Blaufik

Gemina je opravdu chytře vymyšleným a vystavěným příběhem, který si vás získá od první strany. Neskutečná čtivost s postupným gradováním napětí až do samotného monstrózního finále, spolu se zmíněnou grafickou stránkou knihy, je něčím, co si užijete do poslední stránky.
Všem, kteří knihu nebo sérii ještě nečetli, rozhodně doporučuji a to s velkým nadšením. Myslím, že ti, kteří mají již přečteno, mi rádi dají za pravdu.

Nejen, že Tománek pracuje s ověřitelnými fakty, ale díky stylu, jakým je kniha psána, vás doslova donutí přestat v danou chvíli číst, a otevřít internet, kde se sami přesvědčíte o tom, že nečtete jen nesmysly "vycucané z prstu."
Ano, jedná se z velké části o různé konspirační teorie, přesto se mi líbí, jakým směrem autor uvažuje.
Na české poměry se jedná o vydařený thriller, který si zaslouží vaši pozornost. Rozhodně si zde přijdete na své, zvláště pak, jste-li fanouškem konspiračních teorií.

Celkově se jedná o více než povedený psychologický thriller, který je snad povinností pro všechny milovníky tohoto žánru.
Co se týče srovnání s autorčinou předchozí knihou, tak zde by to bylo asi stejné jako srovnávat hovězí maso s mrkví. Absolutně nesrovnatelné, každé úplně jiné. Přesto jsou Tiché lži v něčem stejné, jedná se o autorčino vyprávění, které si vás prostě a jednoduše získá už od první věty.

Pokud se rozhodnete Černookou číst, tak věřte, že si vás získá hned od prologu. Autorka píše velice poutavě a zároveň používá krásnou češtinu. Díky tomu se kniha velice dobře čte a stránky doslova mizí pod rukama, celá kniha se tak obejde bez zbytečné omáčky a jde rovnou na věc.

Vyprávění autorky je opravdu poutavé, dalo by se říci, že je Běsa čtivější než její předchůdkyně. Dita Táborská prostě umí a vyšvihla se mezi nejlepší české autorky. Nebála bych se říci, že se vyrovná i s tvorbou zahraničních spisovatelek.

Autorky stvořily psychothriller, který je opravdu báječně promyšlený. Vše co se zde odehrává nemusí být úplně tak, jak to zrovna vypadá. Je to vlastně takový hon na kočku a na myš, my se jen musíme rozhodnout, jestli budeme tou myší anebo kočkou.

V poslední době ráda "jedu" na vlně thrillerů a tak jsem se těšila i na tento. Celkem mě mrzí, že jsem knihu nepostřehla u více čtenářů, jak to bývá u jiných, provalených, kousků, protože si myslím, že by si tato kniha rozhodně zasloužila více pozornosti a rozhodně by po ní měli sáhnout všichni milovníci psychologických thrillerů, čeká na vás báječné počtení od kterého se nebudete moci odtrhnout.

Tato teňounká kniha celkově klame svým tělem. Uvnitř na nás totiž čeká velký kotel emocí, který se začíná pomalu míchat hned ze začátku, aby přibližně v polovině začal pomalu bublat. Ano, přátelé, ač se to nezdá, tak tato kniha vás rozloží na kousky pohnutým osudem všech hrdinů. Bude vám při čtení hodně smutno a rozhodně nad příběhem budete přemýšlet i dny po dočtení.

Řekla bych, že se jedná o nejlepší díl z toho co jsem zatím četla. U knihy jsem se báječně odreagovala a skvěle pobavila, jen Hanna byla ze začátku celkem nevěrohodné jelítko. Jsem velice ráda, že se to v průběhu změnilo a já jsem hlavním hrdinům jejich vztah věřila :-)

I když jsem se do knihy ze začátku nemohla začíst, tak nakonec se vše zlomilo a já jsem nemohla přestat, dokud jsem knihu nedočetla.
Konec pro mě úplně překvapením nebyl, ale i tak doporučuji a mrknu také na autorčinu Vdovu.

