bibi.r komentáře u knih
Velmi pěkný a roztomilý příběh. Ilustrace zaujaly :).
Závěr byl hodně překvapivý.
Tento díl byl rozhodně lepší než dvojka, u které jsem hrozně tápala. Konečně jsme se dozvěděli i to, co bylo na pozadí příběhu.
Docela se mi líbí, jak autorka nakonec vyřešila onen problém s genetikou, vládou a socializací celé společnosti. I když závěrečné intriky byly snad až moc chaotické, takže jsem se místy ztrácela.
Ovšem to jak dopadli hlavní hrdinové se mi prostě nelíbilo. Ne že bych stála o bůhvíjaký slaďák, ale tohle bylo fakt moc.
Myslím, že malým klukům, kteří mají rádi stroje se knížka bude líbit opravdu moc.
Ilustrace jsou precizní a vyvedené do detailu :).
Hmm... Trošku zklamání. Tak nějak jsem se do příběhu nemohla zažrat. Příběh se mi zasekával, neplynul...Chvíli byl Čenda úplně sám a opuštěný, a pak tu najednou byl mravenec Jarda a.... Nic. Normálně to vyšumělo.
Padala hvězda, začala velká cesta a... Nic. Zas to vyšumělo.
Snad na mě 3. díl víc zapůsobí. :) Vypadá to totiž, že tam je jasněji daná linie příběhu.
Výborná knížka, která pomáhá dětem rozvíjet jejich slovní zásobu i další dovednosti.
Docela pěkná, i když... četla jsem s tímto tématem i lepší
Uff, trošku zklamání, čekala jsem zkrátka víc.
Po všech těch krásně poetických knížkách mi tady zkrátka něco málo chybělo.
Tohle opravdu pobavilo :D. A hodně. Člověk by si skoro ani nevzpomněl, že ty "příšerné", ale velmi velmi vtipné rýmovačky, zná :D.
Stále trochu váhám mezi 3 a 4 hvězdami, ale tady tedy nakonec dávám 4.
Autorce musím složit poklonu, protože podle mě vytvořila pro svůj příběh opravdu dost složitý svět a já se na začátku trochu bála, že se v něm budu ztrácet. Ale neztratila jsem se a v příběhu jsem se opravdu dobře orientovala.
Hlavní hrdinka Paige mi byla hned od začátku moc sympatická, ale se Strážcem jsem měla problém. Už od začátku bylo jasné, jaký "vztah" bude jeho a Paige pojit a já v něm pořád jaksi nedokázala vidět muže s obyčejnými touhami. On přece není člověk, je to jiná bytost a spojovat si s ním normální lidské touhy a pocity mi prostě nešlo. Možná to bylo tím, že příběh je vyprávěn z pohledu Paige a tak jsme neměli možnost Strážce úplně dobře poznata porozumět mu.
Moc se těším na další díl.
PS: Moc jsem ocenila slovníček výrazů, mapu Prvního šeolu i rozdělení na Sedm řádů jasnovidnosti, což pomáhalo v orientaci. A přiznám se, že by mi vůbec nevadilo, kdyby se jako příloha knihy objevil spisek Jaxona Halla O podstatě nepřirozenosti, který by čtenářům ještě lépe osvětlil jednotlivé řády jasnovidců a vysvětlil všechny ty cizí názvy.
Čekala jsem hodně. Nadšená z traileru a natěšená na film, jsem si říkala, že se jako první zkrátka musím vrhnout na knihu. Přílišné očekávání mě ovšem až příliš nabudilo a nebýt jeho, tak bych mě kniha zřejmě naprosto uchvátila. Takhle moje přijetí skončilo trošku chladněji.
Thomas mě jako hlavní postava moc neoslovil, mnohem víc jsem si oblíbila Minha, Chucka a Newta. Zkráta byli mnohem živější, ucelenější a prostě mi přišlo, že jsou mnohem komplexnější osobnosti.
Otevřený závěr však dostatečně nabudil na čtení dalšího dílu, snad vyjde už brzo...
Add Slangové "placerské" výrazy... docela těžko se na to zvykalo a některé výrazy byly až moc "dětinské/hloupé"?
PS: Taky mě dost rozhodilo slovo Zlosin, stále jsem byla na pochybách jestli se jedná o tiskovou chybu (protože několik překlepů se v textu opravdu vyskytuje) nebo o záměr. Protože na jedné stránce se slovo vyskytovalo s měkým i s tvrdým I/Y. Jsem ráda, že nakonec to byl opravdu záměr.
Ilustrace jsou kouzelné, je to přesně ten styl, který se mi líbí. Nic kýčovitého, ale barevné a milé.
Ovšem obsahově mě kniha zklamala. Začátek byl podivný, prostředek celkem ušel, ale závěr mě pěkně naštval. Jak se stalo, že Barnabáš "najednou" prozřel? Vůbec nebylo vysvětleno nebo naznačeno, co se stalo, že se mu nakonec rozsvítilo. A přitom to mohl být zajímavý příběh.
Mílé počteníčko o tom, že i to co je nám obvykle odporné může být moc milé. :)
Autor má rozhodně dost zvláštní pohled na věc. Některé povídky mě fakt dostaly, třeba Obětina, Popkomando a taky ta s tím psem (ta byla fakt smutná).
Občas mi dělaly problémy ta zvláštní (asijská) jména, na která nejsem vůbec zvyklá a když jsem pak jednu z povídek předčítala nahlas, tak jsem se fakt zasekávala.
Snad je to jen autorova fantazie a svět, který nám takhle nastínil, se nikdy nebude blížit skutečnosti.
Náhodou docela vtipné... Hlavně, že krtek došel své pomsty :D
Tak já teda nevím, ale hlavní hrdinka se chovala divně. Jak už tu někdo psal, měla jsem taky chuť jí vrazit pár facek. Chovala se tak nelogicky. No a Tobias se teda zrovna taky moc nevytáhl.
Přiznám se, že tak v půlce jsem vůbec netušila kam autorka míří a měla jsem pocit, že ani sama autorka to v tu chvíli vůbec nevěděla. Takže tenhle díl byl o hodně slabší než první, který mě příjemně nabudil.
Třetí díl si samozřejmě rozhodně přečtu, protože jsem hodně zvědavá, jak to dopadne a doufám, že závěrečný díl bude lepší než tento.
Zvyky, tradice, koledy, výrobky, pohádky a povídání... všechno o Vánocích.