blazejmartin komentáře u knih
Tuto knihu by měl přečíst každý. Je velmi podobná jako film, avšak stále jiná. Nelze říct jestli je kniha lepší než film- obojí je MASTERPIECE.
Poprvé jsem Hartla viděl v show Jana Krause a ten jeho smích a optimismus je nabíjející. Jeho vystoupení i tuto knihu doporučuju k zahnání špatných nálad a splínů. Tuto knihu po stránce humoru už ale asi těžko bude překonávat.
Úplně jsem zapomněl na tuhle parádní knihu. Luxusní nejen pro mladé čtenáře ale i pro ty starší-což je bohužel i můj případ :)))
Nic pro puritány a milovníky a telenovel a seriálů typu Ulice. Poslední dobu toho přečtu opravdu hodně, tohle se ale dost vymyká standartům pro oddechovou humornou četbu.
Na Pointu příjemné překvapení. Čte se to skvěle. Nákupy v Itálii, střelba na sochu, únos nevěsty ze svatby, nebo srážka se srncem, top momenty u kterých jsem knihu musel dát bokem a zasmát se- to oceňuju vždy. Děj se odehrává ve fiktivním moravském městě. Kombinuje se raritní komediální žánr s thrillerem, autor používá hodně metafor, divných jmen hlavních hrdinů, výmyslů a vtipných narážek. Např. v TV je populární seriál Rodina v poutech- což je parodie na Rodinná pouta.
Líbila se mi hlavní dvojice Erik + Christin kteří ale dostali pořádně prostor až vlastně od druhé poloviny knihy. Ale prostor brutální!
Závěr je pak jedno strhující a uzemňující WTF.
Mínusy: na obálce je až moc růžové barvy na můj vkus a v knize značný počet vulgarismů.
Četl jsem jako dítě, výborný krátký román. Konec je dost smutný ale k zamyšlení. Četl jsem jako povinnou četbu a později jsem se ke knížce opět vrátil. Nezklamala.
Průměrné, zbytečné. S kouzlem původních knih už nemá nic společného. Nevidím důvod proč to číst znovu. Pouze ždímání značky......
Epické dílo. Tohle bych chtěl vidět jako seriál mnohem raději než Witchera. Možná časem.
Jedna z prvních knih, kterou jsem přečetl jako dítě. Spolu s Robinsonem. Bezkonkurenční.
Průměr. Některé povídky lehký podprůměr. Ztrácím motivaci dál Viewegha číst...
Není vhodné pro děti. V dnešní době bych jim to rozhodně nedával jako povinnou četbu- jen si řeknou, že tak nudné knížky jsou všechny a přestanou číst úplně.
I tak- přelomové dílo na svou dobu.
Parádní doplňková kniha o nejlepším záporákovi WD. Konec nečekaný.
Učebnicový příklad toho, jak je nejdůležitější obálka a název knihy. A je jedno, co je uvnitř...
Vtipná oddychová knížka. Ale asi žádný důvod přečíst si ji znovu.
Poslední dobou přečtu snad všechno. A tohle prakticky na jeden nádech. Snad nejlepší kniha na Pointě.
Na pobavení super. Připomnělo mi to Deník moderního fotra.