Výletní loď, která pluje po oceánu, nikde nikdo a v případě ohrožení není kam uniknout. Myslím si, že autorka nemohla vymyslet lepší místo. Bezmoc hlavní hrdinky při představě, že pluje s vrahem je naprosto nepředstavitelná. Její klaustrofobie, spousta malých a stísněných prostor a vlny, které si pohrávají s lodí. Ano, myslím si, že tato kniha rozhodně stojí za přečtení.

Na to, že se jedná o autorčinu prvotinu to bylo vůbec špatné. Jen je škoda, že nám autorka nenaservírovala více vodítek, abychom mohli na samotné rozuzlení celého případu přijít sami. Alespoň u mě se po dočtení nedostavil ten známý pocit "no jasně, jak jsem to mohla přehlédnout."

I když kniha není pro každého, tak si myslím, že si své čtenáře si jistě najde. Mně se kniha líbila a okrajový čtenář bude jistě přímo nadšený.
Doporučuji si knihu přečíst a udělat si vlastní obrázek, pokud máte rádi pomalé odkrývání dávných tajemství, tak po knize určitě sáhněte.
Více v recenzi v záložkách.

Někdo by mohl říci, že je tento díl naprosto zbytečný, neboť se zaobírá pouze jakýmsi čekáním na to, až skončí semestr a naši dva zamilovaní už se nebudou muset dále ukrývat. Já si to ovšem nemyslím. V průběhu příběhu se dovídáme další střípky z Danielovy minulosti, řešíme prozrazení jejich vztahu a další úskalí, která na náš pár čekají kdesi v koutku...

Tato kniha byla naprosto úžasná a já už chápu, proč kolem ní byl takový poprask. Hlavní hrdinové byli úžasně popsáni a jejich charaktery barvitě vykresleny. Již od začátku jsem si nesmírně oblíbila Lisbeth. Vlastně ani přesně nedokážu říci, čím mě tak dostala, ale fandila jsem jí. Hlavně jsem doufala, že se nějakým způsobem postaví Bjurmanovi a ukáže mu co proto.

Myslím, že tato kniha je jedním z nejlepších psychologických thrillerů, jaké jsem kdy měla možnost si přečíst. Všem knihu s klidným svědomím doporučuji. Pokud jste nad tímto příběhem váhali, tak se nebojte, čeká na Vás úžasný zážitek, který slupnete jako malinu.

Myslím si, že kniha by působila dynamičtěji, kdyby byla o pár desítek stran zkrácena. Bohužel zde bylo spousta míst, která byla zbytečně natahována a nepřinesla k vyvrcholení příběhu nic zásadního. Ani samotné postavy nedokáží vzbudit žádné emoce a tentokrát jsou jen plochými postavami vepsanými na papíře.

I když je Později knihou, která je čtivou jednohubkou, tak těžko uvěřit tomu, že ji napsal sám King. Celý příběh byl, na jeho poměry, opravdu rychlý a zrovna u tohoto tématu si dovedu představit román, který by byl propracovanější, tak, jak to autor umí.

Pro všechny milovníky psů, kteří si chtějí počíst o jednom přátelství a velké záchranné akci. Zvlášť díky rozdělení kapitol bude bavit jak kluky, tak holky (i jejich rodiče).
Já osobně knihu rozhodně doporučuji, myslím si, že je důležité ukázat dětem, že pořízení nového psího kamaráda je důležitý krok, který není jen o vybírání nejroztomilejšího štěněte podle fotky. Je důležité tento krok neuspěchat, pořádně promyslet a v neposlední řadě dát šanci i těm, kteří se už narodili, ale štěstí jim, bohužel, zatím nepřálo.

Za sebe nemohu jinak, než doporučit a to všemi deseti. Zvláště, pokud vzpomínáte na báječné koláče své babičky, ale bohužel nemáte ten správný, osvědčený, recept. Pevně věřím, že si tady každý najde to své a bude tuto kuchařku střežit jako oko v hlavě.