Briv | Komentáře u knih | Databáze knih

Briv Briv komentáře u knih

Ptáčkové Ptáčkové Jaromír Zpěvák

* Protože jsme se synem celou zimu krmili ptáčky na krmítku, byla potřeba se na ně podívat i v knížce, kde jsme ptáčky měli spojené i s krásnou básničkou. Ilustrace jsou moc pěkné, každý ptáček je tam dobře poznatelný - syn mi dává za pravdu, protože pokaždé jsme k četbě měli i atlas ptáků a porovnávali si je. Je to moc hezká povedená knížka, hlavně pro milovníky ptactva, ale věřím, že dokáže zaujmout i ostatní.

01.04.2023 4 z 5

Tajemství jedné knihovny Tajemství jedné knihovny Monika Davidová

Knížku jsem půjčovala z knihovny pro našeho kloučka. No vůbec nesplnila mé očekávání - jak už zmiňuje více čtenářů - čekala jsem, že děj se bude odehrávat převážně v knihovně a pro mě bylo docela rušivé i to, jak skřítek vysvětluje, jak přicházení na svět - je to hodně zmatečné a i celý děj působí spíše chaotickým dojmem.

01.04.2023 3 z 5

Jak zvířata spí Jak zvířata spí Jiří Dvořák

Tak jsme se ke knížce se synem po roce vrátili a je z ní naprosto nadšený. Hned si všechna zvířátka hledá v dalším atlasu, kde má reálné fotky a je překvapený, jak taková zdánlivě obyčejná věc jako spánek může mít podob. Určitě knihu doporučujeme.

01.04.2023 5 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Posel mně hodně překvapil a to od samého začátku. I když jsem měla pocit, že je kniha určena spíše mladším čtenářům, tak se z nás celkem brzy stali kámoši a já jsem velmi ráda a dychtivě naslouchala Edovi, tomu jak se cítí a doprovázela jej tam, kde ho karty zavedly.
Mluva i styl psaní mi naprosto vyhovoval a čtení mě fakt bavilo. Vlastně mně na začátku vůbec nenapadlo, že bych v knížce našla i docela hluboké myšlenky a přitom to není vůbec na sílu.
Ede, díky moc, hodně jsi mně přiměl popřemýšlet. Tak zase někdy čau.

08.01.2023 4 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Tak jsem se konečně dočkala a už vím co je Asad zač. Kniha je čtivá, ale přesto jiná. Přijde mi, že je zde mnohem méně humoru, což je trochu škoda, protože to vždycky přidávalo "šťávu". Tento díl je vleklejší a zároveň temný a vážný. Je to tím, že autor otevírá problematiku přistěhovalectví, radikalismu a terorismu, až z toho mrazilo. Otevírá se spousta starých bolestí a křivd. Místy dojemné a smutné čtení. Budu ráda, když se další díl vrátí do starých kolejí.

05.04.2020 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Carl, Asad a Rose teda jedou. Žeru je. Vím, že když tuhle knihu vezmu do rukou, tak se mnou na pár dní nebude absolutně řeč, protože budu jen číst, číst a číst kdykoli to půjde. Tentokráte se řeší velmi zajímavé téma. Vzkaz v láhvi rozhodně doporučuji a jdu na další díl.

21.12.2018 5 z 5

Dášeňka Dášeňka Karel Čapek

Krásně sepsáno, krásně nakresleno, krásně vyfoceno. Tahle knížka umí pohladit po duši a vykouzlit úsměv. Věřím, že ji rády budou poslouchat děti i štěňátka.

18.10.2017 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Trvalo mi docela dlouho než jsem se po Tatérovi pustila do Cilčiny cesty. I když bych určitě našla poutavěji a hlavně věrohodněji popsané události z gulagů, tak mě knížka bavila, přečetla jsem ji za dva dny.
I když prostředí v Rusku za polárním kruhem bylo spíše trochu přikrášleno, i tak ve mě kniha dovedla vyvolat představy, jaké tam musely panovat šílené podmínky. Vůbec si neumím přestavit v takové oblasti jen normálně pobývat, natož v šílených mrazech rubat uhlí. Obdivuji všechny lidi, kteří měli tak velkou vůli žít a zvládli to.

19.04.2023 5 z 5

Odkud pochází jídlo - Podívej se pod okénko Odkud pochází jídlo - Podívej se pod okénko Emily Bone

* Tato knížka nás se synkem hodně bavila, dozvěděli jsme se toho o jídle spoustu, jak se co pěstuje, chová, odkud na světě konkrétní plodiny pocházejí atd. I když ilustrace nejsou zrovna podle mého gusta, tak nás knížka oba hodně bavila. Procházeli jsme jí spolu opakovaně, protože těch informací je v ní opravdu hodně a myslím si, že syn ve čtyřech letech by to všechno najednou nepobral.

