Brunnetka
![Belladonna Belladonna](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200591/belladonna-C1Z-200591.jpg?v=1559498747)
Trošku slabší než první díl, ale i tak jsem to dočetla. A stejně mě zajímá konec :D Komu dá přednost :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jed Jed](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155003/jed-Fok-155003.jpg?v=1548250342)
Ze začátku mi vadil styl psaní a doba, kdy se příběh odehrává. Nechápala jsem korzety a styl vyjadřování. Ale pak jsem se do příběhu zažrala... Prostě super námět. Ať už jednotlivé vrsty společnosti nebo tajné společenství.
PS: knížku jsem si koupila, protože se mi líbila obálka. Až dodatečně jsem zjišťovala obsah :D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117797/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-117797.jpg?v=1333565827)
Po filmu jsem dlouho váhala, jestli si mám přečíst knížku. Film se mi totiž nelíbil vůbec! Nakonec jsem se do ní pustila a nelituju. Jednu hvězdičku ubírám, protože to má otevřený konec a musím číst dál :D Každopádně super námět, ať už podivné děti nebo časové smyčky...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Svítání na poušti Svítání na poušti](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/6481/svitani-na-pousti-6481.jpg?v=1267125676)
Květ pouště mi dal možnost nahlédnout do života Somálců a tahle knížka zase do jejich rodinných vztahů. Ty mají oproti nám, civilizovaným lidem, mnohem lepší. Každopádně něco na tom myšlení těch lidí bude-například plíny pro mimča. Je to hromada odpadu jen tak. Nebo to, že některé věci nepotřebujeme......
Opět mi knížka změnila pohled.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tak trochu jiná Tak trochu jiná](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156001/tak-trochu-jina-156001.jpg?v=1364502583)
Děj začal být hustý (jinak to napsat ani nejde) hned na začátku. Okamžitě mě strhnul a já najednou zjistila, že jsem na konci. Chci pokračování :D
Knížka prostě nemá chybu!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krverůž Krverůž](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334581/krveruz-VYE-334581.jpg?v=1499064045)
Jako přečetla jsem to, ale... Na Šepotání to nemělo. Příběh Fantoma Opery mi nic moc neříká a knížka mi přišla až zbytečně zdlouhavá a hlavně zbytečně složitá... než jsem přišla na to, o čem to je.. Znova to už asi číst nebudu...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hana Hana](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324332/hana-VSx-324332.jpg?v=1601551443)
Hodně silná knížka. První dojem může být někdy klamný, to nám názorně Hana ukázala. Neuvěřitelný, po přečtení jsem dobu seděla a přemýšlela nad osudem jednotlivých postav... Doufám, že se knížka dostane do povinné četby-zasloužila by si to!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29804/harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-swA-29804.jpg?v=1663408169)
No prostě luxusní příběh, který se čte jedním dechem :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29794/harry-potter-a-kamen-mudrcu-cL0-29794.jpg?v=1566590180)
Nemusím se nějak zvlášť rozepisovat, známe ji všichni. Baví mě knihu dočíst a hned na to si pustit film.... Bezkonkurenční!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Neslyšno Neslyšno](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251692/neslysno-3RY-251692.jpeg?v=1619954890)
Za mě super. Ano, začátek docela nic moc, ale jak jinak bychom se měli dozvědět o světě, který nám autorka představuje? ;)
Přečetla jsem to jedním dechem, až mě i mrzí, že to nebylo delší...
Autorka nezklamala, vampýrskou akademii i pokrevní pouta zbožňuji, tohle bylo zase o něčem jiném. Ale můžu doporučit. Minimálně jako oddechovku :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328768/jedine-prave-lasky-YFY-328768.jpg?v=1647556073)
Četlo se to dobře. Nvm jestli bych si knížku koupila sama od sebe, ale přinesl mi ji Ježíšek, tak jsem ji přelouskala....
Ze začátku mi to přišlo jako blbost...jak by mohl přežít? I když byl dobrý plavec...
