Borufka_9 Borufka_9 komentáře u knih

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Neskutečná kniha, tolik emocí, čtivosti, informací, akce...fakt super, nemám slov. Bála jsem se zklamání druhého dílu, ale tohle byla jízda. Věřím tomu, že kdybych tyto knihy četla 100x, vždy natrefím na něco nového (a nemyslím tím jen ty technicko fyzycké termity, kterým nerozumím).

31.03.2020 5 z 5

Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Tak jo, vystoupila jsem ze své komfortní zóny... Anebo vlastně ne. Romány občas čtu, i ty ženské. Tento - jsem v rozpacích. Kdyby vyšel v 90. letech, potom ano, byl by asi dobrý. Ale v dnešní době pochybuji, že takové hloupé a nesebevědomé ženy, ze kterých se vyklubou nepříjemné a sebestředné mrchy, existují. Obálka je nádherná a anotace lákavá, kniha mi ale přijde prvoplánová, tímto by se žádné ženy řídit opravdu neměly. Protože Nemusíš! neznamená Ponižuj!

16.09.2020 2 z 5

Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Tohle je prostě ostuda. Asi ani ne autorky, tam chápu touhu vydat knihu ze každou cenu, ale neskutečný přešlap nakladatelství.

23.11.2022

Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Po dlouhé době skvěle povedené krimi, thriller, nevím, jak to popsat. Postavy úžasné, prostředí, napětí, atmosféra... a konec. Pecka.

16.10.2020 5 z 5

Uteč! Uteč! Dagmar Česká

Nevím, co napsat. Kniha se smyslem, poselstvím, čtivá. Autorka má úžasné popisy, uvěřitelné a propracované postavy. Mluvu přizpůsobenou charakterům, krásnou obálku. Malinko si říkám, že by se hlavní postavě nestalo tolik věcí v tak krátkém čase, ale nepřekáží to, vše má svůj smysl. Knize nechybělo vůbec nic, užila jsem si útěk, jízdu, akci, romantiku a doporučuji všem.

23.09.2020 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Zajímavý námět a skvělé zpracování, moc se mi to líbilo a už mám rozečtený druhý díl.

05.09.2020 4 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Skvělá, promyšlená a fascinující kniha. Fyzika rozhodně není mé hobby, ale tady jsem se i já cítila, že vím, o čem autor píše. Samozřejmě pojmům nerozumím, dokonce jsem i líná je hledat, přesto tak nějak vyplývá o co jde a srozumitelně. Zpočátku jsem se hůř orientovala v čínských jménech, ale postupem jsem i to vychytala. Moc se mi to líbilo, jsem nadšená a jdu na druhý díl!

13.02.2020 5 z 5

Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská (p)

Opravdu povedená kniha, četla jsem ji jako první a musím říct, že nad ní pořád přemýšlím. Líbilo se mi, že nebylo úplně všechno vysvětlené do detailu a zbyl tak prostor pro čtenářovu fantazii. Smekám před tím, jak autorka vše dokonale propojila :))

26.08.2023 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Zajímavá je druhá část. Možný spoiler - Ilan mě štvala, neskutečně mě štvala. Chápu, že nějak autorka potřebuje vysvětlit historii a tak, ale, ruku na srdce - proč by jí všechno říkali, pořád kolem ní skákali? A s tím "tajemstvím" je to už zbytečně protahované. Na slovo voal jsem už alergická. Jinak provedení a styl bravurní, jako vždy.

11.09.2020 3 z 5

Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Ne. Tohle ne. Nedá se ani napsat, co na té knize bylo dobré. Možná obálka a anotace? Taková sexistická ... s neustále se opakujícími popisy. Je vidět, že to psali dva mladí a nevybouření. Touhle cestou fakt ne...

02.07.2020

Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská (p)

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Jak se míchaly ty psycho prvky a humor (policajti) a začínající láska a naděje, to bylo něco neskutečnýho. Doporučuji a určitě nezůstane u jednoho přečtení.

26.08.2023 5 z 5

Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Chtěla jsem si přečíst historický román a ten jsem dostala. Jako bonus vtip a slzy, já nevím, nečekala jsem žádný vážný rozbor historických událostí. Za mě skvěle zvládnuto.

09.10.2021 5 z 5

Temný ráj Temný ráj Patrick Ness

Druhý díl se mi líbil moc, jsem mile překvapená. Oproti prvnímu dílu je nadupaný akcí, pořád se něco děje, postavy se vyvíjejí. A i když nekonají vždycky správně, máte pro ně pochopení. Stále mi překáží ta přítomná ichforma, ale jinak opravdu luxusní.

15.03.2021 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Asi jsem od toho čekala moc. Anebo přečíst si knihu před několika lety, možná by mě posadila na zadek, takhle to bylo zdlouhavé, těžko uvěřitelné a konec žádný wow efekt nepřinesl.

25.07.2020 3 z 5

Katka Katka Michael Třeštík

Je to vlastně takové knižní shrnutí dokumentů od Heleny Třeštíkové. Na konci je pár fotek a informací o Katce, jak teď žije. Na knize jsou nejzajímavější fotky a potom promluva manžela a syna paní Třeštíkové o "životě s Katkou," která je provází...

10.06.2020 2 z 5

Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Oddechovka s velkým přesahem. Kniha mě překvapila,protože jsem čekala klasický románek, kdy se on a ona z nějakého důvodu potkají, přeskočí jiskra a stane se něco, co je oddálí a zbytek knihy se budou dávat dohromady. Dostala jsem úplně něco jiného, postavy mají vývoj, nejsou tupé a jednotvárné. Dialogy uvěřitelné, kniha má poslání a je milá. Chytrá. Děkuji a těším se na další knihy od autorky.

14.07.2023 5 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Skvělý počin, Suzanne prostě psát umí. Příběh parádní, "light" desáté hladové hry a Snowova cesta k tomu, čím se stal.

05.12.2020 5 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Povedená kniha. Fantasy ani trochu, ani dívčí román. Je to taková směska více knih, jejichž odkazy se tam dají najít. Ještě v polovině jsem se bála klišé, předvídatelnosti, ale nakonec tam trochu překvapení bylo. Kniha byla pěkně čtivá, postavy uvěřitelné a vydařené. Hezky popsaná politika i prostředí, nechyběla láska, přátelství, nepřátelství, smrt..

09.02.2020 5 z 5

Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Dávám střed, zaujalo mě téma, o kterém se musí mluvit a kniha je čtivá.

06.03.2022 2 z 5

Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Nechci být nespravedlivá a už vůbec ne zlá. Z knihy až moc křičí nezkušenost, nevypsanost. Autorka má krásné popisy, větná spojení, nápady, ale bohužel pokulhávají postavy i děj. A co zamrzí, tak je korektura, což ovšem není v konečném důsledku autorčina chyba. Věřím, že další díl bude o dost lepší, Lenka na to rozhodně má!

06.06.2020 2 z 5