01.04.2023 5 z 5

Potkala jsem Sicílii Potkala jsem Sicílii Marie Třešňáková

Na podzim jsme se rozhodli, že přeletíme na Sicílii, půjčíme si tam auto a celou ji projedeme. Takže další cesta vedla do knihovny, kde jsme si půjčili různé průvodce, ať víme, kam jet nebo ne. Jeden z nich (asi ne tak úplně průvodce) byla tato knížka, která nás dokonale na cestu naladila, připravila nás na atmosféru, co nás tam bude čekat a hlavně inspirovala nás místy, které nejsou v ostatních průvodcích (a přesně takové my vyhledáváme:). Autorka Sicílii popisuje velice autenticky. Děkujeme za správné naladění na cestu.
P.S.: Bylo tam skvěle, krásná příroda, horské městečka, zapadlé pláže, skvělí lidé, úžasné jídlo i pití a Etna jako třešnička na dortu... A našeho malého syna naprosto milovali, takže se nebojte ani s dětmi.

22.01.2023 5 z 5

Horská cesta Horská cesta Marianne Dubuc

* Člověk by ani nevěřil, že byl jej tak mohla dostat dětská knížka. Úplně mě to dojalo... A našeho syna (3,5 roku) taky. Byla z toho docela smutný... Je to vlastně celkem složité téma, ale spisovatelka to dokázala pojmout velmi citlivě. V knížce toho dokážeme najít opravdu hodně - lásku k přírodě, poznávání, odhodlání, sílu, podporu, laskavost a cestu... Cestu životem. Pohladilo mě to na duši, děkuji.

22.01.2023 5 z 5

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

Po dlouhé době jsem se k Neználkovým příhodám vrátila a je až neuvěřitelné, jak i po těch letech ve mě dokázal vyvolat tolik pocitů. Od radosti, fandění, smutku, nostalgii. A těch informací, co je v knize. Hotová malá učebnice:) Zase se k ní ráda někdy vrátím... Bylo to fajn.

25.07.2016

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Moc krásná, mám ji ráda - pohladí po duši. názvy kapitol jsou pěkně originální. Hlášky kocoura Modroočka taky stojí za to. A až teď po letech, když vlastníme kocourka (zrzavého), vidím, jak pěkně popisuje pohled kocoura na život:)

06.06.2016 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

První člověk, který mě lákal na přečtení Harryho Pottera byl kolega v práci, který vypadal, jako jeho dvojník - měl i stejné brýle:).

Čtivé a úžasné jako vždy. Pro mě tentokrát sice trochu překlenovací díl, ale i tak jsem si četbu parádně užila. Moc jsem si oblíbila Lenku Láskorádovou a Nevila. Sirius Black byl taky famózní. Dolores Umbriedgová byla tak skvěle růžově nechutná:) Jak já ji nenáviděla.

06.06.2016 5 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Od spisovatele hororů a děsivých scén, jsem se dočkala knihy, která mě zasáhla na citlivém místě, což jen tak nějaký spisovatel nedokáže.
V knize jsou velice dobře popsány postavy i prostředí v kterém se děj odehrává. Bylo zajímavé číst o lidech, na které čeká smrt. Navíc tam byly okamžiky, kdy se mi úplně tajil dech.
Klobouk dolů, že kniha byla psaná na etapy a vzniklo takovéto dílo.
Prostě pecka. Prostě King.

30.05.2016 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Pro mě opět top. Doslova jsem ji zhltla:) Vše začíná gradovat, spoustu věcí se vysvětluje, člověk dostává odpovědi na spoustu otázek. Myslánka je naprosto skvělý vynález. Ztráty na lidských životech pokračují a i zde si člověk říká, že Bradavice už nikdy nebudou jako dřív. A navíc mi pomalu dochází, že na mě čeká už jen jeden díl a bude po všem.

29.05.2016 5 z 5

Dvakrát sedm pohádek Dvakrát sedm pohádek František Hrubín

Krásně lidsky psané. Knížka, která určitě patřila do mého dětství. A až budu mít své děti určitě jim z ní budu číst:)

10.01.2016 5 z 5

Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

Už pár let se snažím přečíst si knihy, které jsou doporučené ke četbě na střední škole a teď přišel na řadu Evžen Oněgin. A i když přiznám, že jsem nečekala, že by mně toto dílo zaujalo, tak to tak nakonec opravdu bylo. Krásně veršované, povedený překlad. Do detailu si asi dílo netroufnu rozebrat, ale byla jsem spokojená.

08.06.2023 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Šla jsem do knihovny a knížka tam byla vystavená na poličce, tak jsem si ji půjčila.
Ze začátku mě to moc nebavilo a říkala jsem si, že to asi ani nedočtu, ale postupem času, mě to začalo bavit, kam se děj vyvíjí i vztahy těch žen a ještě víc to, jak se jejich osudy proplétají. Konec byl hodně dobrý. Bylo to nakonec docela příjemné oddechové čtení.

15.05.2023 4 z 5

Z jehněte ovce, z pulce žába Z jehněte ovce, z pulce žába Holly Duhig

* Teď na jaře se nám knížka perfektně hodila - vedle ve vesnici se narodila spousta jehňat a dědeček má na zahradě rybník plný pulců (a žab). Tak jsme si přečetli spoustu detailů ze života ovcí a žab a pak to šli pořádně prozkoumat. Kniha má sice málo textu, takže to spíše doplňuji svými znalostmi, ale fotky tam jsou velmi povedené, navíc je zde i pár zajímavostí o kterých jsem nevěděla. Se synem nás knížka dost bavila.

20.04.2023 5 z 5