V knihovně si knížku nechám, jednou se k ní vrátím, ale teď pořád dávám přednost fantasy :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bez dechu Bez dechu](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193556/bez-dechu-193556.jpg?v=1391627762)
Dávám 4/5 hvězdiček... točí se to je kolem Azurky a mě zajímal kmen :-D
Ale nebylo to špatný, akorát mi to přišlo uspěchaný. Na konci jsem čekala víc. Taková příjemná oddychovka ;-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Návrat Návrat](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153042/drakie-navrat-NrU-153042.jpg?v=1420984405)
Boží. Pěkně se to zamotalo, i ta slza ukápla... Luxusní příběh, hned bych chtěla být drakií ;-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Útěk Útěk](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141471/drakie-utek-j81-141471.jpg?v=1419455097)
Čtu celou sérii znovu a stejně se mi líbí. Nepamatuju si všechno, takže je pro mě ledacos překvápko... A pokračují dalším dílem :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Drakie Drakie](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129939/drakie-129939.jpg?v=1344846543)
Znovu jsem se ke knížce vrátila, nepamatovala jsem si všechno, takže pro mě bylo ledacos překvapení...
Knížka se čte sama, život holky, která se snaží v sobě udržet draka ve vypjatých situacích je prostě super. Za mě 5*, hned jak budu moct, přečtu si další díl :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Možná jednou Možná jednou](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337291/mozna-jednou-SR1-337291.jpg?v=1495558826)
Páni. Knížka se čte sama, po poslední stránce jsem jen hledala zbytek :-D Naprosto super, nikdy jsem nepřemýšlela, jak moc to mají neslyšící komplikovaný...jako je podle mě lepší být hluchá než slepá, ale stejně je to handicap, je úžasný, že i přes tuto překážku hlavní hrdina skládá hudbu, že si našel způsob jak ji "slyšet".
Můžu jenom doporučit :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Princeznám sluší růžová Princeznám sluší růžová](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5832/princeznam-slusi-ruzova-5832.jpg?v=1235386531)
Klasická naivní holka, která se omylem stala princeznou.... Tuhle sérii čtu v "pauzách", kdy nemám co číst. Tak si kousek přečtu a pak zase objevím něco zajímavějšího, tak si odskočím a po přečtení se znovu vrátím k této....
Není to zas tak špatný, mohlo by to být i horší a čte se to relativně dobře ;)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ztracená naděje Ztracená naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197039/bez-nadeje-ztracena-nadeje-eIh-197039.jpg?v=1402699673)
Bez naděje jsem četla dávno a asi i díky tomu mi tahle knížka nevadila... Nepamatovala jsem si přesně jak to skončí, i když občas se mi něco vybavilo... Autorka píše čtivě, ale je opravdu škoda, že nepokračovala v příběhu, jenom ho napsala z pohledu někoho jiného. I když jedno jsem si pamatovala a to, že jsem si myslela, že ten táta nespáchal sebevraždu, ale že ho zastřelil Holder... Proto pro mě byla tahle část příběhu překvapením...
Jako klidně by se to mohlo brát jako samostatný příběh a né jako pokračování.... :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Přivolávání Přivolávání](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200878/privolavani-nejtemnejsi-sily-RQr-200878.jpg?v=1397148493)
Začátek docela divný, nevěděla jsem, co si o tom myslet. Ale pak se to rozjelo a docela dobrý. Ke konci už mi to přišlo docela přitažený za vlasy, ale budiž-nesmyslný děje já můžu...:-) Dám šanci i dalšímu dílu a uvidím.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Uvězněna v rodné zemi Uvězněna v rodné zemi](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187734/uveznena-v-rodne-zemi-187734.jpg?v=1389012161)
Strašný příběh a ještě strašnější je, že se odehrává v Německu. Co na to říct? Samotná autorka je hloupá v tom smyslu, že věřila ve změnu svého partnera. Bohužel né nadarmo se říká že láska má růžové brýle... Je skvělé, že se dokázala vymanit z toho prostředí a i když si nese vzpomínky, může žít relativně normálně dál...