Blanchidlo Blanchidlo komentáře u knih

Vražda podle módy Vražda podle módy Patricia Moyes

Četla se sama! Naprosto skvělá detektivka, bavila jsem se a napjatá jsem byla od první do poslední strany. Vřele doporučuji, nenechte se zmást tím, že je to detektivka ze světa módy, protože stojí za přečtení :)

30.04.2019 5 z 5

Mléčný groš Mléčný groš Michael Kobr

Ze začátku se mi líbila, ale postupně se mi líbit přestávala. Byla sice napínavá, ale zdlouhavá a závěr byl neslaný, nemastný. Škoda. Ale určitě to nebyla tragédie, která by se nedala dočíst :)

06.01.2019 3 z 5

Půlnoční běžci Půlnoční běžci Zdeněk Zapletal

Z téhle knihy mám rozporuplné pocity. Prakticky jsem vydržela jen proto,že jsem v Holešově studovala a byla to pro mě nostalgie. Vsuvky s historickými daty mi nedávaly smysl, konec knihy nijaký.

27.10.2018 3 z 5

Páni mají radši blondýnky... ale žení se s brunetkami Páni mají radši blondýnky... ale žení se s brunetkami Anita Loos

Vydržela jsem do strany 25, dál už má trpělivost s "dívkou s mojí inteligentsí, která by se měla duševně vzdělávat" nesahala a knížku jsem zavřela.

27.10.2018 1 z 5

Doktorské a jiné příběhy Doktorské a jiné příběhy Ota Dub

Ačkoli mám jinak Duba moc ráda, jeho Doktoské příběhy mi nesedly, nedočetla jsem.

27.08.2018 2 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Škoda, že jich bylo tak málo :( Parádní a nápadité bajky s pěknými ilustracemi.

15.08.2018 5 z 5

Panenka z ebenového dřeva Panenka z ebenového dřeva Ivona Březinová

Krásná knížka pro děti, vhodná i pro dospělé jako pohodová četba :) Jediné, z čeho je mi smutno, je pravopis. Tolik chyb v I a Y v knížce pro děti je ostuda. Nicméně příběh to byl hezký a doplněný moc příjemnými ilustracemi, velmi dobře se četlo :)

15.08.2018 4 z 5

Trampoty obhájce Rumpolea Trampoty obhájce Rumpolea John Mortimer

Nedočetla jsem ani první kapitolu. Pan obhájce mi přišel nesmírně nafoukaný a pokrytecký ...

14.08.2018 1 z 5

Francouzský život Francouzský život James Haller

Ach ano, tuto knihu můžu. Na to, že jde o američany ve Francii, je francouzská až až. Vtipná, humorná a s dobrými recepty :) Když jsem četla o jejich návštěvách kaváren či jak si vařili sami, viděla jsem se úplně živě mezi nimi!

17.07.2018 5 z 5

Líbánky s nebožtíkem a další kriminální příběhy Líbánky s nebožtíkem a další kriminální příběhy * antologie

První 3 případy byly neslané,nemastné,takže jsem dál volila podle názvů. U Líbánek s nebožtíkem se mi tajil dech, u Případu vonícího strašidla jsem se vážně pobavila :-)

08.07.2018 2 z 5

Solární baroni I - Organizovaný zločin Solární baroni I - Organizovaný zločin Alena Vitásková

Jsem na rozpacích, jak tuhle knihu ohodnotit. Byla jsem na ni zvědavá, ale po jejím dočtení jsem zjistila, že jsem se vlastně nedočetla vůbec nic nového. A nebo neumím číst mezi řádky, připouštím :) Jsem zvědavá na další díly, do těch se ale pustím spíš ze zvědavosti, než že by mě zaujalo zpracování.

20.06.2018 2 z 5

Kde peníze jsou služebníkem, nikoliv pánem Kde peníze jsou služebníkem, nikoliv pánem Naďa Johanisová

Kniha je hodně orientovaná na to, jak to mají ve Velké Británii a jak to bylo a mohlo by být u nás. Myšlenky zajímavé, ale daly by se shrnutou do 10 stran...jako neekonom jsem se chvílemi ztrácela v pojmech.

11.06.2018 2 z 5

Pán z Beccy Pán z Beccy Edgar Collins (p)

Dobrá kniha na oddychové letní čtení, o napětí není nouze, udrží vaši pozornost :)

04.06.2018 3 z 5

Trable anglického šlechtice v Čechách Trable anglického šlechtice v Čechách Václav Erben

Tenhle díl se mi četl velmi těžce. Zápletka neslaná,nemastná,stejně jako celý děj. Ačkoli mám detektivky s kapitánem Exnerem velice ráda,Trable anglického šlechtice patří z mého pohledu ke slabšímu výtvoru.

28.05.2018 2 z 5

Nebuď potravou pro houbu Candida Nebuď potravou pro houbu Candida Andrzej Janus

Zajímavá a poučná knížka,na úvod informace o rozdílu mezi houbou a kvasinkou Candida,v dalších kapitolách vztah k určitým zdravotním potížím,včetně doporučení na možnou léčbu.

15.04.2018 5 z 5

Život bez hormonální antikoncepce Život bez hormonální antikoncepce Adéla Nováková

Měla by to být povinná četba :-)

19.03.2018 5 z 5

Mistrem sám sobě Mistrem sám sobě Don Miguel Ruiz jr.

Asi jsem pro tuhle knížku ještě nedozrála, některé myšlenky se mi chápou ztěžka, ale téma je velmi velmi zajímavé.

07.03.2018 4 z 5

Pravidla pozitivního sobectví Pravidla pozitivního sobectví Michaela Dombrovská

Asi nedokážu knihu objektivně ohodnotit. Jelikož už jsem přečetla spoustu knih v tomto duchu, byla pro mne jen takovým shrnutím a měla jsem ji za hodinu a půl přečtenou. Pár nových poznatků jsem si z ní vzala, ale v zásadě nic nového. Nicméně pokud bych ji četla jako první, určitě by byla nápomocná. Oceňuju tipy na další literaturu na konci každé kapitoly!

16.02.2018

Rudý měsíc Rudý měsíc Miranda Gray

Ze začátku se četla kniha lehce, byla plná nových informací, ale někdy kolem poloviny začala být nudná, opakovala se a těžko jsem u ní držela pozornost. Nicméně když ji zhodnotím jako celek, určitě stojí za přečtení :)

08.02.2018 3 z 5

Osamělý mrtvý muž Osamělý mrtvý muž Václav Erben

Oddychovka,která ani nenadchne,ani neurazí. Ale vytáčelo mě neskloňování jmen, oslovení "pane Exner" mi způsobuje osypky :-)

01.02.2018 3 z 5