boeink komentáře u knih
Přestože jsem s knihou strávila tři týdny, neskutečně mě bavila. Těšila jsem se, až se budu moct začíst a pak skoro každou noc trávila ve svých snech ve středověku.
Pan Niedl opravdu píše skvěle, děj odsýpá, postavy jsou skvěle vykreslené. Platnéřský učeň, tovaryš a nakonec mistr Lukáš mi byl moc sympatický, stejně jako spousta dalších, kteří ho doprovázejí nejen životem platnéře, ale taky na jeho dobrodružných cestách.
Po dlouhé době kniha, kterou jsem slupla jako malinu. Má originální zápletku a opravdu mě její děj naprosto vtáhl a nepustil, dokud jsem pozdě večer nepřečetla poslední stránku. Byla jsem hrozně zvědavá, jak z toho všeho autorka vybruslí a musím říct, že se jí to povedlo skvěle!
Neváhám, tohle je u mě za pět hvězdiček.
Poslouchala jsem jako audioknihu na dovolené. Nejsem si jistá, jestli bych se s klasickou knihou příliš nenatrápila, protože se mi to tak nějak táhlo. Hlas Jiřího Ployhara je ale příjemný, možná až moc, párkrát jsem při něm pěkně zabrala:-).
Námět knihy je zajímavý, ale celé mi to připadalo trochu moc přitažené za vlasy, málo uvěřitelné, bylo tam i trochu moc padouchů. Správňák je vlastně jen Adam a Johanna.
Úplně odvázaná teda nejsem, ale možná zkusím zhlédnout seriál.
Četla jsem více knih Barbary Wood a tahle určitě patří k těm nejlepším. Nesedla mi Věštkyně, tam jsem se vůbec nedokázala začíst.
Příběh léčitelky Selené, která putuje světem, přes Babylon, Persii, Jerusalém i Alexandrii, aby našla nejen svou lásku, lékaře Andrease, ale aby našla své kořeny a naplnila své poslání.
Kniha se krásně čte, je napínavá. Trochu mi vadí, že nevím, jaký osud potkal Seléninu dceru Ulriku, ale to už by bylo na další knihu.
Po dočtení této knihy jsem naprosto spokojená. Všichni známe případ vyměněných dětí, na jehož základě byl natočen seriál Kukačky. Nedovedu si něco takového představit. V této knize je podobný případ obohacen o odporného psychopata Milese, kterého jsem při čtení upřímně nenáviděla, zatímco jeho uťápnutou ženu litovala. Pete a Maddie mi byli oba sympatičtí, protože byli prostě normální, lidští. Hltala jsem stránku za stránkou a doufala v dobrý konec. Ten byl nakonec ještě lepší. No zkrátka, byla to jízda a určitě autora znovu vyhledám.
Jsem moc ráda, že jsem pana Niedla objevila, díky němu se totiž snadno přenesu do drsného 14. století.
Historické romány jsem donedávna nečetla, nebo jen velmi málo, ale Niedlovy knihy se čtou tak krásně lehce, že je nelze odložit. Příběh Ondřeje z Rohatce je plný napětí, dobrodružství, okořeněný špetkou romantiky a trefných hlášek.
Za mě moc dobrý!
Já nevím...po pár výborných knihách je tahle docela sešup. Obsahově skoro o ničem (chudák ženská, herečka, co všechno měla a roupama nevěděla co by), i když celkem dobře napsáno, takže jsem ji celkem rychle dočetla.
Taková (pro mě) zbytečná knížka.
Knihu jsem přečetla "na pár zátahů", úplně mě pohltila. Otáčela jsem jednu stránku za druhou, zvědavá, nakolik je příběh reálný. Je totiž skoro neuvěřitelné, čím si Angie musela projít. Po dočtení knihy, včetně doslovu autorky, jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco nového, něco, co je mimo chápání člověka, který o popsané poruše dosud neměl ponětí.
Doporučuji!
Potřebovala jsem nějakou milou knihu na odlehčení. Tato kniha je plná pravdy a životního moudra, příběh o hledání pravdy i sebe sama a hlavně o odpouštění. Moc se mi líbila.
