Blíženec | Komentáře u knih | Databáze knih

Blíženec Blíženec komentáře u knih

Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Simon Mawer

Silný příběh a napětí až do konce.

24.04.2013 4 z 5

Lužanská mše - Vita Brevis Lužanská mše - Vita Brevis Valja Stýblová

Chtěl jsem se dozvědět něco víc o Josefu Hlávkovi.A díky paní Stýblové jsem dostal informace příjemnou formou.

24.04.2013 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Velice dobře zpracované téma. Kniha moc dobře napsaná. Každá postava ukazuje svůj rozdílný poválečný osud.

28.11.2012 4 z 5

Propast Propast Valerio Evangelisti

Třetí díl tačíná na v Pažíži na královském dvoře,kde se s Nostradamem radí samotná královna.Ve Francii sílí náboženské konflikty.Nostradama pronásleduje jezuita Michaelis,který by rád stanul v čele francouzké inkvizice.Nostradamus se snaží ochránit své rodinné zázemí a zároveň prohlubuje své znalosti magie a stává se magem.Setkává se s umírajícím Ulrichem,který ho vyzívá na souboj v záhrobí.Nostradamus se s pomocí přátel připravuje na poslední,posmrtný boj s Ulrichem...

16.05.2012 4 z 5

Podvod Podvod Valerio Evangelisti

Druhý díl začíná tvrdým potlačením valdenských kacířů.Je to začátek náboženské nesnášenlivosti,která propukne v celé Francii.Nostradamus se podruhé žení,zároveň se věnuje rozšíření prorockého nadání.Opět se dostává do spleti intrik a nařčení.Nostradamus cestuje do Benátek a Lyonu,kde dochází k prvním dělnickým bouřím a projevům protestanství.Setkává se po letech se svojim učitelem Ulrichem z Mohuče a není to příjemné setkání...

16.05.2012 4 z 5

Proroctví Proroctví Valerio Evangelisti

Kniha popisuje Nostradama na studijích a následně na jeho cestách po Francii.Kde cestuje jako lékárník a pomáhá likvidovat morovou epidemii.Nostradámův život provází tři tajemství-židovský původ.Schopnost připravit bylinný lektvar,který mu umožňuje vidět útržky budoucnosti a skutečnost,že jako mladý byl uveden do sekty čardějníků.Kromě toho jej sleduje agent španělské inkvizice Molinas,který svůj život zasvětil dopadení židovského čarodějníka.

Hvězdy pod Libínem Hvězdy pod Libínem Jiří Slavíček

Kniha těm kdo na vojně byly i nebyly život vojenský-někdy veselý,jindy těžší.Některé zážitky v knize jsem zažil osobně a myslím,že nejsem sám...

26.04.2012 4 z 5

Nemilovaná – Z deníku sedmnáctileté Perly Sch. Nemilovaná – Z deníku sedmnáctileté Perly Sch. Arnošt Lustig

Tuhle knihu jsem zvolil jako moji první od pana Lustiga.Je to velice silný a působivě napsaný příběh.

14.03.2012 4 z 5

Fiorella a hřbitov upírů Fiorella a hřbitov upírů Vlastimil Vondruška

Myslím,že i my dospělí můžeme sáhnout po knize určené mladším.

27.07.2015 4 z 5

Moře a pláž Moře a pláž * antologie

Mám rád knihy z edice Česká povídka.Člověk pozná v jedné knize více autorů.Tentokrát jsou povídky slabší.Zklamal mně J.Moník.Naopak již nebudu odkládat \'setkání\' s Petrou Soukupovou.

26.09.2013 3 z 5

Zlatá stezka Zlatá stezka Václav Písař

Hrdinou je mladík Janek který prochází historickými událostmi.Vstoupí do společenství lapků na kupecké stezce,válčí po boku husitů.V knize je pěkně popsaný život ve středověku.

23.05.2013 4 z 5

Jak určili bohové Jak určili bohové Bohuslav Švec

Volné pokračování knihy Soumrak keltského meče.Opravdu silný příběh na pozadí nejstarších dějin.
Příběh začíná v keltské Bohemii napadené Germány odkud odchází mladý Arenix do světa římského impéria.
Je zajímavé srovnání dvou rozdílně vyvinutých civilizací.
PS.Naprosto souhlasím s phalko a doporučuji

22.05.2013 4 z 5

Moje šílené století II. Moje šílené století II. Ivan Klíma

Spisovatel píše o tom co prožíval v letech 1967-1989 v dějinných souvislostech naší republiky.Každá kapitola je 'uzavřena' zajímavou úvahou na události.

23.04.2013 4 z 5

Divoši Divoši Lucie Lomová

Ať komiks určený pro děti a mládež,přečetl jsem si jej s chutí.Příběh i ilustrace jsou výborně zpracované.

29.11.2012 5 z 5

Láska a čas Láska a čas * antologie

Tuhle edici mám rád,člověk pozná v jedné knize díky povídkám více autorů.Konkrétně tahle kniha mně moc nezaujala.

21.06.2012 2 z 5

Benátky Benátky Peter Ackroyd

Kniha podrobně rozebírá historii Benátek od důvodu vzniku města na laguně,přes obchodní a řemeslnický vzestup až po jejich turistickou současnost.Ten kdo se v Benátkách prošel,i ten kdo se tam chystá najde v knize mnoho zajímavostí.

21.06.2012 4 z 5

Pepíci Pepíci Mariusz Surosz

Pan spisovatel prostudoval mnoho materiálu a přesto kniha nejsou jen fakta.Kniha je naopak napsaná velice čtivě a zajímavě.Člověk pozná veřejné osoby naší historie 20.století v širším světle.Zajímavé je propojení osobností neviditelnou nitkou.

22.05.2012 4 z 5

Tajemství královnina zpovědníka Tajemství královnina zpovědníka Jan Bauer

Příběh je zajímavý a příjemně se čte.