BlackBlade

Je mi úplně úzko, když si vzpomenu na tento příběh, který je založen na reálných a historicky zdokumentovaných událostech, které se staly v okolí Šumperku. Skvělá kniha a skvělý film, to se musí nechat. Doporučuji, za mě rozhodně 5/5

Jak je v knize popsáno, úplně mě mrazí z toho, že by někdo mohl zavraždit slepce. Vždyť je to, jako kdyby někdo zabil nemluvně.
Detektivní příběh 87. policejního okrsku má svižné tempo a dobře se to četlo (u mě opět poslouchalo jako audiokniha při běhání).

Posloucháno jako audiokniha (opravdu perfektně a profesionálně načteno Helgou Čočkovou - doporučuji).
Zajímavý formát knihy, který je v podstatě monologem hlavní hrdinky Dolores u policejního výslechu, ze kterého se dozvídáme její příběh.
Minimum hororových prvků dodává knize na dramatičnosti, ale jsou zde i prvky, které S. King použil i v jiných románech (např. vnitřní "třetí oko").

Lehké čtivo s těžkou tematikou. Kdo četl od Kmenty přepisy odposlechů v knihách Kmotr Mrázek (a další), tak se této knize, často čtenáři popisované jako bulvár, odpad či brak, zase tak smát nebude. Opravdu mě mrazí, jaká špína a korupce je v české vládě a mrzí mě, že si to řada jiných čtenářů neumí (nebo raději nechce) ani představit, že by jen část příběhu mohla být pravdou.

Pečlivě rozebraný celosvětový problém s kokainem. Je smutné, že k řešení musí přijít spisovatel a vlády mocných zemí se k ničemu podobnému nemají.
Souhlasím, že F.F. napsal lepší knihy, ale za svým hodnocením 4/5 si stojím ;)

Kniha je dost o ničem. Jde o doplňující informace, které jsou obsaženy ve filmu Enigma (s vynikajícím B. Cumberbatchem v hlavní roli), ale nic nového nebo zajímavého nepřináší. Příběh v knize o detektivovi, který po smrti A. Turinga krůček po krůčku objevuje, kdo Alan byl a co dělal, je nezáživný a konec rozpačitý. Ke čtení nedoporučuji, je to ztráta času.
Naopak se těším na knižní předlohu filmu Enigma, která by měla vyjít letos (2018).

Skvěle napsaná detektivka, ze které mě až mrazilo. Knihou se proplétají dvě dějové linie (vraždy mladých atletek a znásilnění) a úplně mě dostal motiv obou pachatelů, proč to dělali. Jak píšou ostatní, je to detektivní klasika, která svým tématem přesahuje klidně až do dnešní doby. Za mě 5/5

Naprosto skvělá kniha pro čtenáře, kteří někdy v životě hráli počítačový hry, ideálně nějakou RPG (role playing game), a speciálně "masovky" např. World o Warcraft, Lineage II atd. Naopak chápu, že kdo nebyl zasažen hraním počítačových her, kniha ho nemusí bavit.
Já navíc hrál i papírovou hru Dračí doupě (česká obdoba hry Dungeons & Dragons), takže jsem knihu přeletěl jedním dechem. Poslouchal jsem ji jako audioknihu a mohu to jen doporučit, protože čtené slovo je proloženo hudbou (krátké ukázky), na kterou se kniha odkazuje. Za mě jasných 5/5 :)

Arnold toho dokázal ve svém životě velmi mnoho a dobře popisuje svoje kroky, jaktoho dosáhl; motivaci, proč to všechno dělal; a dřinu, která za tím stála. Rozhodně nedostal nic zadarmo, že by něco zdědil. Kniha je zajímavá, ale celkově až moc pozitivní? Nevím, jak to popsat. Rozhodně stojí za přečtení.

Souhlasím s mnohými komentáři, opětovné zapletení Munchovi rodiny do příběhu mi tam nesedí, ale není nereálné... proč ne ;)
U Anděla se přikláním k hodnocení lehce na 4/5 (85 %), tady naopak lehce pod 4/5 (někde okolo 75 %), ale protože tu není jemnější hodnocení, oboje dávám 4****

Knihu hodnotím jako "KK" = Klasická Kingovka. Celá první polovina (do výstavy) je popisná a buduje děj pro zbytek knihy, ale jak už tu psalo mnoho jiných, klidně by se to dalo zkrátit.
Nejsou tam žádné velké zvraty a tempo průměrné (až na klasické závěrečné vyvrcholení, které přečtete jedním dechem a je vám jedno, že už jsou tři hodiny ráno). Kdo četl více podobných knih od Kinga, docela odhadne i závěr.
Za mě 3/5, víc rozhodně dát nemohu. A zajímalo by mě, nakolik se King inspiroval sérií Pirátů z Karibiku. Či to bylo i naopak??? :D

Rozhodně nejlepší díl z celé dosavadní trilogie s detektivem C. Strikem. Pokud jste zvládli první dvě předchozí knihy, tak hned berte útokem i tu třetí.
Volný konec ponechává otevřená zadní dvířka, že by se k tomu mohl někdy přidat další díl/y. Za mě 90 %

Dobrá zápletka, ale Marco se občas choval jako marvelácký superhrdina nebo alespoň jako James Bond :) Ne, to přeháním, ale pochybuji, že by měl klučina v reálném světě tolik "štěstí" a dokázal tak dlouho unikat. Ale od toho jsou knihy, ne?
Za mě 4/5, dobré pokračování série oddělení Q.

I když kniha byla svým způsobem drsná a napínavá, mrknu se raději na film s herekými esy tehdejší doby, jako je Steve McQueen a Paul Newman. Z toho filmu jsem byl "podělanej" mnohem více, než u knihy.
Asi jeden z mála příběhů, kde byl film lepší, než kniha. Alespoň z mého úhlu pohledu. Proto dávám hodnocení jen 3/5.

Začátek nic moc, trochu haló při objevení nějaké mrtvoly (nebudu spoilovat), ale následné vyšetřování bylo děsně zdlouhavě popsáno. Výsledné rozmotání zápletky dobré (rozhovor trojice v parku během hustého sněžení), ale jak bylo popsáno více čtenáři = za mě kniha zbytečně natažená. Takže 3/5

Díra v letadle, skoro-zombíci v letadle, piloti mrtví, navigátor na zemi hajzl... tomu se v angličtině říká: "when shits hit the fan". A jak to dopadne? Skvělý příběh, nemohl jsem se o něj odtrhnout.

Zhruba ve čtvrtině knihy odloženo na neurčito. Vůbec mě to nezaujalo.

Rosemary má děťátko byla za mě docela dost kravina, velké zklamání. Já pořád čekal, kdy se staně "něco", ale nic. Příběh mě vůbec nechytl.