Vše již bylo řečeno..
Tahle série stojí za přečtení. Druhý díl já osobně považuji za mírně slabší, trojka je ovšem stejně špičková jako jednička. Čtivé, dechberoucí.. Děj odsejpá, všechno to zapadá. Sayer je sympatická hlavní hrdinka a mě po přečtení posledních řádků zajímá jediné.. bude čtverka?
Tady není co dodat. Kniha je krásná, je v ní spousta fotek a je napsána tak poutavým způsobem, že nelze odložit. A to ani nemusíte Karla zbožňovat. Já ho nezbožňuji, ale obdivuji jako zpěváka a mám ráda jako člověka, i když tady už není.
Hodnotit jinak než 100% prostě nemůžu.
Docela náročné čtení na aktuální téma o talentované Taře, která se tancem pokouší vyrovnat se vzpomínkami na válkou souženou rodnou Ukrajinu.
Myslím, že autorka obálky knihu vůbec nečetla, protože ta kresba je úplně mimo, stejně jako podtitul.
Mě se kniha docela líbila, více ta taneční linka, nicméně flashbacky vysvětlující Tařiny válečné šrámy jsou taky zajímavé a nutné pro úplnost příběhu.
Vraha jsem odhadla v třetině knihy a trpělivě pak čekala, až to ty dva poldy trkne.
Trochu mi vadily netradiční jména, které autorka používá, ale to je drobnost.
Poklad z mé dětské knihovničky od milovaného spisovatele. Rudolfovek jsem přečetla mnoho, tato se řadí k těm nejlepším. Film, který byl podle knihy natočen, je také skvělý.
Čtivý detektivní příběh lehce inspirovaný skutečnou korupční kauzou, bavilo mě to a oceňuji, že příběh nebyl zbytečně roztažený, vsuvky z Terencova soukromého života byly příjemným zpestřením.
Začátek knihy byl super. Kdybych knihu četla na jeden zátah, asi bych vnímala stupňujíci se napětí, ale začalo se to nějak táhnout. Závěr pro mě nebyl překvapivý, tušila jsem ho, ale i tak dobrý.
Za mě sice čtivá kniha, ale úplně průměrná.
Moje první přečtená kniha autora a tímto si pana Niedla přidávám do oblíbených.
Kniha se dobře čte, je psána čtivým, živým jazykem, moc se mi líbily vtipné dialogy. Ondřej z Rohatce je sympatický hlavní hrdina, stejně jako jeho přítel Hašek, Chiara i Bruno.
Jsem spokojená a koupě tohoto knižního skvostu nelituju. Těším se na druhý díl.
Do druhého případu agentky Altairové jsem se pustila hned po dočtení toho prvního, což možná nebyl úplně dobrý nápad. Případy mi trochu splývaly, jsou si trochu podobné.
Postava Sayer je mi moc sympatická, líbil se mi i Max a jeho pes.
Co mě při čtení trochu vadilo, byl slovní obrat: Sayer nesouhlasně zabručela, stejně jako v prvním díle: Sayer vítězně zapumpovala paží..:-) No, ale to je drobnost, která mi čtenářský zážitek nemohla zkazit.
Celou sérii jsem koupila v akční nabídce, kterou žádný nadšený knihomil neodmítne a jsem moc ráda, protože tohle byla pecka.
Kniha se výborně čte, má krátké kapitoly a vy otáčíte jednu napínavou stránku za druhou. Celou dobu jsem si myslela, že pachatele jsem brzy odhalila, ale i E. Cooper mě (jako všichni autoři před ní) pěkně převezla. No, agentka FBI ze mě nebude, nevadí :-)
Knížka mě zaujala moc pěknou obálkou a ledabyle přečtenou anotací. Je psána opravdu takovým úspornějším stylem, který ne úplně každému sedl.
Mě ano. Dvěstě stran úplně stačilo na trochu smutný, tragický příběh o (ne)svobodě a lásce k dítěti i muži. Oddechovka, ale na vážnější téma. Četla se dobře a líbila se mi.