1612/co-muzou-zpusobit-slzy

21.12.2016 5 z 5

Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Za mě super! Knihu jsem si užila, zasmála jsem se a moc se mi líbila. Přála jsem si, aby nikdy neskončila! ♥

22.11.2016 5 z 5

Záhada domku číslo devět Záhada domku číslo devět Claire Douglas

Knihu jsem začínala číst bez velkých očekávání a možná o to víc se mi líbila. Přináší hybrid mezi rodinným dramatem a detektivkou ve stylu královny zločinu. Temnoty je v ní tak akorát, aby si jí mohl přečíst každý strašpytel, naopak napětí je v ní všudypřítomné od první stránky až do konce. Autorka prostřednictvím různých úhlů pohledu rozplétá zamotaný příběh, ze kterého ve výsledku přeci jen běhá mráz po zádech, i když to není žádná drsná severská detektivka, ale na první pohled milý příběh z anglického venkova.

11.09.2024 5 z 5

Zločinné vášně Zločinné vášně Agatha Christie

Jako milovník Agathy Christie jsem si knihu užila, přestože jsou v ní spíše slabší povídky. Od Kalibru jsem četla sbírku Mrazivé vraždy a ta byla rozhodně lepší. Přestože tato tolik nezaujala, těším se na další soubory povídek autoky.

14.06.2024 3 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Kdybych na začátku knihy věděla, že to takhle skončí, ani bych se do ní nepustila. Měla jsem věřit svému instinktu, když mi příběh od první stránky přišel natahovaný a přitažený za vlasy. Zápletka, 6 postav a popisy přírody nejsou na tak dlouhý román dostatečně nosné, byť autorka má dar psaní a místy mě čtení bavilo. Výsledný dojem je však zklamání.

13.04.2024 2 z 5